Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Északi-roncs búvárszafari
Búvárkodás a legszebb roncsoknál és zátonyoknál

 

Még 3 szabad hely van a túrára

 

A Vörös-tenger északi régiója

Ez búvártúra nyújtja talán a legszínesebb, legsokoldalúbb látnivalókat a búvárok számára. Számos világhírű roncs, jelentősen eltérő típusú zátonyok, falak, korallmezők és nemzeti park szerepel a búvár szafari programjába. Ez a sokszínűség vonzó a búvárok számára.

A búvár program

Ez a búvár szafari szenzációs helyeket érint. Fentről visszafelé haladva a következõ világhírű régió a Ras Mohammed víz alatti természetvédelmi terület, mely legismertebb helyei a Shark, az Anemona és a Yolanda zátony, ahol élőlények ezreivel szoktunk találkozni és az élményeink a két merülés során egyértelműen tudatosítják bennünk, hogy miért nemzeti park ez a régió. Sok száz fős halrajok, hatalmas napóleonhalak, murénák, elképesztően sok kék-pettyes rája a jellemző, de legutóbb nagy egyedszámú tintahal raj úszott el a fejünk felett.
A következő helyszín talán még nagyobb durranás, hisz ez a világ egyik leghíresebb roncsa, a Thistlegorm hajóroncs, a maga elképesztõen látványos rakományával, mely teherautókból, vasúti kocsikból, motorkerékpárokból, lánctalpas járművekből, légvédelmi ágyúkból és sok-sok bombából áll. Szerencsés módon itt egy éjszakai merülésünk is lesz, mely során inkább a rendkívül különleges élővilág jelenti a látványt, mely a roncs orr részében szokott kavarogni. A búvárok kedvence ez a merülés. Film egy előző északi túráról.
A következő merülési rész a Gubal szigetek, ahol több drift merülést is bonyolítunk. Ebből az egyik szintén egy roncsnál kezdõdik, az Ulysses-nél. A hely különlegessége, hogy itt az esetek 90%-ban delfinekkel szoktunk találkozni merülés közben a víz alatt, de az egyéb látnivaló szerint egy érdemes helyszín számunkra.
A következő izgalmas és népszerű hely az Abu Nuhas zátony, mely arról híres, hogy az évtizedek, évszázadok alatt számos hajó ütközött a zátonynak és süllyedt el szinte egymás mellett. A Giannis D, a Carnatic a Chrisoula K, és a Kimon M hajóroncsok közül kettőt mindenképpen megmerülünk és ebben az a különleges, hogy a roncsok adottsága miatt minden búvárt bevisznek a vezetők a belsejébe, ahol olyan látványban lehet részük, ami megatározónak számít majd a búvár élmények között. Még egy népszerű hely van dél felé haladva, az pedig a Shaab El Erg zátony. Ez arról híres, hogy nagyon szeretik a delfinek ezt a helyet és számos alakolmmal erről meg is bizonyosodhattunk az előző Tirán szafari -kon. 
Ezeken kívül még számos más zátonyt is érintünk a búvártúra során, miközben vissza, Hurghada felé haladunk lassan és naponta négyet merülünk, három nappalit és egy éjszakait.
Ezzel a búvár programmal és úti tervvel, olyan változatos és felejthetetlen búvártúrát szervezünk, hogy aki ezen részt vesz, az alig bír majd ki egy évet, mielőtt újra bejelentkezik egy északi búvár szafarira. Egy másik északi búvár túra filmje

A búvár szafari hajó

 A Sim Sim búvárhajó 2019-ben bizonyította számunkra az alkalmasságát egy előző Tirán szafari során. A 31 méter hosszú búvárhajón 8 kimatizált, kétágyas kabin található. Minegyik rendelkezik fürdőszobával és igényesen kialakított. A nagyon szép és tágas szalon alkalmas a társasági életre és az étkezések, briefingek lebonyolítására is. A napozó fedélzet egy része fedett, hogy azok is fent tölthessék a szabadidejüket, akik kevés nappal is beérik. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt vagy süteményt is felszolgálnak a merülés után. Az árban a kávé, tea, ásványvíz és minden fajta üdítõital fogyasztása is benne van. Ahogy ez lenni szokott, két zodiak biztosítja a búvárok számára a zökkenőmentes közlekedést a merülőhelyekhoz és vissza  ahajóhoz. Képek a búvár hajóról 

Az időjárás a búvártúrán

Az április vége már nyárias hónapnak számít a Vörös-tengeren, a nappalok már hosszúak, a hőmérséklet napközben 26-28 C fok és éjszakai is kezelhető a hőmérséklet. A tengervíz hőmérséklete ebben a hónapban  24-25 C fok szokott lenni, melyhez elég jellemzően az egy réteg búvárruha. A látótávolság jellemzően 40 méter szokott lenni. Azok, akik félnek a tengeribetegségtől és emiatt vonakodnak eltölteni egy hetet egy búvárhajón, megnyugtatásképpen és a döntésükben segítséget nyújtandóan informálom őket, hogy az északi búvárszafari menetrendje szerint zátonytól-zátonyig rövid hajózásokkal jutunk el, ezen kívül, minden merülésnél úgy köt le a búvárhajó, hogy a hullámzás ne tudja azt mozgatni. Emellett, esténként olyan zátonyoknál töltjük az éjszakát, ahol egyrészt színvonalas éjszakai merülést végezhetünk, másrészt szinte teljesen hullámzás mentesen tudunk lehorgonyozni és a hajó egész éjjel szinte meg sem mozdul. Egy újabb északi túra filmje :-)

Utazás a búvár szafari -ra

Az Egyptair menetrend szerinti járatával történik átszállás néllkül oda- és visszafelé is. A menetidő 3 óra 30 perc és a repülő nappali menetrenddel közlekedik, odafelé délutáni, visszafelé délelőtti indulással. A repülőjegyet egyénileg kell majd megvásárolni az általunk küldött foglalás alapján, utalással. A repülőjegy ára kb. 120.000 Ft.

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A hajónak minden engedélye megvan ebből a szempontból is, a személyzet szűrése rendszeres, mindenki, aki a hajón dolgozik, rendelkezik negatív friss teszttel. 
- A búvár résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, angol nyelven is olvasható PCR teszttel kell rendelkeniük Egyiptomba belépésnél. Ez ithon egységesen 19.500 Ft mindenhol. 
- A fentiek azt jelentik, hogy a hajón csak olyan ember fog tartózkodni (személyzet és utas), akinek friss és negatív eredménye van, azaz nem fertőzött!
- Mivel a hazaérkezés szombati napra esik, aznap indul a 10 napos karantén. Így 4 munkaszüneti nap van benne és a következő vasárnap végződik és összesen 6 munkanapot vesz csak igénybe!
- Így nem feltétlenül kell két tesztet készíttetni a hazaérkezés után, mivel az is nagyjából ennyi időt venne igénye, azaz 5-6 munkanapot.  
- A karantén ideje alatt, melynek helyét az utas adja meg a reptéren, nem kell karantént tartani az egy háztartásban élőknek, feleség, gyermek, stb. 

A búvártúra időpontja: 

2021 április 17 - 24.

A búvártúra ára: 

930 € 

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Hajóbérleti díjat,
+ Elhelyezést 7 éjszakára kétfős kabinokban,
+ Teljes ellátást, napi 3 büfé étkezéssel, 
+ Kévé, tea, ásványvíz és üdítő fogyasztást,
+ Transzfert a hajóhoz és vissza,
+ Kikötői díjat, 50 €!
+ Üzemanyag felárat, 50 €!
+ 14% áfát!
+ Nemzeti park belépőt: 40 €!
+ Napi három-négy merülés lehetőségét,
+ Levegőtöltést és búvárvezetést két csoportban,
+ Ingyen WiFi netet a hajón,


A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegyet, mely kb.120.000 Ft,
- Személyzeti és Guide borravalót, 50 €/vendég,
- Vízumköltséget, 0 €/fő (egyelőre fel van függesztve és nem kell fizetni)
- Az egyéb felszerelés bérleti díját,
- Biztosítást,

A búvártúrához a hajót és a transzfert a Red Sea Boats Utazásközvetítő iroda adja, a repülőjegyet pedig a Mortons Travel utazási iroda biztosítja. 

Szabad helyek száma a búvárszafari-ra:

3 fő

A búvár szafari -ra jelentkezni:

Mailban az abc@abcbuvar.hu címen lehet.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2021-04-17
Esemény vége
2021-04-24
Esemény helyszíne
Vörös-tenger
 

Ebben a témában talál még 9 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

AKCIÓS, 10 napos Maldív búvárkodás és nyaralás
2021. március 19-28.

Érdekel!

Északi-roncs búvárszafari
2021. április 17-24.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC