Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Mekong Delta

 
Kambodzsai területen a Mekong folyó két nagyobb folyóból áll, a Háu Giang és a Tién Giang-bõl. A vietnami részen a folyó szerteágazik egy sokkal összetettebb rendszert alkotva, rendkívüli módon kiszélesedik, mielõtt a Dél-kínai tengerbe ömlene, és ezt a kiterjedt részt nevezzük Mekong Deltának.
 
A Mekong Delta kisebb folyóágakkal, sekély patakokkal és apró falvakkal teli táj, melyet a számtalan csatornákkal és szigetekkel tarkított hatalmas folyó táplál. A terület meglehetõsen sûrûn lakott, és az ország rizstermelésének több mint fele itt történik, ezért is nevezik a helyiek ezt a tájat Vietnam rizses kosarának. A rizsmezõkön kívül nagy a halgazdaság, bõségesen terem cukornád és a gyümölcs is, így szinte minden hektár földet megmûvelnek a szorgos helyiek, akik egyébként nagyon szívélyesen fogadnak minden látogatót.
 
A csónaktúra alkalmával lehetõségünk lesz meglátogatni az érdekes kis folyóparti városkákat, látni, hogyan élik mindennapjaikat a vízen épített kis nádkunyhóikban az ott lakók. Megkóstoljuk a híres úszó piacokon árult színes gyümölcsöket, megízlelhetjük a nemzeti eledelnek számító lótuszvirágból készült finomságokat, ellátogatunk a halgazdaságokra és a virágpiacokra is. Bemutatják, hogyan készülnek bambuszból a kézzel font áruk, a kókuszdióból a cukorkák, és a bátrabbak még óriáskígyóval a nyakukban is lefotóztathatják magukat.
 
Tagadhatatlanul a Mekong Delta Vietnam déli részének leglátványosabb régiója, melyet e távoli vidékre eljutó utazó semmiképpen sem hagyhat ki.
.
 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény helyszíne
Vietnám, Kambodzsa
 

Ebben a témában talál még 91 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Szezonnyitó Trogir búvártúra 2023
2023. június 07-11.

Érdekel!

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvártúra
2023. június 24 - július 01.

Érdekel!

Costa Brava nyaralás és búvárkodás
2023. július 02-12.

Barcelona
Érdekel!

AKCIÓS Maldív nyaralás és búvárkodás
2023. augusztus 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC