Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
7 nap nyaralás-merülés a földi paradicsomban

MÉG 12 SZABAD HELY VAN A TÚRÁRA

Maldív-szigetek VS Vörös-tenger

Hosszas egyeztetés után sikerült az irodának a maldív partnerrel olyan megállapodást kötni, mely szerint ettől a túrától kezdve látványosan elérhetőbb lesz a búvárok és kísérőik számára a maldív nyaralós szafari. 
A repülőjegy értelemszerűen nem tud annyira olcsó lenni, mint Hurghadába, hisz itt 5 órával többet repülünk, de a hajóbérleti díj, már szinte ugyanabban az árban van és ennek ellenére a szolgáltatás mennyisége és minősége egy egészen más kategóriát képvisel mégis. 
 

Miért válaszd a Maldív szafarit a megszokott úti cél helyett, mint búvár

Itt nem kell izgulni, hogy mennyire lesz szeles az idő és mennyire lesz hullámzó a tenger. Itt a legnagyobb hullámok 40 cm-esek!
A hajó állapota nem megkérdőjelezhető, ez valóban egy első osztályú hajó, első osztályú kiszolgálással, melyen egyáltalán nincsen búvár tevékenység! Ahhoz van 2. hajó. 
Egy egy kabin és a fürdőszoba mérete megegyezik egy igényes szállodai szoba méretével, mint ahogy a kinézete és felszereleltsége is. 
Az ellátás minősége, igényessége elképesztő, az utasoknak gasztronómiai élményben van részük naponta háromszor az étkezéseknél. 
Itt az első napon, az érkezés napján bonyolított check dive-on túlzás nélkül 100 x annyit látsz a víz alatt, mint bármely más szafarin az egész héten összesen. 
Itt az egy hét 17 merülése alatt minimum látsz 50-60 cápát, 15-20 teknőst, 4-5 mantát, 20-30 dajkacápát, 40-50 hatalmas tüskés ráját (1 m átmérő), 2-3 hatalmas gitárcápát, 5-6 sajráját, hatalmas barrakuda rajokat és ezerszám a halrajokat. 
A legtöbb esetben láthatsz 5-6 méteres cetcápát, mely sok esetben többször is odajön a hajó mögő egy este folyamán.  
Itt a legfelkapottabb merülőhelyeken is maximum 20-25 búvárral találkozol a víz alatt és nem százakkal. 
Itt plusz kb. 830 EUR-ért több ezerszer többet látsz a víz alatt, mint egy megszokott októberi szafarin. Egy előző szafari filmje 14 percben

 

Miért válaszd a Maldív szafarit egy megszokott helyszín helyett, mint kísérő

Itt nem kell otthon maradnod, mint egy normál szafari hajó esetében, ahol csak szenvednél egy hétig a hullámzásban és szűk terek miatt.
Itt a nappali mérete háromszor akkora, mint amihez szoktunk egy szafari hajón.
Itt ha úszni sem tudsz és vízbe se mennél, akkor is különleges dolgokat láthaszt, rengeteg gyönyörű szigetecskét pálmafákkal és a türkiz színű Indiai óceánt.
Itt a napozón van vadiúj Jacuzzi és összesen négy, részben fedett, nagyméretű terasz a pihenéshez, olvasáshoz, napozáshoz. 
Itt 3 méteres monitor áll rendelkezésre a nappaliban a filmnézéshez és két, nagyon komyoly hangtechinka, melyből az egyik mobil, így bárhol használhatod a hajón zenehallgatásra.
Itt mindig van mobil térerő és internet a hajón, így nem vagy elvágva a külvilágtól. 
A hét során számos alkalommal megyünk ki délután homokpadokra, kis sziget homokos fövenyére starndolni, lakott szigetre sétálni és bazározni. 
Itt a program szerint egy este egy kis sziget beach-én vacsorázunk gyertyafénynél és ezt követően jön a zenés-táncos buli, melyből hétközben a hajón is tartunk egyet. 
Itt akkora kabinban lakhatsz és akkora fürdőszobád van, mint egy igényes, 4*-os hotelben. 
Itt nem kell hajszárítót és fürdőköpenyt hoznod, az jár minden kabinhoz.
Itt akár minden nap háromszor is kimehetsz a búvárokkal a búvárhajóval és be tudsz menni sznorkelezni a vízbe ellenőrzött körülmények között. 
Mert a túra végén beleszeretsz a Maldív szigetekbe :-). 

Tökéletes szafari útvonal, változatos látnivalók, felejthetelen nyaralás

Maletól a check dive után nyugatra indulunk a Rasdhoo atollhoz, majd az Ari atoll északi része a következő napok programja. Ezt az atoll nyugati oldala követi a mantákkal, majd végül a déli része a cetcápával. Ezt követően a Felidhoo atoll következik a csatorna merülésekkel és a dajkacápás merüléssel. Végül pedik a Dél-Male atoll lesz az utolós napi program, ismét a cápákkal. 
A 7 nap alatt a nagyjából 480 km-es útvonal érinti a Maldív szigetek legvonzóbb helyszíneit, egyedülálló látnivalókkalAz egyik cetcápás merülés, 2 perc



A világ egyik legszebb nyaralóhelye

Méltán az egyik, ha nem a legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a 28-29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez.
Azonban ha a nyaralni vágyó egy ilyen körutazást választ egy zsebkendőnyi szigettel szemben, akkor sokszorosan több élményben lehet része.
A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken. Ilyen helyeken fogsz starndolni, sznorkelezni



Búvárkodás a Maldív-szigetek között

A megfelelően kiválasztott, igényes szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalattal és a megfelelő merülésvezetőkkel olyan víz alatti élményekben lehet részünk, mely minden eddigit felülír! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már nincs merülés, a kikapcsolódásé, pihenésé és szórakozásé az idő. A 7 nap során összesen kb. 17 merülést tududnk kivitelezni 1 éjszakai merülés lehetőségével. Ezt szoktuk választani a check dive helyszínének
 

A maldív nyaraló hajó

A Felicity szafari hajó 2 éve épült, 43 méter hosszú, első osztályú hajó, mely magas színvonalat kínál egy felejthetetlen maldív, búvár-nyaraláshoz. A négyszintes hajón három szinten találhatók a kabinok, melyekből az utas a jelentkezéskor választhat. A hajó teljes kapacitása összesen 24 vendég és egy túravezető. A kabinok mérete jóval nagyobb, mint amit egy hajón megszoktunk. A kabinok igényessége, a nappali kényelmes berendezése, a bár kialakítása és az egyéb szolgálatások a hajón, mind hozzájárulnak egy nagyon igényes búvár-nyaralás lebonyolításához. Értelemszerűen minden belső tér klimatizált, ahogy a kabinok is. Az egyik napozó fedélzeten van Jacuzzi is a vendégek számára, hogy teljes legyen a kényelem. A hajón, vagy a hajóról semmilyen búvár tevékenység nem folyik, itt kizárólag a nyaralás és a kényelem a fő szempont. Az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, mely tartalmazza a kávé, tea, kekszek, gyömölcs és az ásványvíz fogyasztását is. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Képek a hajóról
 

Nyaralás a Maldív szigetek között

Az atollok belsejében rengeteg szigetecske található, ahogy számos helyen a sziget valójában csak egy homokpad és körülötte az azúrkék óceán. A hajó délutánonként többnyire ilyen szigetek mellett köt ki és onnan a legtöbb esetben már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után délután, számos napon, kimehetünk egy-egy kicsi szigetecskére, homokpadokra strandolni, sznorkelezni és a délután maradék részét már ezzel tölthetjük. Mindemellett az úszni tudó kísérők számos alkalommal tudnak sznorkelezni a manták felett, dajka cápák felett és természetesen a cetcápa felett is, ha kijönnek a búvárhajóval. De ezeket az élőlényeket nagyon sok estben a hajó farában állva is megcsodálhatják az esti órákban és még vízbe sem kell menniük.
A 7 nap alatt egyszer szervezünk barbecue vacsorát egy szigetecske gyönyörű, fehér, homokos partján. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, esetleg a helyi falu megtekintésével és némi suvenir vásárlással, illetve a naplementét is már itt várjuk meg a parton a gyertyafényes tengerparti vacsora előtt. Képek a dálutáni-esti barbecue programokról
 

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A 18 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők egyszerre és kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és van létra is a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón hagyunk és csak a legközelebbi merülésnél térünk ide vissza. Minden alkalommal külön törölközőt kapunk a búvárhajón, mely ott is marad. A palacktöltés közben a búvárhajó eltávolodik a lakóhajótól, így nincsen kompresszor zaj! 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Aki nagyobb, 15 L-es palackot szeretne bérelni, van rá lehetőség, 6 db. van telepítve a hajóra és a Nitrox töltés is elérhető. A cápás merülések látnivalói, 2 perc
 

Merülőhelyek és látnivalók

tekintetében a Maldív szigetek a világ legszebb helyeit vonultatja fel. Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban és ezek nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a szigetek természeti adottságai miatt. Itt szinte minden merülésen láthatunk cápákat és teknősöket, sőt a túra számos merülése csak a cápákról, számos merülése csak a mantákról, két merülés csak a tüskés rájákról szól, van külön éjszakai cetcápás program és még nappali cetcápás is, mint ahogy külön dajkacápás merülési program. Ilyen az éjszakai merülés
 

Repülés Maldívra

Ezen a túrán is az Austrian Air-től van csoportos foglalása a csoportnak, mivel az ő menetrendjük és áraik voltak a legjobbak! Eszerint pénteken délután indulunk Budapestről és egy 4 órás bécsi átszállás után reggel 8:00-kor érkezünk meg a Maleba.
A hazaúton a gépünk szombaton reggel 9:30-kor indul és egy kb. 5 órás bécsi átszállás után este érkezünk meg Budapestre. Egy mantás merülés élménye itt, 2 percben

Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt (akár Covid is), akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 80%-át téríti vissza az utasnak. A maradék 20% az utas önrésze.

Stornó biztosítás ára összesen: részvételi díj + repülőjegy 1%-a


A Maldív búvár és nyaralás túra dátuma:  

2024 október 18 - 26.
 

A Maldív búvár és nyaralás túra ára búvárnak:

Superior kabinban: 2.440 EUR (kb. 940.000 Ft)

Emeleti, tengerre néző kabinban:  2.620 EUR 

A Maldív búvár és nyaralás túra ára kísérőknek:

Superior kabinban: 2.184 EUR (kb. 840.000 Ft)

Emeleti, tengerre néző kabinban: 2.364 EUR 


A Maldív búvár és nyaralás túra ára tartalmazza: 

+ Nemzetközi repülőjegyet illetékkel 1-1 átszállással,

+ Teljes ellátást a hajón napi 3 étkezéssel,

+ Délutánonként szendvics, vagy sütemény fogyasztást,

+ Ivóvíz, Nescafé és tea fogyasztást a hajón egész nap, 

+ Strandolást homokpadokon, amikor csak találunk (számos alkalommal),

+ Barbecue vacsorát egy szigeten beach-en,

+ Reptéri transzfert a hajóhoz és vissza a reptérre,

+ Male városnézést az utolsó napon,

+ Klimatizált, kétágyas kabinokat a hajón,

+ Összesen kb. 17 merülés lehetőségét,

+ 12 L-es palackot és ólmokat,

+ Merülés vezetést 3 csoportban,

+ 12% turista adót,

+ Jakuzzi használatát (csak délután és sima vízfelszín estén),

+ A túra előtt és alatt is a magyar túravezető munkáját,

 

A Maldív búvár és nyaralás túra ára nem tartalmazza:

- Storno biztosítás díját (1%),

- Green Tax-ot a 7 napra, mely 70 USD/fő és a hajón fizetendő,

- Személyzeti szervíz díjat a túra végén, mely 150 USD/utas,

- Utasbiztosítást,

- A barbecue sziget belépőt, mely 5 USD/fő

- Búvárfelszerelés bérlést, mely árát itt találod,

- Alkoholos és üdítő italokat a hajón (árlista előre),

- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,
 

Szabad helyek száma: 12 
 
Jelentkezni az abc@abcbuvar.hu mail címen lehet 
 

A túra a Mortons Légi Utazási Iroda szervezésében történik. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2024-10-18
Esemény vége
2024-10-26
Esemény helyszíne
Maldív szigetek
 

Ebben a témában talál még 9 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC