Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvártúra
Szuper merülések, kiváló nyaralás, igényes szolgáltatás



Miért pont Shagra

Minden évben nagy sikert arat ez a méltán népszerű, búváros és akár egyben családi nyaralós túra. Búváros, mert a merülési látnivaló legalább egy szafari szintjén van és még a merülések száma is több és nyaralós, mert a búvár el tudja hozni elérhető áron a családtagjait is magával egy olyan helyre, mely elsőrangú egy családi nyaraláshoz. Érdemes megemlíteni, hogy a helyszín még az egyéb szolgáltatások tekintetében is kiemelt helyszín, mint például az ellátás és az egyéb kiszolgálása a vendégeknek.

 


A búvár falu

Dél-Egyiptomban, Marsa Alamtól 20 km-re északra a tengerparton található ez a speciális, búvárturizmusra kialakított falu. Az itt nyaralók, merülők, választhatnak akár kétféle kőházas szállásforma között az igényektől függően, illetve sokan a hangulat kedvéért a Royal sátras elhelyezést választják, mely nagyon népszerű. De ne egy kempingekben megszokott sátorra gondoljatok, hanem egy egészen más méretre és egészen más minőségre kell gondolni. Az egész nyaraláson teljes ellátásban van része a vendégnek, mely tartalmazza egész nap a kávé, tea, ásványvíz és üdítőital fogyasztást és természetesen a napi háromszori svédasztalos étkezést is, délután kis süteménnyel. Az ételválaszték és a minősége is átlagon felüli. 

 


A túra nyaralás része

Mivel az egész falu bármilyen más településtől távol esik, közvetlenül egy sekély, kék vizű, homokos tengerparttal rendelkező partszakaszon helyezkedik el, így a nem búvár családtagok és akár az egészen kicsi gyermekek is egész nap strandolhatnak, fürödhetnek, sznorkelezhetnek a sekély vízban teljes biztonságban. Itt nincsen hajóforgalom, nincs tömegturizmus, nincs átmenő forgalom, nincs utcazaj, zaklató bazárosok, orosz turisták hömpölygő tömege, így valóban zavaró tényezők nélküli nyaralásban lehet része az ideérkezőknek. Érdemes megemlíteni az éttermi minőséget is, mely messze felette van bármely egyiptomi szálloda szolgáltatásához képest. A strandon a víz hőmérséklete délelőtt 28 C fok, délutánra 35 C fokra szokott emelkedni és egy felnőttnek is csak derékig ér a mélyebb részen, így a  gyermeknek tökéletes helyszín. Míg a szülő az árnyékban szürcsöli az üdítőjét, sörét, a gyermekek tőle 15-20 méterre önállóan starndolhatnak akár egész nap is a 40 cm mély vízben.  

 


Merülések a búvártúrán

A búvárok számára a csomagárban öt napon át van lehetőség a merülésre és nincs limitálva a mennyiség. Azok, akik "terminátor" búvárok és bírják erővel, illetve a komputer engedi őket, akár napi négyet is merülhetnek. Lehet partról merülni a házi zátonyon és gyorshajóval a külső zátonyokon. Négy gyorshajó áll készenlétben egész nap, hogy a búvárokat bármikor kivigye és visszahozza a faluba. A merüléseket napkeltétől napnyugtáig lehet variálni és a búvár dönti el, hogy mikor merül, senkihez nem kell alkalmazkodnia! Éjszakait merülni minden este lehetséges, de azt csak partról lehet kivitelezni és szintén a csomagárban van. A parti merülés elképesztően szép, Vörös-tenger felső kategória!
A merülések közül csak az első nap két merülése vezetett merülés, a többi alkalommal a búvárok csak merülő-párokban is merülhetnek, betartva a szabályokat és a komputer értékeit. Ehhez a kényelemhez könnyű hozzászokni és nagyon más, mint az eddig megszokott. 
Minden itt merülő búvárnak kötelezően fizetnie kell egy egyszeri 7 €-s Deco kamra díjat, függetlenül attól, hogy van esetleg DAN, vagy másfajta biztosítása.

 


Egyéb merülések a búvártúrán

Lehetőség van távolabbi, külső helyek meglátogatására bármely napon felár ellenében. Ezek három kategóriára vannak osztva és árban is így változik a merülések ára. Ebben az esetben néhány helyre zodiakkal viszik a búvárokat (csak nagyobbat használnak), néhány esetben a búvárfalu busza viszi őket a helyszínre. Ezek a merülések minimum létszámhoz vannak kötve, hat búvár kell hozzá legalább, de ezt az egész falu összes búvárjára kell érteni, nem csak a mi csoportunkra. Ezen távoli helyek közül a legnépszerűbbek a Dolphin House, Abu Dabbab és az Elphinstone zátony. A helyszínek és az árak az érkezéskor ismertetésre kerülnek mindenki számára, de alább is megtalálhatóak.

 


Royal sátoros elhelyezés

Nagyjából 25 m2-es a sátrak, melyek a tengerparton találhatóak és rendelkeznek bútorokkal, ventillátorral és éjjeli lámpákkal az ágyak szélén. Itt is gyékényszőnyeg az aljzat és a vendégek ugyanúgy a sátraik mögötti vizesblokkot használják. Lehetséges franciaággyal, vagy két külön ággyal kérni a sátrat, sőt akár három ággyal is ha gyermekkel érkezne a család. A Royal sátrak elhelyezkedése az egyik legközelebbi a közös helyszínekhez, bár, étterem, merülőhely, felszerelés tároló, stb. Panorámakép

 


Bungalós elhelyezés (Hut)

 A 3,5 x 3,5 méter alapterületű bungalók közvetlenül a sátrak mögött helyezkednek el, pár lépésre a közös épületektől. Rendelkeznek bútorokkal és egyéb berendezéssel, illetve ventillátorral. A vendég itt is az épületek mögött található, közös vizesblokkot használja és ebben az esetben is, törölközőt hozni kell. Hut nincs franciaágyas verzióban, csak két külön ággyal. Panoráma kép a bungaloról

 


Klímás chalet elhelyezés

Ezek a 24 m2-es kőházak a domboldalban helyezkednek el. Rendelkeznek minden szükséges berendezéssel, klímával, terasszal és saját fürdőszobával is, melyhez törölköző is jár. Lehet franciaágyas, vagy két külön ágyas verzióban is kérni és háromágyas lehetőséggel is. Aki igényes, kényelmes és magasabb szinvonalú elhelyezést szeretne, azok számára ajánljuk.  Panoráma kép a chalet-ről

 


Repülés és transzfer

A túra időpontjában már szerencsére üzemel a marsa alami charter gép, mely Budapestről indulva a Marsa Alam repterén száll le, egészen közel a búvár faluhoz. Így megspróroljuk a kényelmetlen, kétszer 4 órás buszozást Hurghadából oda és vissza. Az pedig hab a tortán, hogy ez a repülőjárat nappali menetrenddel üzemel és nem kell a szokásos kialvatlansággal érkeznünk a nyaralásra valamikor hajnalban. A járat szerda-szerda menetrend szerint közlekedik, odafelé délutáni, hazafelé esti indulással.

 


Egyéb tudnivalók a búvártúráról

A falu rendelkezik Deco kamrával, mosodával, gyermek játszótérrel, ezen kívül lehet kérni többféle masszázst és kajakot bérelni. A nitrox töltés felára 2 €/palack, a 15 L-es palack bérlés 3 €/merülés. Egy estleges plusz merülő nap az 5 napos csomagon felül 63 €-ba kerül.
Kettő Zodiakos merülés a házi zátonyon kívülre az A zónába 34 €/2 merülés, a B zónába 22 €/merülés, a C zónába 33 €/merülés. Dolphin house merülőhely ebéddel és 2 merüléssel 61 €.
Internet elérhető a faluban külön térítés ellenében, de a közelben, gyalogos távolságra vásárolható SIM kártya is. 

A búvártúra dátuma:

2024 június 26 - július 3.

A búvártúra ára búvároknak: 

- Royal sátorban: 890 €
- Bungalóban (kőház): 890 €
- Klímás chalet-ben: 1.055 €

A túra ára kísérőknek 2. főként a szálláson:

- Royal sátorban: 525 €
- Bungalóban (kőház): 525 €
- Klímás chalet-ben: 690 €

A túra ára gyermek kísérőnek 3. főként a szálláson: (Búvárkodás pluszban fizetendő)

- Royal sátorban, vagy Chaletben 0-5 év között: 55 €
- Royal sátorban 6-15 év között: 50%-os ár
- Klímás chalet-ben 6-15 év között: 50%-os ár

A búvártúra ára tartalmazza:

- Transzfer Marsa Alam reptér - Shagra - Marsa Alam reptér útvonalon,
- Szállást a választott elhelyezéssel 7 éjszakára (repülési menetrend szerint),
- Teljes ellátást (3 étkezés/nap büfé jelleggel, üdítők, víz, kávé, tea),
- 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon partról (05:30.tól 20:00-ig),
- 5 nap korlátlan merülést zodiakkal a külső részeken északi és déli irányba is (napkeltétől napnyugtáig),
- Szervezést, koordinálást a túra előtt és alatt magyar nyelven, 

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegy árát, mely 470 €
- Strono biztosítás díját, mely 2% az össze előre fizetndő összegre,
- Egyiptomi vízum díját, 25 € 
- A Deco kamra díjat, 7 €/fő,
- Napelem hozzájárulást, 10 €/fő/túra,
- Utas-búvár biztosítást, mely kb. 13.140 Ft,
- Felszerelés bérletet, melyet megtalálsz a tudástárban
- Kötelező borravaló nincsen, mindenki annyit ad, amennyire meg volt elégedve,

 A búvártúra szervezője:

A búvártúra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében indul.
 
Jelentkezni a búvár túrára E-mailben az abc@abcbuvar.hu  címen lehetséges.

A jelentkezéshez szükséges feltételeket írásban adjuk meg. 

 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2024-06-26
Esemény vége
2024-07-03
Esemény helyszíne
Egyiptom
 

Ebben a témában talál még 27 cikket: Programnaptár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC