Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Szezonnyitó Rab búvártúra 2020
Minden évben méltán a legvonzóbb mediterrán túra

A legnépszerűbb túra címet méltán birtokolja minden évben a szezonnyitó Adria túra. Számos előnyt vonultat fel, aminek köszönheti népszerűségét. A hosszú hideg időszak után ez az első olyan túra, ahol igazi búvár látnivalókban van részünk úgy, hogy nem kell sokat utazni, nem kell nagy költségekbe vernünk magunkat és nem szükséges az éves szabadságot sem jelentősen megnyírbálni. Ennek ellenére hirtelen a nyárba kerülsz, igazi tengerparti hangulatot élhesz át négy napig, jöhetnek a kulináris, tengerparti élvezetek is és szép, igényes helyen laksz. 
Ha még nem voltál, ki kellene próbálnod, ha már voltál, szinte biztos, hogy ismét jönni fogsz.

A dátumválasztás. Idén a túra későbbre került az általatok is jól ismert és mindenkit érintő járvány szankciók miatt. Azonban ez most kimondottan előnyt jelent mindannyiunknak, ugyanis június végén már igazi nyár van a tengerparton, fürdőruhás viselettel, kabócákkal, esti séták lehetőségével és a víz hőmérséklete is már abszolút kezelhető, sőt, szinte szerethető már két réteg búvárruhában. A felső ruhát (shorty) tudod tőlünk bérelni értelemszerűen akkor is, ha van saját felszerelésed. 
 
A búvártúra helyszíne.

A helyszín kiválasztása idén más szempontok alapján történt mint eddig. A Covid 19 miatt az adriai bázisok zöme nem nyit ki, mivel az ide vonatkozó jogszabályok tisztázatlanok. Emiatt nem csak a túra dátumát, hanem a helyszínt is meg kellett változtatni. Azonban ez nem negatívum, ugyanis az egyik legjobb helyszín Rab sziget és azon belül Kampor. Számos hasonló túrát szerveztünk ide nagy sikerrel és elégedettséggel. Rab sziget távolsága Budapesttől csak 539 kilométer, mely 90%-át autópályán tehetjük meg 5 - 5.5 órás utazással a külvárosból. A végleges úti cél a szigeten Kampor, mely a komptól 20 perc alatt érhető el és szép homokos starndokkal is rendlekezik. 

Az elhelyezés Kampor védett tengeröblében lesz, különböző helyeken a faluban és értelemszerűen apartmanházakban. Van néhány 2 fős apartman, de itt JÓVAL magasabb árral kell idén kalkulálni az igénylőnek. Néhány 3 fő apartman is rendlkezésre áll, de zömében a 4 fős, két hálószobás apartmanokból van nagyobb választék. Minden apartman gyalogos távolságra van a tengertől és kb. 15 perc sétára a búvárbázistól. Az apartmanok mindegyike válogatott apartman, hogy teljesen biztosan minden egyes vendég igényeivel találkozzanak! Újszerű állapotúak, tiszták, megfelelő méretűek és közel vannak. Értelemszerűen minden apartmannak külön fürdőszobája és konyhája van, a legtöbbnek terasza is. Mivel a merülések minden esetben külön délelőtti és délutáni kihajózással vannak szervezve, ez lehetővé teszi azt, hogy nem kell napközben sem szendvicseken élni, lehetősége van mindenkinek kulturáltan megebédelni napközben is a merülések között az apartmanban, vagy a bázis tengerparti éttermében.

Búvárbázis. Európa egyik legfelszereltebb és az Adria legszinvonalasabb búvárbázisa, melynek neve Kron Diving Center! A bázis épülete közvetlenül a tengerparton található, rendelkezik saját kikötővel a naponta üzemelő 3 db. 7,5 méteres, létrával rendelkező gyorshajókhoz. Belső felszerelés tároló áll rendelkezésre minden búvár számára, ezen kívül hideg-meleg vizes zárható zuhanyzó és WC, illetve saját étterem a vendégek számára széles ételválasztékkal. Mindenféle légző gázt képes a bázis előállítani, bármilyen merülés-típushoz és egyedülálló módon a túra árában jár a 32%-os Nitrox minden búvárnak (ha van ilyen végzettséged). A bázis saját parkolójában minden vendég kényelmesen meg tud parkolni az autójával. Ötven méteres körzetben található még kávézó, pékség, élelmiszer üzlet és fagyizó. A bázis filozófiája, hogy a vendég minőségi szolgáltatást kapjon és elégedetten távozzon. Légifelvétel videó a bázisról

Merülőhelyek széles választéka várja a búvárokat az év 365 napján, ugyanis a bázis egész évben nyitva tart. Összesen 26 merülő-hely szerepel a kínálatban, melyek más-más szigeteknél találhatóak többnyire 15-30 perc hajózásra. Néhány a Rab sziget északi végében, továbbá a Sveti Grgur, Goli, Prvic, Cres szigetek mellett és a Lun félsziget északi oldalán. Több roncs is található a körzetben, víz alatti sziklafalak, víz alatti zátonyok, leszakadások és persze barlangok is a kínálatban. Egy 6 merüléses túrán akár minden merülésnél más és más szigethez mehetünk merülni. A legtöbb merülőhely olyan adottságokkal rendelkezik, hogy egy időben, de két külön csoportban kezdőbb és haladóbb búvárok is tudnak merülni! Az élővilág az Adriában megszokott látványt nyújtja, házatlan csigák, polipok, tengeri csikók, halrajok, kisebb rákok, estenként sárga pettyes muréna, konger, macskacápa, tintahal, lepényhal, morgóhal és languszta is látható a merülések alatt. 

Merülés vezetés. Azért, hogy a merülések a lehető legélvezetesebbek és biztonságosak legyenek, a búvárokat kettő, vagy három csoportra osztjuk a létszámtól függően. Az első csoportban vannak a kezdő búvárok, 20 merülés alatti gyakorlattal. Őket két tapasztalt Aquanauta oktató viszi a víz alatt, hogy a teljes merülés alatt bármikor tudjuk segítséget, támogatást nyújtani ha szükséges. 
A haladóbb tudású és haladó végzettségű búvárokat 25-50 merülésszám között a bázis merülésvezetője fogja vezetni a víz alatt és ha kell, támogatást is fog nyújtani természetesen.  
Azok a búvárok, akinek nagy merülési tapasztalatuk van, 80-100 tengeri merüléssel, vagy annál is nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, elmehetnek merülőpárban merülni vezető nélkül, de szigorúan betartva a nemzetközi és a horvát szabályokat, illetve a komputer no deco értékein belül tartják a merülés mélységét és idejét. 

Túra programja.
Szerda délutáni érkezéssel kezdődik a túra (16-19 óra között), majd becsekkolással a bázisra (papírmunka, ólmok vételezése).
Csütörtök-péntek és szombat reggel kb. 9-kor és 9:30-kor indulnak a hajók egymást követően 30 perces eltéréssel különböző zátonyhoz, merülőhelyhez. A délután hasonlóan bonyódik és a két merülés között lesz kb. 2-2.5 óra felszíni idő. 
Vasárnap reggeli után, legkésőbb délelőtt 10 órig kell elhagyni az apartmanokat és ezt követően indulunk haza. 

Kihagyott merülés. Mivel mindent csomagárban kapunk, szállást és merülést, így túra búvár résztvevője semmilyen visszatérítést sem kap, ha egy, vagy több merülést kihagy bármilyen okból is! Ugynaz vonatkozik a szállásra is, azaz bárki aki később érkezik, vagy előbb távozik, semmilyen vissztérítést sem fog kapni a részvételi díj árából.

Utazás most is saját autóval történik, önállóan. Akinek nincsen autója, annak megpróbáljuk megoldjuk a lejutást természetesen. Lesz aki tud utast hozni és így a résztvevőket összehozzuk az utasokkal a túra előtt megfelelő időben. Az utazás kb. 5-5,5 órát vesz igénybe Budapestről egy kávé-pisi szünettel ,mely nem hosszabb, mint 20 perc. A kompig az út végig autópályán vezet. Az útiköltség üzemanyaggal, autópálya díjjal együtt kb. 15-17.000 Ft/fő, ha 3-an 4-en utaznak egy autóban. 

Mély-merülő búvártanfolyam. Ahogy ez az előző években is szokott lenni, most is felajánljuk a lehetőségét a Deep Diver tanfolyam elvégzésének a túra során. Ez nem jelent túlzott igénybevételet a résztvevőre, ellenben számos, fontos tudnivalóval egészül ki a tudása, a búvár ismeretei szélesednek, jobb búvár válik belőle és biztonságosabba lesz képes merülni a végzett tanuló. Minden haladó végzettségű búvárnak erősen ajánljuk ezt a tanfolyamot! A részletek itt olvashatóak

A búvártúra dátuma: 2020 június 24-28.

A búvártúra ára búvároknak:

2 fős apartmanban: 340-350 € (3 fővel is tölthető apartmanok)
3 fős apartmanban: kb. 310 € (családi app, 2 gyermekkel is alkalmas)
4 fős apartmanban: 295 €

A túra ára kísérőknek: 

2 fős apartmanban: 170-180 €
3 fős apartmanban: kb. 140 €
4 fős apartmanban: 125 €

A búvártúra ára tartalmaz:

+ 4 éjszaka szállást a kiválasztott apartmanban,
+ idegenforgalni adót a 4 éjszakára,
+ végtakarítási díjat,
+ búvároknak 6 hajós merülést különböző helyeken,
+ kezdőbb búvároknak komplett támogatást a felszínen és a víz alatt,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A felszerelés bérleti díját, melyet megtalálsz a tudástárban,
- Utas és búvár biztosítást,

Szabad helyek száma a búvártúrára: 

22 búvár + kb. 7-9 kísérő
 
Jelentkezés módja a búvártúrára: 

100 €/fő foglaló elutalásával a bázis számlájára

Jelentkezni lehet a búvártúrára: 

az abc@abcbuvar.hu mail címen.

 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Mediterrán
Esemény kezdete
2020-06-24
Esemény vége
2020-06-28
Esemény helyszíne
Horvátország, Rab sziget
 

Ebben a témában talál még 7 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Akciós Maldív búvárkodás és nyaralás az őszi szünetben...
2020. október 23 - november 01.

Érdekel!

Szezonzáró Pag búvártúra
2020. szeptember 16-20.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC