Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Szezonnyitó Trogir búvártúra 2023
Az év egyik legvonzóbb mediterrán túrája


A búvártúra új helyszíne

Az idei évben egy különlegességgel állunk elő, egy egészen új helyszínnel, mely desztinációba már 22 éve nem szerveztünk búvártúrát. A város különlegesen szép és a merülések mellett élményekben gazdag programot kínál nekünk a délutánokra és az estékre. Ezt semmiképpen ne hagyd ki. képek a helyszínről


A legnépszerűbb búvártúra minden évben

Ezt a címet méltán birtokolja minden évben a szezonnyitó Adria túra, mivel számos előnyt vonultat fel, aminek köszönheti népszerűségét. Az év első mediterrán merülési lehetősége tengerben, igazi búvár látnivalókkal. Ehhez nem kell sokat utazni, nem kell nagy költségekbe vernünk magunkat és nem szükséges az éves szabadság nagy részét sem kivenni. A tengerparton ilyenkor már a nyár közepén érezheted magad, igazi tengerparti hangulatot élhesz át négy napig és még nem beszéltünk a kulináris élvezetekről.
Ha még nem voltál, ki kellene próbálnod, ha már voltál, szinte biztos, hogy ismét jönni fogsz.

A dátumválasztás

Idén is, mint midnen évben a túra június közepén van, mikor is még nincsen nyaraló turisták tömege a tengerparton, nem kell zsúfoltságra számítani az autópálya kapuknál, az éttermekben és boltokban, a víz hőmérséklete pedig már megfelelő a búvárokodáshoz. Tehát a legjobb időszak egy igényes búvártúra lebonyolításhoz. 

A búvártúra ÚJ helyszíne

Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb települése és Horvátország egyik legcsinosabb tengerparti városkája. A legszebb rész vitathatatlanul a középkori stílusú óváros, mely egy szigetecskén terül el. Trogirnak annyira szép állapotban megmaradt az óvárosa, gyakorlatilag olyan mint egy élő múzeum-város. Ahogy áthaladunk a Szárazföldi kapun, 500 évet repülünk vissza a történelemben és ez a merülések mellett (után) különleges programlehetőségeket rejt magában számunkra. A város látványosságai 
A távolsága Budapesttől 700 kilométer, melyet 6.5 óra tududnk megtenni végig az autópályán, kivéve az utolsó 20 km-t. A szigetre épűlt várost hídon tudjuk megközelíteni.

Elhelyezés a búvártúrán

Az apartmanok mindegyike a Trogirhoz tartozó Ciovo szigeten lesz. Trogir város három részből áll, egy része a kontinensen fekszik, az óváros egy kicsinyke szigeten és a város nagyobb része a Ciovo szigeten. Az apartmanok mindegyike a búvár bázis közelében helyezkedik el, párszáz méteres (2-4 perc gyalog) körzetben, közel a tengerparthoz a sziget déli oldalán. Egy apartman kivételével a többinek teljesen, vagy részben tengerre néző terasza van!
2 fős apartmanból van jónéhány, az elmúlt túrák igényeit nézve, melynél sajnos magasabb árral kell kalkulálni az igénylőnek. Ebből van studio apartman, mely egy légterű, a fürdőszobát kivéve és van egy hálószobás verzió, ahol van nappali is külön.
3 fős apartman is rendlkezésre áll természetesen, melyből szintén kétféle van. Az egyik estben a 2 fős, egy hálószobás apartmanban lehetséges a 3. főt elhelyezni a nappaliban található kanapé ágyon, illetve lehetőség van a 4 személyes apartmanban is 3 főt elhelyezni, ahol így az egyik hálószobában csak egy fő lesz. Ez valamivel drágább verzió.
4 fős, két hálószobás apartmanokból is van választék értelemszerűen, ahol családok, vagy baráti társaságot lehet kiválóan elhelyezni és ez a legolcsóbb verzió mind közül, ha a per fő árat nézzük. 
Az apartmanokról alul találsz képeket.

A búvárbázis

Horvátország egyik legfelszereltebb és az Adria egyik legjobb búvárbázisa, amit 30 éve alapítottak és ahol beszélnek horvátul, angolul és németül. A bázis közvetlenül a tengerparton helyezkedik el és a bázis előtt, a saját móló mellett 4 db. búvárhajója parkol, mellyel egyenként 12-15 búvárt lehet igényesen szállítani.
A vendégek felszereléseinek külön tárólóhelység áll rendelkezésre. Ezen kívül van 2 elmosó medence van a búvárcuccok só-mentesítésére, illetve 3 nagyteljesítményű "Silent" kompresszor biztosítja a 100 db. készleten lévő palack gyors és halk feltöltését, naponta többször. A rendelkezésre álló palackok mérete: 10, 12 és 15 liter. Természetesen van Nitrox töltés is azoknak, akik rendlekeznek végzettséggel ehhez.
A 4 db. hajó mindegyike műanyag és fix testű hajó és rendelkeznek létrákkal a vízből történő könnyű kijutás érdekében. A félnapos kihajózásra használt hajók felül nyitottak, az egész napos programra használt hajók pedig fedettek, azaz rendelkeznek árnyékot adó tetővel. 
Az oktató terem mellett van a bázisnak egy információs irodája is, ahol kirándulásokról, autóbérlésről, étkezési lehetőségekről és akár városi látnivalókról nyújtanak tájékoztatást.
Kísérők is kijöhetnek a búvárhajóval, ha van kedvük sznorkelezni a zátonyok mellett. Nekik a fél napos kihajózás 30 €-ba, az egésznapos 50 €-ba kerül. 
A búvárközpontnak van egy különleges ajánlata is, reggelit, ebédet és vacsorát is kínálnak, így házi dalmát specialitásokat is megkóstolhattok helyben. Képek a bázisról

Merülőhelyek 

A búvárvázis több mint 30 merülőhelyet látogat, melyek 15 - 80 perc közötti hajóútra vannak a bázistól. Ezek Közép-Dalmácia legszebb merülőhelyei, elsősorban a Šolta-sziget és a Čiovo-sziget déli oldalán. Az előbbiek, azaz a Šolta-sziget körüli helyszínek korábban katonai védelem alatt álltak, így a búvárkodás tiltott volt a területen. Ez jót tett az élóvilágnak egyértelműen. 
Mindenféle korallok megtalálhatóak, szivacsok, gorgoniák, különösen a sárga és a nagyon ritka vörös gorgonia. 
Mindent láthatunk, amit a Földközi-tenger kínálhat: harcsa, sügér, homár, polip, konger, rákok, tengeri csikó, tintahal, morgóhal és mindenféle házatlan csiga.
A 6 merülés során minden alkalommal más helyen fogunk merülni értelemszerűen. Képek, melyek mindegyike ezeken a helyeken készült

Merülés vezetés 

Azért, hogy a merülések a lehető legélvezetesebbek és biztonságosak legyenek, a búvárokat kettő, vagy három csoportra osztjuk a létszámtól függően.
A kezdő búvárok vannak az egyik csoportban, akiknek kevés a búvár gyakorlatuk még. Őket két tapasztalt Aquanauta oktató viszi a víz alatt, hogy a teljes merülés alatt bármikor tudjuk segítséget, támogatást nyújtani ha szükséges. 
A haladóbb tudású és végzettségű búvárokat a bázis merülésvezetője fogja vezetni a víz alatt és ha kell, támogatást is fog nyújtani természetesen.  
A nagy merülési tapasztalatu búvárok, kiknek sok tengeri merülésük van, merülőpárban tudnak merülni vezető nélkül, de szigorúan betartva a nemzetközi és a horvát szabályokat, illetve a komputer no deco értékeit. 

A búvártúra programja

Szerda délutáni érkezéssel kezdődik a túra (16-19 óra között), majd becsekkolunk a bázisra (papírmunka, ólmok vételezése).
Csütörtök-péntek és szombat reggel 9:00-től délután 16:00-ig van a búvűr program. Lesz olyna nap, mikor két, küön kihajózás lesz és az apartmanban ebédelünk és lesz mikor szendvicset eszünk a hajón, mert egész napos a kirándulás. 
Vasárnap reggeli után, legkésőbb délelőtt 10 órig kell elhagyni az apartmanokat és ezt követően indulunk haza. 

Kihagyott merülés

Mivel a merülést csomagárban kapjuk, így túra búvár résztvevője semmilyen visszatérítést sem kap, ha egy, vagy több merülést kihagy bármilyen okból is! 

Előbb elhagyott apartman

Sajnos ugyanaz vonatkozik a szállásra is, azaz bárki aki később érkezik, vagy előbb távozik, semmilyen vissztérítést sem fog kapni a részvételi díj árából.

Utazás a búvártúrára

Most is saját autóval történik, önállóan. Akinek nincsen autója, annak megpróbáljuk megoldani a lejutást természetesen, hisz most is lesz biztosan olyan, aki tud utast hozni, mert egyedül jönne. Az utazás kb. 6,5 órát vesz igénybe Budaörstől egy kávé szünettel, mely nem hosszabb, mint 20 perc. Az utolsó 20 km-es szakasz már nem autópálya és itt nincsen kompozás, hídon lehet átjönni a kontinensről.
Az útiköltség üzemanyaggal és autópálya díjjal együtt 21.400 Ft/fő, ha 4-en utaznak egy, autóban. 

Mély-merülő búvártanfolyam 

Akik rendlekeznek már haladó végzettséggel, azoknak most is felajánljuk a lehetőségét a Deep Diver tanfolyam elvégzésének a túra során. Ez nem jelent túlzott igénybevételet a tanulóra nézve, ellenben számos, fontos tudnivalóval egészül ki a búvár-tudása és sokkal biztonságosabban lesz képes merülni a tudás birtokában. Emiatt minden haladó végzettségű búvárnak erősen ajánljuk ezt a tanfolyamot! A részletek itt olvashatóak

A búvártúra dátuma:

2023 június 7-11.

A búvártúra ára 2 fős apartmanban:

DJ-1 apartman 2 főre - Búvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 € (LEFOGLALVA)
LC-1 apartman 2 főre - Búvárnak: 355 €, kísérőnek: 170 € (LEFOGLALVA)
LC-2 apartman 2 főreBúvárnak: 355 €, kísérőnek: 170 € (LEFOGLALVA)
MR-1 apartman 2 főreBúvárnak: 357 €, kísérőnek: 172 € (LEFOGLALVA)
LV-1 apartman 2 főreBúvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 € (LEFOGLALVA)
LV-3 apartman 2 főreBúvárnak: 355 €, kísérőnek: 170 € (LEFOGLALVA) 
ZD-1 apartman 2 főreBúvárnak: 365 €, kísérőnek: 180 € (LEFOGLALVA) 
ZD-2 apartman 2 főreBúvárnak: 365 €, kísérőnek: 180 € (LEFOGLALVA) 
ZD-3 apartman 2 főreBúvárnak: 365 €, kísérőnek: 180 € (LEFOGLALVA)
ZD-4 apartman 2 főreBúvárnak: 365 €, kísérőnek: 180 € (LEFOGLALVA) 

A búvártúra ára 3 fős apartmanban:

LV-2 apartman 3 főreBúvárnak: 320 €, kísérőnek: 140 € (LEFOGLALVA) 
RZ-1 apartman 3 főre - Búvárnak: 330 €, kísérőnek: 145 € (LEFOGLALVA)
RZ-2 apartman 3 főre - Búvárnak: 330 €, kísérőnek: 145 € (LEFOGLALVA)
DJ-3 apartman 3 főre - Búvárnak: 325 €, kísérőnek: 140 € (LEFOGLALVA) 

A búvártúra ára 4 fős apartmanban:    

LC-3 apartman 4 főreBúvárnak: 315 €, kísérőnek: 130 € 
LC-4 apartman 4 főre 
Búvárnak: 315 €, kísérőnek: 130 € 
DJ-3
apartman 4 főre - Búvárnak: 310 €, kísérőnek: 125 € 
DJ-4 apartman 4 főre - Búvárnak: 315 €, kísérőnek: 130 €

A búvártúra ára tartalmaz: 

+ 4 éjszaka szállást a kiválasztott apartmanban,
+ idegenforgalmi adót a 4 éjszakára,
+ végtakarítási díjat,
+ búvároknak 6 hajós merülést különböző helyeke hajóról,
+ kezdőbb búvároknak komplett támogatást a felszínen és a víz alatt,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A felszerelés bérleti díját 3 napra, melyet megtalálsz a tudástárban,
- Utas és búvár biztosítást,

Szabad helyek száma a búvártúrára: 

0
 
Jelentkezés módja a búvártúrára: 

100 €/fő foglaló elutalásával a bázis számlájára

Jelentkezni lehet a búvártúrára: 

az abc@abcbuvar.hu mail címen.

 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2023-06-07
Esemény vége
2023-06-11
Esemény helyszíne
Horvátország, Trogir
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC