Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Adria Szezonzáró Búvártúra 2022
Az év legjobb adriai búvártúrája

 

Az év egyik méltán legnépszerűbb búvár túrája. A szeptember az egyik legvonzóbb hónap a búvárkodásra az Adriában. Nincs zsúfoltség az utazás közben, a tengerparton, az étternekben és boltokban és a tenger melegebb, mint nyáron. Valójában csak a búvároké a tengerpart. A helyszín tavasszal már bizonyított, minőségi apartmanokban lakhatunk, szinvonalas kiszolgálásban részesülünk a bázison és gyönyörű élményekben lehet részünk a merüléseken. Aki csak teheti, igyekszik részt venni ezen a búvártúrán.

A búvártúra helyszíne: 

A helyszín kiválasztása jól átgondolt döntés eredménye. Közel van az országunkhoz, egyszerűen megközelíthető és mind a felszínen, mind a víz alatt szép látnivalókat tud nyújtani. Az úti cél így ismét a Rab sziget. Budapesttől a távolsága csak 539 kilométer, mely 90%-át autópályán tehetjük meg 5 - 5.5 órás utazással a külvárosból. A végleges úti cél a szigeten Kampor, mely a komptól 20 perc alatt érhető el és szép homokos strandokkal is rendelkezik. 

A búvártúra dátumválasztása: 

Évek óta kialakult időpont a szeptember vége, mivel az egyik legjobb hónap a búvárkodásra. A víz hőmérsékletete még 23-25 C fokos, állandó napsütés jellemzi ezt az időszakot és a tengerpart csak a ménk, búvároké, mivel már alig van turista. 

Elhelyezés a búvártúrán:

Kamporban lesz három egymáshoz közeli apartmanházakban, melyek a tengertől maximum 100 méter távolságra vannak és többnyire tengerre néző teraszokkal rendelkeznek. Az apartmanok 2-3-4 és 5 fősek. A nagyobbak két, külön hálószobával, konyhával, fürdővel és terasszal rendelkeznek. A kisebbeknek csak egy hálószobája van és a legkevesebb a 2 fős apartmanból van, mindamellett, hogy az ára is jelentősen magasabb, mint a 4 fősnek.
Akit esetleg érdekel, itt található a házak előtt Kampor legnagyobb homokos strandja is. Az apartmanok mindegyike igényesen berendezett és felszerelt, rendelkeznek saját parkolóval. 
A szállásra később érkező, vagy a szállást előbb elhagyó vendégek semmilyen visszatérítést nem kapnak az előre fizetett és meghirdetett árból.

A búvárbázis:

Európa egyik legfelszereltebb és az Adria legszinvonalasabb búvárbázisa, melynek neve Kron Diving Center! A bázis épülete közvetlenül a tengerparton található, rendelkezik saját kikötővel a naponta üzemelő 3 db. 7,5 méteres, létrával rendelkező gyorshajókhoz. Belső felszerelés tároló áll rendelkezésre minden búvár számára, ezen kívül hideg-meleg vizes zárható zuhanyzó és WC, illetve saját étterem a vendégek számára széles ételválasztékkal. Mindenféle légző gázt képes a bázis előállítani, bármilyen merülés-típushoz és egyedülálló módon a túra árában jár a 32%-os Nitrox minden búvárnak (ha van ilyen végzettséged). A bázis saját parkolójában minden vendég kényelmesen meg tud parkolni az autójával. Ötven méteres körzetben található még kávézó, pékség, élelmiszer üzlet és fagyizó. A bázis filozófiája, hogy a vendég minőségi szolgáltatást kapjon és elégedetten távozzon. Légifelvétel videó a bázisról

Merülőhelyek:

Merülőhelyek széles választéka várja a búvárokat az év 365 napján, ugyanis a bázis egész évben nyitva tart. Összesen 26 merülő-hely szerepel a kínálatban, melyek más-más szigeteknél találhatóak többnyire 15-30 perc hajózásra. Néhány a Rab sziget északi végében, továbbá a Sveti Grgur, Goli, Prvic, Cres szigetek mellett és a Lun félsziget északi oldalán. Több roncs is található a körzetben, víz alatti sziklafalak, víz alatti zátonyok, leszakadások és persze barlangok is a kínálatban. Egy 6 merüléses túrán akár minden merülésnél más és más szigethez mehetünk merülni. A legtöbb merülőhely olyan adottságokkal rendelkezik, hogy egy időben, de két külön csoportban kezdőbb és haladóbb búvárok is tudnak merülni! Az élővilág az Adriában megszokott látványt nyújtja, házatlan csigák, polipok, tengeri csikók, halrajok, kisebb rákok, estenként sárga pettyes muréna, konger, macskacápa, tintahal, lepényhal, morgóhal és languszta is látható a merülések alatt. 

Merülés vezetés a búvártúrán: 

Azért, hogy a merülések a lehető legélvezetesebbek és biztonságosak is legyenek, az Aquanauta annyi merülés vezetőt biztosít a helyszínen, amennyire szükség van. Ez még párosul azzal, hogy a nagyon tapasztalt, az átlagos tudású és a kezdőbb búvárokat külön csoportba és külön hajóra rakjuk, hogy minden merülés a tudásszintnek megfelelő módon legyen koordinálva. A három hajó kis eltéréssel, különböző indőpontokban indul és érkezik, hogy csak kezelhető mennyiségű búvár legyen egyszerre egy helyen a felszerelések előkészítésénél és a kipakolásnál. 

A búvártúra programja:

Szerda napközbeni indulással kezdődik a túra, illetve esti megérkezéssel a szállásra, de legkésőbb 22 óráig. A merülési napok csütörtök, péntek és szombat, mely napokon 2-2 hajós merülést, összesen 6 hajós merülést bonyolítunk. A 4. éjszaka után vasárnap délelőtt utazunk haza. Plusz merülésekre, vagy éjszakai merülésre bármely napon sort keríthetünk, mely merüléseket a túra végén kell csak fizetni az árlista szerint. Júniusi túra képei 
A túra búvár résztvevőjének az előre megrendelt szolgáltatás miatt nem jár vissza pénz, ha egy vagy több merülésen nem jelent meg és nem vett részt rajta, kivéve ha akkora vihar lenne, hogy a merülést törölni kell.

Utazás a búvártúrára: 

Most is saját autóval történik, de aki nem rendelkezik ilyennel, vagy csak egyedül szeretne részt venni a túrán, annak csak jelezni kell ezt, és mi megoldjuk közösen a lejutást természetesen. Az utazás kb. 5 - 5.5 órát vesz igénybe Budapest városszélétől a Stinica nevű kompkikötőig. A komp óránként jár és 15 perc csak a menetideje. Az útiköltség üzemanyaggal, autópálya és kompdíjjal együtt kb. 15.000 Ft/fő, ha 4-en utaznak egy autóban. Kompmenetrend itt

Extra előnyök a búvártúrán

Egyéb előnyök a helyszínnel kapcsoltban.
- Távolságban közeli helyszínnek számít, így az utazás kezelhetően rövid és olcsó.
- A búvár bázis nyújtotta minőség és színvonal az Adrián megszokottnál magasabb.
- Amennyiben rendelkezel Nitrox végzettséggel, úgy minden merülésre AJÁNDÉK NITROX-ot kapsz és hosszabb lehet a merülési időd, biztonságosabb lehet a merülésed, nem csökken jelentősen a következő merülésed ideje és este tovább bírod a közös programokat :-).
- Minden merülésnél teljesen más helyszínen, sőt más-más sziget körül merülhetsz és ez látványosan növeli az élmények mennyiségét.
- Helyben van az étterem a bázison és sehová nem kell menni sem napközben, sem este vacsorázó helyet keresni, csak választunk a magyar nyelvű étlapról!

A búvártúra időpontja:

2022. szeptember 14-18.

A búvártúra ára 2 fős apartmanban:

D-1 apartman 2 főre (egy hálószobás földszinti 45 m2), búvárnak 370 €, kísérőnek 175 €, (Dr Szabó és neje)
D-2 apartman 2 főre (egy hálószobás 1. emeleti 45 m2), búvárnak 370 €, kísérőnek 175 €, SZABAD APARTMAN
M-1 apartman 2 főre (Studio apartman 35 m2-es), búvárnak 340 €, kísérőnek 140 €,   (Hampel + 1 fő)
ST-1 apartman 2 főre (egy hálószobás, emeleti 32 m2-es), búvárnak 375 €, kísérőnek 185 €,(Gaál + 1 fő)
J-1 apartman 2 főre (egy hálószobás, földszinti 50 m2-es), búvárnak 380 €, kísérőnek 190 €,(Vas-Csepe)
J-2 apartman 2 főre (egy hálószobás, emeleti 50 m2-es), búvárnak 380 €, kísérőnek 190 €,(Péics + 1 fő)

A búvártúra ára 3 fős apartmanban: 

D-2 apartman 3 főre (egy hálószobás 1. emeleti 45 m2), búvárnak 340 €, kísérőnek 150 €, SZABAD APARTMAN
DA-1 apartman 3 főre (emeleti 38 m2-es), búvárnak 350 €, kísérőnek 160 €,   (Márton-Papp)

A búvártúra ára 4 fős apartmanban: 

ML-1 apartman 4 főre (2 hálószobás félemelet), búvárnak 320 €, kísérőnek 130 €,  (Süli Cs + 3 fő)
ML-2 apartman 4 főre (2 hálószobás félemelet), búvárnak 320 €, kísérőnek 130 €,  (Béki - Donner)
ML-3 apartman 4 főre (2 hálószobás emeleti), búvárnak 320 €, kísérőnek 130 €, (Bajzáth család)
O-1 apartman 8 főre (2 fős szobák (2-2 szoba/fürdőszoba), közös konyha, 20 m2 terasz-ebédlő, grillező), búvárnak 315 €, kísérőnek 125 €, (Brindlinger - Nagy A., Jánosi P. - Mód G., Bukor Zs. - Burik B., Wohlram Gy - valaki)

A búvártúra ára tartalmazza:

- 4 éjszaka szállást kétágyas szobákban a választott méretű apartmanban,
- Turista adót a szállásra, 1,4 €/fő/éj x 4 éj (5,6 €/fő),
- Tengerparti, tenger melletti elhelyezést (légvonalban max.100 m),
- 6 merülést hajóról különböző helyeken,
- Merülés vezetést és támogatást, tudásszint szerinti csoportokban,
- Bázishasználati díjat, 
- Ingyen Nitroxot (csak a végzettséggel rendelkezőknek),
- 10-12-15 L-es palackot felár nélkül,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A felszerelés bérleti díját, ha nincsen,
- Utas és búvár biztosítást (2,655 Ft/fő),

Jelentkezés módja a búvártúrára:

Írásos jelentkezés után 100 €/fő foglaló elutalásával a bázis számlájára,

Jelentkezni lehet: az abc@abcbuvar.hu mail címen. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Mediterrán
Esemény kezdete
2022-09-14
Esemény vége
2022-09-18
Esemény helyszíne
Rab sziget, Horvátország
 

Ebben a témában talál még 31 cikket: Programnaptár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC