Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Hoi An

 
HOI AN
 
1999 óta az UNESCO Világörökség része, egy város, amit minden Vietnámba látogatónak látnia kell. A XVI.-XVIII. század között ez a város volt Vietnám legforgalmasabb kereskedelmi kikötõje és a Kínával folytatott porcelánkereskedelem központja. Napjainkban a teljes óváros mûemléki védelem alatt áll, és még mindig érezni a 300 évvel ezelõtti, különleges japán és kínai hatást. Az óváros gyalog is könnyedén bejárható, így a piacokat, régi házakat, templomokat, éttermeket és történelmi épületeket könnyedén felfedezhetjük. A piacok talán egyedi módon nem a turisták lehúzására vannak berendezkedve, és szabadon válogathatunk a kézmûves termékek, illetve a friss, egzotikus gyümölcsök és zöldségek között.
 
Bár Hoi An általában korán fekszik, az éjszakai életre vágyók is megtalálhatják a számításukat. Pár kávézó és bár direkt a késõn fekvõkre rendezkedett be, sok helyen élõzenével és elõadásokkal szórakoztatják az éjjeli szórakozásra vágyókat.
 
Különleges látnivalónak számít a Hoi An-tól kb. 30-40 perc alatt elérhetõ My Son szentélycsoport. Valaha ez volt a Champa Királyság központja, bár nem olyan grandiózus, mint Angkor, vagy az egyiptomi Királyok Völgye, mégis a fennmaradt épületek atmoszférája és a csodálatos különleges élményt ígér. Valaha több mint 70 templom állt itt, nagy részét azonban a háború alatt sajnos lerombolták, vagy megrongálták. 1999-tõl szintén az UNESCO Világörökség része.
 

Hoi An-tól Danang felé húzódik egy partszakasz, melyet China Beach-nek neveznek. A háború alatt az amerikai légierõ egyik legfontosabb támaszpontja volt. A légibázis romjai a mai napig is láthatóak több km hosszan, de szerncsére a gyönyörû fehér homokos part szépségébõl ez nem sokat von le. A parttól nem messze, Danangtól délre található a Márvány-hegység.


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény helyszíne
Vietnám, Hoi An
 

Ebben a témában talál még 97 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC