Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvár túra
Ha biztosra szeretnél menni a búváros nyaralásoddal, ez a megfelelő hely

 A búvártúra megtelt


 

 

 

 

 

 

Az elmúlt évek nagy sikerű túrája most a májusi 3 munkanapos hétre tervezve! A legidálisabb helyszín egy családi nyaralásra, ahol a búvárok és a nem búvár családtagok is szenzációsan tudják érezni magukat. A szállás, a helyszín kialakítása, az ellátás, a búvár szolgáltatás, a strand és az egyéb háttér is úgy van kialakítva, hogy innen scak elégedetten lehet távozni. 

A búvár falu

Dél-Egyiptomban, Marsa Alamtól 20 km-re a tengerparton található ez a speciális, búvárturizmusra kialakított falu. Az itt nyaralók, merülők, választhatnak kétféle sátras elhelyezés, illetve kétféle bungalós szállásforma között az igényektől függően. A teljes nyaraláson All Inclusive ellátásban van része a vendégnek, mely tartalmazza egész nap a kávé, tea, ásványvíz és üdítőital fogyasztást és természetesen a napi háromszori svédasztalos étkezést is, délután kis süteménnyel. 

A túra nyaralás része

Mivel az egész falu bármilyen más településtõl távol esik, közvetlenül egy sekély, kék vizű, homokos tengerparttal rendelkező partszakaszon helyezkedik el, így a nem búvár családtagok és akár az egészen kicsi gyermekek egész nap strandolhatnak, úszhatnak, sznorkelezhetnek teljes biztonságban. Itt nincsen hajóforgalom, nincs tömegturizmus, nincs átmenő forgalom, nincs utcazaj, zaklató bazárosok, orosz turisták hömpölygő tömege, így valóban zavaró tényezõk nélküli nyaralásban lehet része az ideérkezõknek. Érdemes megemlíteni az éttermi szinvonalat is, mely messze felette van bármely egyiptomi szálloda szolgáltatásához képetst. 

Merülések a búvártúrán

A búvárok számára a csomagárban öt napon át van lehetőség a merülésre és nincs limitálva a mennyiség. Azok, akik "terminátor" búvárok és bírják erővel, illetve a komputer engedi őket, akár napi ötször is merülhetnek. Lehet partról merülni a házi zátonyon, vagy akár gyorshajóval a külső zátonyokon. A merüléseket napkeltéről napnyugatig lehet variálni. Éjszakait merülni minden este lehetséges, de csak partról lehet kivitelezni és szintén a csomagárban van.
Ezen kívül még a csomagár tartalmaz két távolabbi merülést Abu Dabbab-ba, ahol is óriás teknősöket láthatunk és ha szerencsénk van még dugong-gal is találkozhatunk. Erre a két merülésre kisbusszal visznek és hoznak bennünket. Néha Abu Dabbab-ba külön belépőt kell fizetni, mely 5 €/fő, ha kérik.
A merülések közül csak az első nap két merülése vezetett merülés, a többi alkalommal a búvárok akár merülő-párokban is merülhetnek, szigorúan betartva a szabályokat és a komputer értékeit.
Minden itt merülő búvárnak kötelezően fizetnie kell egy egyszeri 7 €-s Deco kamra díjat, függetlenül attól, hogy van esetleg DAN,vagy, vagy másfajta biztosítása. 

Egyéb merülések a búvártúrán

Lehetőség van távolabbi helyek meglátogatására bármely napon. Ezek három kategóriára vannak osztva és árban is így változik a merülések ára. Ebben az esetben is zodiakkal viszik a búvárokat, csak sokkal nagyobbat használnak erre a célra. Ezek a merülések minimum létszámhoz vannak kötve, hat búvár kell hozzá legalább, de ezt az egész falu összes búvárjára kell érteni, nem csak a mi csoportunkra. Ezen távoli helyek közül a legnépszerûbb az Elphinstone zátony, mely különleges látnivalókkal szokta meglepni a búvárokat.

Sátras elhelyezés

Mivel szinte az egész napot a strandon, a bár előtt, vagy az étterem teraszán töltjük közösen, így a legkedveltebb szállás lehetőség a sátor. Mindegyik 3,5 x 3,5 méter alapterületű, egyszerűen berendezett és közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. A teljes sátor talaját gyékényszőnyeg borítja és naponta takarítanak. A zuhanyzó és a WC egy közös használatú vizesblokkban van a sátrak mögött, melyet egész nap óránként takarítanak és igényes állapotú! A sátorban lakóknak törölközőt hozniuk kell és nincsen franciaágyas verzió. Annak ellenére, hogy ez a legegyszerűbb elhelyezési mód, mégis a legtöbben ezt választják, így sátorból van a legtöbb a faluban. Panoráma kép a sátorról

Royal sátoros elhelyezés

Nagyjából 25 m2-es a sátrak, melyek a tengerparton találhatóak és rendelkeznek bútorokkal, ventillátorral és éjjeli lámpákkal az ágyak szélén. Itt is gyékényszőnyeg az aljzat és a vendégek ugyanúgy a sátraik mögötti vizesblokkot használják. Lehetséges franciaággyal, vagy két külön ággyal kérni a sátrat, sőt akár három ággyal is ha gyermekkel érkezne a család. A Royal sátrak távolsága a közös épületektõl nagyobb, mint a normás sátor estén. Panoráma kép a sátorról

Bungalós elhelyezés (Hut)

 A 3,5 x 3,5 méter alapterületű bungalók a sátrak mögött a domboldal aljában helyezkednek el, egészen közel a közös épületekhez. Rendelkeznek bútorokkal és egyéb berendezéssel, illetve ventillátorral. A vendég itt is az épületek mögött található, közös vizesblokkot használja és ebben az esetben is, törölközőt hozni kell. Hut nincs franciaágyas verzióban, csak két külön ággyal. Panoráma kép a bungaloról

Chalet elhelyezés

Ezek a 24 m2-es kőházak a domboldalban helyezkednek el. Rendelkeznek minden szükséges berendezéssel, két terasszal és saját fürdőszobával is, melyhez törölköző is jár. Lehet franciaágyas, vagy két külön ágyas verzióban is kérni. A klíma használat nincsen az árban, sõt nincs minden Chalet-hoz sem. Panoráma kép a chalet-ről

Repülés és transzfer

A szokásos módon charter járattal repülünk Budapestről Hurghadába és onnan vissza. Repülési idő 3:20 perc. Az Eco falu transzfer busza biztosítja a hurghadai reptérről az utazást a faluba és vissza. Az út kb. 3-3.5 órát tart egy megállóval. A faluba bejelentkezni 14 órától lehet, kijelentkezni pedig 12 óráig kell a szállásokból.

Egyéb tudnivalók a búvár túráról

A falu rendelkezik Deco kamrával, mosodával, gyermek játszótérrel, ezen kívül lehet kérni többféle masszázst és kajakot bérelni. A nitrox töltés felára 2 €/palack. Egy estleges plusz merülő nap az 5 napos csomagon felül 40 €-ba kerül.
Zodiakos merülések a házi zátonyon kívülre az 1-es zónába 11 €/merülés, 2-es zónába 17 €/merülés, a 3-as zónába 28 €/merülés. Ide a 3-as zónába tartozik az Elphinstone zátony is. 15 L-es palack bérlés 3 €/merülés. Internet elérhető a faluban külön térítés ellenében.
Gyermekkedvezmény a szállásra 7-16 éves kor között -50%, ha a két szülővel egy szobában/sátorban lakik, -15%, ha csak egy felnőttel van elhelyezve második főnek. Három felnőtt egy szobában elhelyezése esetén a haramadik 35 € kedvezményt kap. 

A búvártúra dátuma:

2018. április 29 - május 6.

A búvártúra ára búvároknak:

- Sátorban: 640 €
- Royal sátorban: 670 €
- Bungalóban: 670 €
- Chalet-ben: 770 €

A túra ára kísérőknek:

- Sátorban: 490 €
- Royal sátorban: 530 €
- Royal sátorban gyermek 3. főnek 1-5 év között: 0 €
- Royal sátorban gyermek 3. főnek 6-15 év között: 265 €
- Bungalóban: 530 €
- Chalet-ben: 600 €

A búvártúra ára tartalmazza:

- Transzfer Hurghada - Marsa Shagra - Hurghada útvonalon,
- Szállást a választott elhelyezéssel 7 éjszakára,
- Teljes ellátást (3 étkezés/nap büfé jelleggel, üdítők, víz, kávé, tea),
- 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon partról,
- 5 nap korlátlan merülést zodiakkal a külső részeken északi és déli irányba is,
- 2 távoli buszos merülési lehetőséget,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegy és reptéri illeték árát, mely kb. 330 € (25 kg-os súlyhatárral a búvárra)
- Egyiptomi vízum díját, 22 €
- A Deco kamra díjat, 7 €/fő/túra
- Napelem hozzájárulást, 5 €/fő/túra
- Felszerelés bérletet, melyet megtalálsz a tudástárban

Jelentkezési határidő:

Március 10. 

 A túraszervező:

A búvártúra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul.
 
Jelentkezni a búvár túrára E-mailben az abc@abcbuvar.hu  címen lehetséges.

A jelentkezéshez szükséges feltételeket írásban adjuk meg. 

A búvártúra megtelt

 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2018-04-29 00:00:00
Esemény helyszíne
Egyiptom
 

Ebben a témában talál még 28 cikket: Programnaptár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC