Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Hawaii szigetek búvár és nyaraló túra
Hawaii a sziget, ahol egész évben ünnep van

 

A Hawaii szigetek

A festői szépségű szigetek Csendes-óceán közepén, félúton Észak-Amerika és Japán között helyezkednek el, mely szigetcsoport Polinéziához tartozik. A 2.400 km hosszan elnyúló, sok száz sziget egy vulkanikus hegységrendszer láncainak a tengerből kinyúló csúcsai. A földöntúli szépségű tájakat rejtő, paradicsomi sziget a világ egyik legromantikusabb utazási helyszíne.
A szigetek az USA 50. tagállama nemcsak trópusi klímája miatt vonzza mágnesként a turistákat, hanem az ott élő lakosság sokszínű kultúrája is idecsalogatja a különlegességek kedvelőit
Változatos természeti környezete, meleg trópusi éghajlata, nyilvános strandokban való bősége és aktív vulkánjai miatt a turisták, szörfösök, biológusok számára egyaránt népszerű célpont. Képek a szigetekről

 

A búvártúra első hete

Hawaii központi szigete Oahu, ahol a szigetek fővárosa is található, Honolulu. A kéthetes utazásunk is itt kezdődik, mégpedig Waikiki városrészben, ahol a legtöbb Hotel is található és ez a szigeten a turizmus központja. Sok kilométer hosszan nyúlik el a széles homokos strand a hotelek előtt és a sekély és meleg kristálytiszta vízben strandolók százai töltik nyaralásuk nagy részét.
A városban található a Pearl Harbor történelmi park, mely a második világháború egyik leghíresebb emlékhelye. 

Elhelyezés az az első héten

A 4*-os hotelünk Waikiki egyik legkedveltebb és legszebb hotelje, mely 120 méterre van a homokos beach-től. A Kuhio Beach Park-tól is mindössze 2 perces sétára van, ahol három este is látványos show műsort adnak helyi zenészek, énekesek és folklór táncosok. A honolului állatkert szintén 10 perc sétára van a hoteltől, a Diamond Head vulkán pedig csak 3 km-re található. A hotel rendelkezik szabadtéri medencével és napozóterasszal is. A szobák felszereltsége kitűnőnek, sőt extrának mondható. A szobák mindegyike 29 m2 és a városra néző erkéllyel rendelkezik. Képek a hotelről (a Hotel & Rooms képre kell kattintanod)

Élmények a túrán

Ezen a túrán nem a merülések száma lesz a kiemelkedő, hanem az egyéb programok, amelyet a szigetek kínálnak, a természeti szépségek megismerése, minél több sziget meglátogatása, a sokoldalú hawaii és polinéz kultúra felfedezése, a helyi háborús történelem egy szegmensének megismerése és olyan eddig soha nem látott élmények begyűjtése, amit csak a Hawaii szigetek tudnak nyújtani számunkra. Az első hat napot Oahu szigetén töltjük, hogy minél többet megismerhessünk a Hawaii-i kultúrából, életmódból, szórakozásból és gasztronómiából.

Búvárkodás

A merüléseket egy olyan búvárbázissal bonyolítjuk, melynek hajója alkalmas nagyobb csoport egyszerre történő merültetéséhez. A sziget körül számos roncs található a nem túl mély vizekben. Ezek közül többet is meg tudunk merülni, melyek már mesterséges zátonyként is funkcionálnak és az élővilág gazdag körülöttük. Minden nap a második merülést korallzátonynál tesszük meg, ahol találkozhatunk a Csendes-óceán színes élővilágával. A merülési program reggel korán kezdődik és már 13 óra körül vég e is van. Ez azt jelenti, hogy minden napon lesz egy-egy délutánunk élvezni a Hawaii-szigetek által nyújtott különleges élményeket, vagy csak egyszerűen strandolni megyünk a különösen szép Beachre. Mit is látunk

Víz alatti látnivalók

Hatalmas választék van élőlényekben. Nagyon gyakori a hawaii zöld tengeri teknős, mely termetes méretre is megnő, továbbá fekete és fehér úszójú cápákat láthatunk, nagyméretű piros rákokat, hatalmas méretű polipokat, többszínű, pöttyös murénákat. Különlegességnek számítanak a trópusi delfinek, melyek általában rajban láthatók. Gyakori a manták jelenléte, bár többnyire egyenként láthatóak, továbbá tüskés ráják, jack fish rajok jelenléte a zátonyok körül és egy egészen különleges élőlény is, a barát fóka.
A víz alatt látható élőlények teljes skálája itt látható (az oldal felétől lefelé vannak)

Polinéz kultúrális program

Az utolsó előtti Waikikiben töltött napon átutazunk/utazhatunk a sziget északi oldalára a Polinéz kulturális központba, mely hatalmas területen helyezkedik el és magában foglalja a szigetvilág teljes kultúráját. Külön láthatjuk a Tonga, Tahiti, Hawaii, Fiji, Aotearoa és Samoa kultúrákat, kiemelve a különbségeket. Majd egy kenu túra következik a folyón, ez után pedig vacsora és utána egy folklór táncestet nézhetünk meg. A program déltől estig tart és fakultatív, tehát az árban nincsen benne. Belépő ára 115 USD, szervezett transzfer 22 USD.

A szigeten töltött hatodik nap reggel szintén fakultatív programként látogatást teszünk, tehetünk a Pearl Harbor emlék parkban, mely program bemutatja számunkra a második világháború amerikai-Japán harcokra vonatkozó részét. A területen múzeumok, filmvetítések és egyéb érdekes programok várják a látogatókat reggel 7 óra és délután 17 óra között. A belépő ára 17,5 USD.

Hawaii körutazás

A túra hetedik napján kezdődik a teljes Hawaii szigetvilág megismerése, ugyanis ennek a napnak estéjén felszállunk a Pride of America luxus óceánjáróra és a következő egy hétben élvezhetjük a luxus hajó és a tengerre néző kabin minden kényelmét, értelemszerűen valódi All Inclusive ellátással. A hajó csak éjszakánként közlekedik szigetről szigetre, napközben pedig az utazók megismerkedhetnek a szigetek látványosságaival, egyediségeivel.
Az útvonal során érintjük Maui szigetét (Kahului), Hawaii szigeten két különböző várost is (Hilo és Kona), majd tovább hajózunk Kauai szigetéhez (Nawiliwili) és onnan ismét Oahu szigete következik, Honolulu. A szigeteken többnyire egy-egy napot töltünk el és számos program közül lehet választani a helyszíneken. Az árban benne foglaltatik a hajón az Aqua park, a Medencék, Jacuzzik, sport pályák és Fitnesz termek használata, az animációs programokon való részvétel, mint például játékok, tánctanítás, vetélkedők és az esti show műsorok, rendezvények. Értelemszerűen ételek és italok és az alkoholos italok is benne vannak az árban. A hajózás lényege nem csak az egy hét luxus körülmények élvezése, hanem a teljes Hawaii szigetvilág megismerése, mely csak így ,ezen a módon lehetséges. 

Az utolsó Hawaii-n töltött napot még Honoluluban, Waikiki-ben töltjük egy 3*-os hotelben és napközben tudunk ajándékot vásárolni, vagy csak pihenni a medence partján az esti órákig, mikor is indul a repülőnk vissza Európába.

Az utazás

A repülést a KLM légitársaság gépével tesszük meg egy Európai és egy Los Angelesi átszállással. Odafelé, azon a napon érkezünk, mikor indultunk, annyira rövidek az átszállások. A vissza úton 17-én dél körül érkezünk meg Budapestre. Az első nap reggelén indulunk el Budapestről és a 16. napon 13 órakor érkezünk vissza Budapestre. A túra 11 munkanapot igényel.

A búvártúra dátuma:

2018 szeptember 2-17. 

A búvártúra ára búvároknak:

6.070 USD + 350.000 Ft repülőjegy

A búvártúra ára kísérőknek:

5.500 USD + 350.000 Ft repülőjegy

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Repülőjegyet és reptéri illetéket,
+ 4*-os hotel elhelyezést Waikikin reggelivel,
+ 8 merülést hajóról különböző helyeken,
+ reptéri transzfereket,
+ 7 nap hajózást a szigetek körül AI ellátással,
+ Utolsó napra 3*-os hotelt,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

  • Kikötői illetéket, mely 120 €,
  • Az első héten az ebédeket és vacsorákat,
  • Transzfert a hajóhoz és vissza,
  • Fakultatív programok árát,
  • Utasbiztosítást,
  • A hajózós szigeteken bármilyen kirándulást,
  • ESTA vízumot (kb. 14 USD),

Jelentkezni lehet a búvártúrára

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen írásban.
 

A búvártúra a Red Sea Boats Utazási Iroda szervezésében (MKEH: U-000186/2002) indul.

 

 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC