Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Malajzia-Sipadan-Borneo Búvártúra
Sipadan sziget a búvárok igazi álma

MÁR CSAK EGY SZABD HELY VAN!

Az elmúlt 15 évben az előző Sipadan búvártúráink mind olyan elképesztően jó sikerültek, hogy a túra program helyszíneiben jelentős változtatást most sem kellett tenni. Az élmények, melyet a helyszínek nyújtottak, számos búvárt arra sarkalltak, hogy újra eljöjjön és ismét átélje ezeket a különleges élményeket A túra Malajzia három, különböző és eltérő helyszínét érinti, melyek mindegyike más élményt és látnivalót nyújt számunkra.  Bővebben Malajziáról


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuala Lumpur

A búvártúra első részét Dél-kelet Ázsia egyik legnagyobb és legszebb városában töltjük különbözõ programokkal. A város a thai-maláj félsziget déli részén helyezkedik el, alig 200 kilométerre az egyenlítőtől. Az impozáns, tiszta, rendezett és nagyon modern városban elsőként egy egész napos túrán veszünk részt, melyen a város érdekes és nevezetes helyeit látogatjuk meg, majd a világhírű Batu barlanghoz "zarándokolunk" fel, miközben az emberekhez szokott majmoktól próbáljuk megóvni hátizsákunkat :-).
Esténként a maláj gasztrokultúrával ismerkedhetünk a számos éttermek egyikében a Bukit Bintang városnegyed utcáiban a hotel közelében. Ez a negyed a legközpontibb helyszín a hatalmas városban. Minden ételt a kínai, thai és maláj gasztronómia keveréke adja, így jellemző az ételekre a rendkívül intenzív fűszerezés és a többnyire csípősre ízesítés. A maláj gasztronómiáról többet
Aprogramban szerepel a világhírű Petronas ikertorony meglátogatása, de csak kívülről a parkból. Petronas torony részletei.
 

Borneó sziget a földünk harmadik legnagyobb szigete, melyet nagyrészt trópusi esőerdő borít, miközben a változatos domborzati viszonyok paradicsomi tájjá varázsolják. A legmagasabb pontja a Mount Kinabalu, mely 4.095 méter magas. Számos endemikus faj él az erdőkben, ilyen a borneói orángután és a borneói törpeelefánt, a szumátrai orrszarvú és a ködfoltos párduc. A programunk szerint összesen három napot töltünk el Borneó gyönyörű vidékein. Meglátogatjuk a Sepilok orángután parkot, majd hajózunk a Sukau folyón, hogy megismerkedjünk a borneói, vadon élő növény és állatvilággal, melyek közül az ismertebbek a szarvas-csőrű madarak, krokodilok, varánuszok, vaddisznók, vidrák és a borneói nagyorrú majmok, illetve az ázsiai elefánt. Az éjszakát is az őserdőben töltjük a Borneo Bilit Forest lodge​-ban. A következő napon ellátogatunk a Gomantong barlanghoz és a Simud Hitam üreghez, illetve a program szerint kétszer is érintjük Sandakan-t, mely Sabah tartomány második legnagyobb városa. Egy éjszakát is eltöltünk a városban a Sabah Hotel-ben.
 
Sipadan sziget 

Borneó észak-keleti csücskénél a Celebesz tengerben található a világ egyik legszebb merülõ helye Sipadan sziget, mely Palau-val a merülőhely világranglista 5. helyét foglalja el! Valójában három szigetről van szó, Mabul, Kapalai és Sipadan, melyek a régió merülési helyszíneit takarják. A víz alatti élővilág a helyszín adottságai miatt, mint áramlásviszonyok, vízhőmérséklet, élőlények vándorlási útvonala, annyira egyedi és gazdag, hogy a merülések és búvárok száma naponta limitálva van, melyet a hatóság nagyon komolyan vesz. Mindhárom sziget körül másfajta élővilágot láthatunk, ez adja az egyik különlegességét is a régiónak. Méteres fűrészes sügérek, tízezres egyedszámú jack-fish rajok, számos cápafaj folyamatos jelenléte és szaporodási helye, óriás teknősök élő és tojásrakó helye, többféle tintahalak, százas lélekszámú barrakuda rajok, hatalmas napóleonhalak, kavargó, úszó élővilág, békahalak, leopárd- és pörölycápák, púposfejű méteres papagájhalak produkálják a látnivalót merülésről merülésre és mindezt nagyon koncentráltan. Film, mely sejteti a látnivalót

Mabul szigeti elhelyezés

Az elhelyezésünk és bázisunk a három frekventált sziget egyikén, a Mabul szigeten lesz az egyik legjobb resortban. Egyedülálló módon annyit merülhetünk ezen a rendkívüli helyen naponta, amennyi csak belefér az idõbe naplementéig. Az egész merülési napokon 3 hajós merülés van és utána a búvár annyit merül a házi-zátonyon, ami belefér az időbe, vagy ahogy kedve van. 
A resortban töltött 5 nap-5 éjszaka során kétágyas, klimatizált szobában leszünk elhelyezve, teljes ellátással, mely büfé jellegû. Az ivóvíz, kávé, tea és juice benne van az árban, de az alkoholért és üdítõ italokért külön kell fizetni. A resort rendelkezik medencével is és egy különleges hangulatot adó nyitott kerthelységgel, mely esténként felejthetetlen élményt nyújt a vendégeknek. Előző Sipadan túra képei
 
A merülések körülményei

Sipadan régióban egész évben jók, de a száraz évszak áprilistól decemberig tart, így a május tökéletes időzítést jelent. Ebben az időszakban kevés a szél, többnyire sima a tenger felszíne és 20-30 méter a látótávolsága 27-29 C fokos vízben. A merülések egy része drift merülés. A mélységek 15-35 méter között változnak a különbözõ merülõ helyeken. A hajós merülések merev-műanyag testű hajókkal bonyolódnak és egységesen 12 L-es palackokkal. 
 
Utazás ebben az esetben a Qatar Air légitársaság gépével történik csoportos repülőjeggyel és egy-egy rövid átszállással. Malajzián belüli utazást az Air Ázsia belföldi járatával repüljük először Tawau-ra, majd visszafelé Sandakan-ból Kuala Lumpurba. A földi programokat Borneo szigetén és Kuala Lumpurban is minden esetben busszal bonyolítjuk.
 

A búvártúra dátuma: 

2019. május 9 - 20.                                                      

A búvártúra ára búvároknak:

2.570 €

A búvártúra ára kísérőknek: 

2.420 €

A búvár túra ára tartalmazza: 

+ Kuala Lumpurban 2 éjszaka szállást 3*-os hotelben reggelivel a városközpeontban,
+ Városnéző programot busszal, angol nyelvű idegenvezetéssel kb. du. 15:00 óráig,
+ Kétirányú, belföldi repülést Tawaura és vissza Sandakanból, 30 kg súlyhatárral,
+ Elhelyezést 5 éjszakára teljes ellátással a Borneo Dive Resortban,
+ Kikötői díjat Sempornára, 10 MR,
+ Állami adót (GST) 6%,
+ Sipadan sziget engedélyt, 140 MR,
+ Négy teljes nap merülést, napi 3 hajós merüléssel és házi-zátony merüléssel,
+ Három napos Borneo sziget túrát transzferekkel, programokkal, angol nyelvű vezetővel,
+ Elhelyezést egy éjre Borneo Bilit Forest lodge-ban reggelivel, (vagy azonos kat. hotelben)
+ Elhelyezést egy éjre Sandakanban a Sheraton hotelben reggelivel (vagy azonos kat. hotelben),
+ Ebédet és vacsorát a Borneo sziget egész napos túrán,

A búvár túra ára nem tartalmazza:

- Kuala Lumpurban ebédeket és vacsorákat,
- Kuala Lumpur hotelben a szállás üdülőhelyi díját, mely kb. 1.200 Ft-nyi helyi pénz,
- Borneo túrán az utazás napján ebédet és vacsorát,
- A nemzetközi repülőjegyet, mely kb. 220.000 Ft,
- Bármit, ami az ár tartalmaz felsorolásban nem szerepel,
 
Jelentkezni lehet E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.

Szabad helyek száma jelenleg: 5 fő
 
A túra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul, a búvárkodás szakmai felügyeletét is a REd Sea Boats oktatója látja el. Az Utazási iroda az árváltoztatás jogát fenntartja.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2019-05-09
Esemény vége
2019-05-20
Esemény helyszíne
Sipadan, Borneo
 

Ebben a témában talál még 28 cikket: Programnaptár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC