Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Vörös-tenger, Safaga-El Quesir búvárszafari
Gyönyörű zátonyok, meseszép élővilág a legjobb időszakban

 

A Vörös-tenger kevésbé ismert régiója

Ez a terület talán a legszínesebb zátonyokkal rendelkezik az összes régiót is figylemebe véve. Jelentősen eltérő típusú zátonyok, falak, korallmezők és az egyik leghíresebb roncs, a Salem Expressz is szerepel a búvár szafari programjába. Ez a sokszínűség és változatos merülések nagyon vonzóak a búvárok számára. Film egy előző túráról.

A búvár program

A búvár szafarink első régiója a Hurghada külső zátonyrendszere, beleértve a Giftun szigeteket és az Aquarium nevű merülőhelyet is. Sok száz fős halrajok, hatalmas napóleonhalak, murénák, elképesztően sok kék-pettyes rája a jellemző, ezen kívül krokodil halak, skorpióhal és kőhal de láthatunk tintahal rajt és polipokat is. 
A következő helyszín a Safaga régió, mely számos híres merülőhelyből áll és azon belül is először a külső zátonyok, mint példáuul a Panoram reef, Middle reef, Abu Kefan. Ezután a belső zátonyok, Tobia Arba, Shaab Shear, Gamul Shogira. A legkülönlegesebb helyszín a régióban kétségtelenül a Salem express hajóroncs. Itt olvashatsz bővebben a hajó történetéről. 
A következő régió dél felé az El Quesir régió, melyben rengeteg kicsi zátony található. Itt nincsen falmerülés, ez az apróbb és a zátonylakó halak mekkája. Színes és lenyűgöző élővilág vár ránk. Innen északra haladva feljututnk a sokak által ismert Shaab El Erg zátonyhoz. Ez is arról ismert, hogy nagyon szeretik a delfinek ezt a helyet és számos alkalommal erről meg is bizonyosodhattunk az előző túráinkon, ahogy ez így történt 2019 júliusban is :-)))).  A következő Umm Gamar a kúpos barlangokkal, üregekkel és van még egy abszolút kiemelt hely, a Gotta Bau Ramada, vagy más néven akvárium. A nevét nem véletlenül kapta, elképesztően sok a hal és az egyéb élőlény a zátony körül. Jellemzően, közkívánatrra ismételni is szoktuk a merülést. A hajó a régiók közelsége miatt csak keveset kell, hogy haladjon naponta, így szinte minden nap négyet tududnk merülni, három nappalit és egy éjszakait. 
Ezzel a búvár programmal és úti tervvel, olyan változatos és felejthetetlen élményekben lehet részünk, hogy alig bírunk majd ki egy évet, mielőtt újra bejelentkezik egy hasonló búvár szafarira. Egy másik hasonló búvártúra filmje

A búvárhajó 

A német-egyiptomi üzemeltetésű búvárhajó 2019-ben bizonytotta alkalmasságát, így egyértelmű volt, hogy választásunk ismét erre a hajóra esik. A 31 méter hosszú búvárhajó 2016-ban lett teljesen felújítva és átépítve a napjaink elvárásaihoz. A képek alapján mondhatjuk, hogy ez jól sikerült. A hajó három szintes, alul helyezkednek el a kabinok, melyből 8 van összesen 16 vendég részére, mindegyik külön ággyal. A középső szint egy részét a búvár deck teszik ki, mely mondhatjuk, hogy nagyon praktikusan van kialakítva, másrészt a szalon és ebédlő rész található itt. A legfelső szinten van a napozó rész, de nagyobb részt a közösségi helység, mely egy része fedett, a többi fedetlen.
Minden kabin klimatizált, ahogy az étkező-nappali rész is. A kabinoknak saját fürdőjük van, rendelkeznek széffel, törölközővel és fürdőköpennyel. Kávé, tea és üdítő egész nap rendelkezésre áll, az étkezések a megszokott módon napi három alkalommal történnek büfé jelleggel, délután pedig sütemény és gyümölcs is az asztalra kerül. A hajó 2019 januárban is 3 hetet tölt száraz dokkban, ahol is minden szüksséges javítást elvégeznek rajta, hogy kiválóan teljesíthesse ezt a szezont is a vendégek megelégedésére. 
A búvár deck igényesen kialakított, akár egyszerre is elfér rajta a 16 búvár készülődés közben. 12 L-es aluminium palackok vannak telepítve, de ha valaki szeretne 15 L-es palackot, akkor 40 €/hét áron tud ilyet igényelni, melyet előre jelezni kell. A nitrox töltés is hétre van megadva, annak ára 60 €/hét. A hajón ingyenes WiFi van a vendégek számára. A szokott módon két helyi vezető lesz a hajón és igyekeznek bennünket a legjobb módon kiszolgálni. Képek a hajóról

Az időjárás a búvártúrán

Az első fontos információ, hogy a május az már főszezon és ennek az oka, hogy  ebben a hónapban már nyár van a Vörös-tengeren. Az időjárás és a vízhőmérséklet kiváló egy látványos, élményekben gazdag vörös-tengeri szafarihoz. Azok, akik félnek a tengeribetegségtől és emiatt vonakodnak eltölteni egy hetet egy búvárhajón, megnyugtatásképpen és a döntésükben segítséget nyújtandóan informálom őket, hogy az északi búvárszafari menetrendje szerint zátonytól-zátonyig rövid hajózásokkal jutunk el, ezen kívül, minden merülésnél úgy köt le a búvárhajó, hogy a hullámzás ne tudja azt mozgatni. Emellett, esténként olyan zátonyoknál töltjük az éjszakát, ahol egyrészt színvonalas éjszakai merülést végezhetünk, másrészt szinte teljesen hullámzás mentesen tudunk lehorgonyozni és a hajó egész éjjel szinte meg sem mozdul. A napközbeni hőmérséklet 25-28 C fok, azaz nyári hőmérséklet van. A víz hőmérsékletet pedig 24-25 C fokos és kiváló a látótávolság, kb. 30-40 méter.

Utazásunk a búvártúrára 

Az utazás most is charter géppel történik, hurghadai leszállással az Al Masria légitársaság gépével, mely ezen a héten indul elsőként. A behajózás és a búvár túra befejezése is Hurghadában történik, mely lehetővé teszi számunkra, hogy az első és utolsó estén, mindenki, aki szeretne, bemehessen a városba ajándékot vásárolni, sétálni, sörözni, vagy csak egyszerűen változatosságra vágyik.
Fontos tudnivaló, hogy amennyiben a magyar utazási irodák mégsem indítják el a charter járatot annak ellenére, hogy ezt írásban kaptuk meg, akkor menetrend szerinti járattal kell majd utaznunk, erre pedig a Pegasus a leagalkalmasabb, egy átszállással és hasonló áron, mint a charter jegy ára. 

A búvártúra időpontja: 

2020 május 10 - 17.

A búvártúra ára: 

775 € 

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Hajóbérleti díjat,
+ Elhelyezést 7 éjszakára kétfős kabinokban,
+ Teljes ellátást, napi 3 büfé étkezéssel, 
+ Kévé, tea, ásványvíz és üdítő fogyasztást,
+ Transzfert a hajóhoz és vissza,
+ Napi három-négy merülést,
+ Levegőtöltést és búvárvezetést két csoportban,
+ Helyszíni szervezést és asszisztenciát,
+ Ingyen WiFi netet a hajón,


A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegyet, mely 375 €,
- Személyzeti és Guide borravalót, 50 €/vendég,
- Vízumköltséget, 23 €/fő
- Az egyéb felszerelés bérleti díját,
- Biztosítást,
- Bármilyen fajta szervizelést a hajón,
- Bármilyen fajta búvároktatást a merülések alatt, 

A búvártúra a Red Sea Boats Utazási Iroda szervezésében (MKEH: U-000186/2002) indul. Az iroda az árváltoztatás jogát fenntartja. 

Szabad helyek száma a búvárszafari-ra:

16 fő

A búvár szafari -ra jelentkezni:

Mailban az abc@abcbuvar.hu címen lehet.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2020-05-10
Esemény vége
2020-05-17
Esemény helyszíne
Vörös-tenger
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC