Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Termék megtekintése

 

Suunto búvárkomputer szerviz, elemcsere

Gyártó: Többféle


Raktáron

Garancia (3 hónap) 

Suunto komputer szerviz és garanciális problémák kezelése

Mivel kiskereskedelmi üzletünket bezártuk 2020 augusztus közepén és a cég telephelyét vidékre tettük át, a komputerek szervizét is csak ott tudjuk végezni. Így bármiylen javítási igényt írásban kell jelezni az abc@abcbuvar.hu mail címen felénk és mi 24 órán belül megadjuk az szükséges információt és segítséget a javítás módjáról és menetéről. 

Suunto komputerek elemcseréje

Amennyiben a komputer elemcserére lenne igény, úgy azt leggyorsabban csak egyhetes átfutási idővel tudjuk csak vállalni. Ebben az esetben is az igényt írásban is tudod jelezni felénk az abc@abcbuvar.hu mail címen, vagy telefonon a 30/53-00-569 számon és mi megadjuk a szükséges infromációkat. 

Amennyiben az elemcserére nincsen 7 napod, hogy azt a hivatalos Suunto szervizben végeztesd el, úgy megoldás lehet erre a Szenteltvíz búvárbolt, ahol fognak tudni segíteni ebben. Cím: VII. ker. Király u. 81.

 

Karóra méretű Suunto komputerek elemcseréje

A komputer átvételekor minden esetben ellenőrizzük a vízérzékelő és a mélység mérés működését, illetve a gombok működését is amennyiben a komputer bekapcsolható.

Az elem cseréje után tapasztalt bármilyen elektronikai hibáért nem vállalunk felelősséget, mivel az elem cseréje nem érinti a komputer elektronikai részét! Az elemcserét minden esetben a Suunto által kiképzett szakember végzi a Suunto által produkált szerszámokkal és hozzáértéssel.

A két évnél idősebb búvárkomputerek karszíja a használat mértékétől függetlenül elöregszik, merevvé válik, így minimális külső hatástól a leszedés közben is berepedhet, vagy elválik a beleöntött fém-résztől. Emiatt a szíj sérülésére felelősséget nem vállalunk. A szíjtartó csavarok cseréje amennyiben szükséges, minden esetben a komputer tulajdonost terheli, mely ára 500 Ft/csavar.

Amennyiben a szíjat nem lehet eltávolítani a csavarok korróziója miatt az elemcsere előtt, ez akadályozza a nyomáspróbázást, így a komputer elemcseréjéért felelősséget nem vállalunk!

Az elemcsere árak csak és kizárólag az elem cseréjére és az ezzel járó munkákra vonatkoznak. Egyéb javítások további költségeket képeznek.

A komputer elemcserénél kizárólag a Suunto által előírt és általuk forgalmazott elemet és O-gyűrűt használjuk, használhatjuk! Az elemfeszültséget minden esetben feszültség mérő műszerrel ellenőrizzük a behelyezés előtt!

Minden esetben az elemcsere után vizes nyomáspróbát végzünk, mely megtalálható merülésként az elemcsere dátumán a komputer merülési naplójában kb. 60 méteres merülésként! Egy-egy ilyen vizes teszt minimum 20 percig tart, mely idő alatt a komputer végig víz és nyomás alatt van, erről fénykép készül és 2 évig megőrzésre kerül.

3 hónap szerviz garanciát adunk az elemcserére, mely az elvégzett munkára és a munkánkkal kapcsolatos tevékenységre vonatkozik! A 3 hónap garancia nem terjed ki az elemre, annak élettartamára és a komputer később bekövetkező bármilyen hibáira.

Mivel ellenőrizni nem tudjuk, hogy a komputert később nem bontották meg, ezért későbbi beázásra sem tudunk garanciát vállalni.

 

Nagy-kijelzős Suunto komputerek elemcseréje

Ide tartozik a Gekko, Zoop, Vyper minden típusa, Vytec, Cobra és a 15 évnél régebbi modellek is.

Az első lépésben az átvételkor ellenőrizzük a komputer vízérzékelőjének működését víztartályban. A második lépésben ellenőrizzük a nyomás szenzor működését, melynek 0,2 métert kell mutatnia a tartályban.

Az elemcsere során a szíj leszedésre kerül, mely több éves modelleknél nehézkes lehet, mivel a stift jellemzően elkorrodált, így akkor a stiftet is cserélni kell, melynek ára 500 Ft/db.

Az 5 évnél idősebb búvárkomputerek szíja és amelyiknek van, a külső gumi burkolata is a használat mértékétől függetlenül elöregszik, rugalmatlanná válik, így minimális külső hatástól is elszakadhat a levételkor, ezért a szíj és a gumi burkolat elöregedéséből fakadó bármilyen nemű sérülésekért felelősséget nem vállalunk!

Az elemen kívül az O gyűrű is cserére kerül, de egyéb alkatrészek szükséges cseréjét az ár nem tartalmazza (mint pl.: leszorító gyűrű, elem hátlap, szíj stift). A csere után a készüléket a tengervízben teszteljük beázás ellenőrzés céljából. A fent említett komputerek kialakítása miatt az elemcsere során a komputer elektronikai részéhez nem lehet hozzáférni, az elszigetelt részben található, így a csere során semmilyen véletlenszerű komputer hibát nem lehet előidézni!

A fent leírt okokból amennyiben a komputer mégis az elem cseréje után nem reagál a vízre, vagy nem mér mélységet, emiatt a szervizt semmilyen felelősség nem terheli.

Az áltatunk használt elemek, O gyűrűk és egyéb tartozékok a Suunto gyártótól rendelt termékek kizárólag, mást nem használhatunk!

3 hónap szerviz garanciát adunk az elemcserére, mely az elvégzett munkára és a munkánkkal kapcsolatos tevékenységre vonatkozik.

A 3 hónap garancia nem terjed ki az elemre, annak élettartamára és a komputer később bekövetkező bármilyen hibáira.

Mivel ellenőrizni nem tudjuk, hogy a komputert később nem bontották meg, ezért későbbi beázásra sem tudunk garanciát vállalni.

 

Suunto Transmitter és Tank Pod elemcseréje

A jeladó elemcseréjének megkezdése előtt kell a megrendelőnek az elemcserét kifizetni és ez a díj akkor is aktuális marad, ha az elemcsere után az összehangolásnál a jeladó nem működik.

Mivel az elemcsere nem jár a belső részre vonatkozó fizikai behatással és az elektronikai részt érintő munkával, így a jeladó elemcsere utáni működésképtelensége nem a mi felelősségünk!

Az elemen kívül az O gyűrűk is cserére kerülnek, illetve, ha nincsen szűkítő a bemeneti nyílásnál, annak pótlása is benne van az elemcsere árában. Ezen kívül egyéb javítást az ár nem tartalmaz!

Az elemcsere után következik a jeladó összehangolása a vevő komputerével (ha elhozta), vagy egy általunk produkált komputerrel, mely mutatja a működőképességet, vagy éppen azt, hogy a jeladó nem működik.

A jeladó burkolatának visszarakása csak akkor lehetséges, ha az O gyűrű a helyén van, becsípni, rosszul összerakni nem lehetséges, mivel a burkolat ebben az estben nem felrakható. Emiatt a jeladó bármilyen későbbi beázására nem vallanunk garanciát!

Ez a beázás történhet bármikor a magasnyomású tömlő későbbi kilazulása és a jeladó nem megfelelően szoros betekerése miatt.

Az áltatunk használt elemek, O gyűrűk és egyéb tartozékok a Suunto gyártótól rendelt termékek kizárólag, mást nem használhatunk és 3 hónap szerviz garanciát adunk az elemcserére, mely az elvégzett munkára és a munkánkkal kapcsolatos tevékenységre vonatkozik.

A jeladó burkolatának eltávolítása után bármely látható hibáról, legyen az beázás nyoma, fizikai sérülés, vagy bármely elváltozás, fényképet készítünk és ezt 2 évig eltároljuk. A fent említett esetnél az elemcsere nem folytatódik és a vevőnek visszajár a befizetett díj 50%-a.

Figyelem: A Suunto Transmitter és Tank Pod felülvizsgálat 2018. március 1-től már nem ingyenes, mivel a Suunto ettől a dátumtól kezdve nem biztosítja az ingyenes alkatrészellátást a visszahívás keretén belül.

Figyelem: Az alábbi Suunto komputerek szervizét a továbbiakban már nem tudjuk ellátni, mivel a gyár már nem biztosítja az alkatrészellátást és mi kizárólag csak ezekkel dolgozhatunk! Így mostantól sem az elemcserét, sem más javítást nem tudunk végezni a következő modelleken:
SUUNTO EON, EON LUX, FAVOR, OCTOPUS II, COMPANION

Suunto elemcsere árak - 2022.
Komputer Normál árak 1 hét átfutással
Gekko / Vyper / Cobra / Zoop / Vytec  
Mosquito / D4 / D6 / D9 / DX / Stinger / Sypder / Zoop Novo / Vyper Novo  
Transmitter / Tank Pod  

 

Suunto magyarországi szerviz központ

 

Kapcsolódó termékek

Nincs hasonló termék.

Következő búvártúrák

Szezonnyitó Trogir búvártúra 2023
2023. június 07-11.

Érdekel!

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvártúra
2023. június 24 - július 01.

Érdekel!

Costa Brava nyaralás és búvárkodás
2023. július 02-12.

Barcelona
Érdekel!

AKCIÓS Maldív nyaralás és búvárkodás
2023. augusztus 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC