Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Rocky-Zabargad-St Johns-Fury Shoal búvár szafari
A Vörös-tenger déli régiójának kedvelt úti céljai

 

Búvár szafari a legjobb helyszínekre

Ennek a három helyszínnek egy túrán való meglátogatása már több alkalommal is nagy sikerrel megvalósult. Egymáshoz viszonylag közeli helyszínekről van szó és Marsa Alamból, vagy Marsa Galebből indulva amúgy is útba esnek.

 

A St Johns zátonyrendszer szigetei

A St Johns régió merülő helyei régóta kedvelt úti célja a búvároknak és méltán azok, hisz szinte minden túrán számos cápát, teknõst és sok esetben delfineket láttunk a merülések során. A régiót célszerû inkább nyáron, vagy õsszel meglátogatni, mivel a zátonyok teteje nem látszik ki a vízbõl és a legjobb helyek meglátogatásához szükséges a többnyire sima vízfelszín. Közel 15 ismert merülõhely vár bennünket és mi ezek közül értelemszerûen a legjobbakat fogjuk választani. 

A Rocky és Zabargad szigetek

A szigetek a szárazföldtől távolabb két önálló szigetként helyezkednek el a Vörös-tengerben, egymástól csak 5 km távolságba. Zabargadnak a többi külsõ szigethez viszonyítva nem kopár a felszíne és 120 méterre emelkedik ki a tengerbõl. A Rocky, hasonlóan a Daedalushoz inkább zátony, mint sziget és csak 2 métert látszik ki a vízbõl. Mindkét sziget körül drift merüléseket fogunk végrehajtani és összesen 4 merülõhelyet látogatunk meg. Remélhetõleg valami különlegeset is fogunk látni a megszokott élővilágon kívül.

A Fury Shoal régió

A neve kevésbé ismert, bár a régió zátonyai közül néhánynál már számos alkalommal merültünk, mikor mentünk, vagy éppen jöttünk a St Johns-tól. A terület Marsa Alam és a Rocky-Zabargad szigetek között helyezkedik el és legalább 15 érdekes merülõhelyet tartogat a számunkra. Ezek közül a zátonyok közül számos olyan lesz, melynél eddig soha nem merültünk és a legtöbb hajó sem érinti. Emiatt gazdag látnivalókat ígér a régió számunkra. Hasonló túra filmje

A búvár szafari hajó

 Az Andromeda 5*-os szafari hajó, az egyik legkedveltebb hajó, mellyel már számos búvárszafarit bonyolítottunk az ügyfelek nagy megelégedésére. A maga 40 m hosszával, 8 m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével ez jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legszebb búvár szafari hajója. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdõszoba tartozik. 5 franciaágyas kabin van, a többinél egymás mellett vannak az ágyak. Törülközõ és ágynemû is rendelkezésre áll a szobákban, melyeket naponta takarítanak! Az étterem és a szalon, mely szintén klimatizált, két külön fedélzeten található és az étkezéseket asztalnál, székeken ülve lehet bonyolítani. A szalonban plazma TV és DVD lejátszó áll rendelkezésre a filmeket szeretõ utasoknak. A három különbözõ dekk a hajón összesen 100 m2 közös területet kínál a búvároknak. Egy fedett dekk a szalon mögött asztallal és körkanapéval, a felsõ fedélzet napozómatracokkal és körkanapékkal, plusz egy kisebb dekk a kapitányi kabin elõtt szintén napozás hellyel. A hajón van egy nagyméretû arab kávézó is, ez a shisházók fõ tartózkodási helye. Itt kedvükre válogathatnak esténként a számtalan gyümölcsízû szívni való közül. Természetesen ez is benne van az árban, mint ahogy a kávé, tea, ásványvíz és minden fajta üdítõital fogyasztása is. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt vagy süteményt is felszolgálnak a merülés után. Képek a búvár hajóról 

A búvár platform

A hatalmas méretű platform egyszerre 14 búvár előkészületeihez nyút alkalmas helyszent a merülések előtt. Mivel sok időt töltünk a hajó ezen részén, ez egy igazán fontos szempont. A szintén nagyméretű, 20 m2-es víz-közeli platformról könnyen jutunk a vízbe és vissza a hajóra, még hullámzásban is. A merülések után mindenki csak lerakja a légzőkészülékét a saját helyére és még szétszednie sem kell, a palackokat a helyükön töltik. Az egyéb felszereléseinket a padok alatti boxokban tároljuk. Két édesvizű tusoló és egy elmosó tartály is rendelkezésre áll a búvár dekken a maszk öblítéséhez, vagy a fényképezőgépek só-mentesítésére a merülés után. A hajón egységesen 12 L-es alumínium palackok vannak, DIN és INT csatlakozási lehetőséggel egyaránt, de igény esetén a 15 L-es palack is rendelkezésre áll 4 €/nap felár fizetése mellett. A Nitrox töltés is standard a hajón és az igényt csak a merülés elõtt kell jelezni. Ára 5 €/töltés. 

A búvár program

A búvár program szerint elsőként a Fury Soal zátonyait látogatjuk meg, majd a Rocky és Zabargad szigetek következnek. Végül a harmadik régió, a St Johns zátonyai következnek. Ez lesz a túra legdélebbi pontja, majd ezt követően haladunk észak felé és még egyszer érinteni fogjuk a Fury soal eddig még nem merült zátonyait, mielõtt szombaton kora délután újra kikötünk Marsa Alamban. Mivel egyik régióban sem tiltott az éjszakai merülés, ha a hajózás és az idõjárás engedi, akár minden nap lehet négyet merülni az elsõ és utolsó nap kivételével. Elsõ nap három, utolsó nap pedig kettő merülés fér bele az időbe. A túra során két kisebb, egy szafari és halászhajó roncsot is merülünk. Előző túra képei

Utazás a búvár túrára

Most is charter géppel történik az utazás, Hurghadai leszállással. Mivel a behajózás valószínüleg Marsa Alam kikötőjében fog történni, így az utat a kikötőig egy klimatizált busszal tesszük meg. Az utazási idő három óra.  A hajó másnap reggel indul el a kikötőből, és útközben egy sekélyebb helyen check dive-val fogunk kezdeni, ahogy ez a szafarikon lenni szokott. A túra végén is vélhetően Marsa alam lesz a vég-kikötő, de ezt sajnos mi nem tudjuk befolyásolni.  

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A negatív PCR teszt bemutatása alól felmentést kap, aki QR kóddal ellátott okmánnyal igazolja (EU oltottsági tanúsítvány), hogy a WHO vagy az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott oltásból (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Szputnyik, Sinopharm, Sinovac) mindkét adagot megkapta, és a második oltás óta legalább 14 nap eltelt. (Johnson & Johnson vakcina esetén az egyetlen dózist óta legalább 14 nap eltelt.) További részletek a Konzuli Szolgálat oldalán.
- Ha nincsen a fenti EU-s olottsági igazolásod, akkor köteles vagy a gép indulásától számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet bemutatni angol nyelven, kinyomtatva, aláírva és lepecsételve. 
- A PCR tesztnek az ára ithon 15.000 Ft.
- Az utas az utolsó részlet befizetésekor, DE CSAK TÖBB, MINT 30 NAPPAL INDULÁS ELŐTT  tud kötni STRONO biztosítást a részvételi díjra, melynek az önrésze 20% (ára 22 €)
- A repülőjegyre is lehet kötni STORNO biztosítást, itt az ár 8 € . Itt is csak 30 nappal indulás előtt lehetséges a megkötés és szintén 20% az önrésze az utasnak. 
- Aki rendelkezik akár csak egy oltással is, vagy átesett a betegségen, nem kell karantént tartania a hazaérkezéskor. 

A búvártúra dátuma:

2021 október 31 - november 07.

A búvártúra ára: 

1.080 €

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Szállást az Andromeda hajón, kétágyas kabinokban,
+ Minden földi transzfert Egyiptomban, 
+ Teljes ellátást napi 3*-i étkezéssel,
+ Kávét, teát, ásványvizet, üdítőitalokat, 
+ Napi 3-4 merülés lehetőségét (Rocky és Zabargad zátonyoknál nem lehetséges az éjszakai merülés),
+ Búvárvezetést három csoportban,
+ 14% egyiptimi ÁFA-t, 
+ Kikötői díjat, mely 50 €/utas,
+ Üzemanyag felárat, mely 50 €/utas,
+ Nem zeti park belépőt, mely 40 €/utas,
+ INGYEN NITROX-OT az egész túrára (80 €/hét az ára),
+ Minden túra előtti, utazás közbeni és helyszíni szervezést,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- Repülőjegyet, mely kb. 375 €,
- Egyiptomi vízumot, mely 25 USD,
- Egyéb felszerelés bérletet,
- A túra végén adandó személyzeti borravalót 50+10 €/résztvevő,
- Utasbiztosítást, mely 10.057 Ft/fő az egész túrára (kötelező rendelkezni biztosítással),

Jelentkezni lehet a búvártúrára

Erre a túrára kizárólag az abc@abcbuvar.hu címen írásban lehet jelentkezni.

Szabad helyek száma: 13 fő

A búvártúra a Red Sea Boats Utazási Iroda szervezésében (MKEH: U-000186/2002) indul. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2021-11-01
Esemény vége
2021-11-07
Esemény helyszíne
Egyiptom, Vörös-tenger
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC