Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Safaga- Daedalus búvárszafari
Most egy csomagban a Vörös-tenger legszebb régiói

 

A Vörös tenger

különböző régiói eltérő élővilággal rendelkeznek, emiatt mindegyik más élményeket tartogat az idelátogató búvár számára. A különálló, parttól távoli zátonyok jellemzően a nagyobb testű élőlények jelenlétét feltételezik. A zátonyos részeknél, teknősök, delfinek és rendkívül színes korall élővilág a jellemzőbb és vannak még a roncsok, melyekben szerencsére bővelkedik a Vörös-tenger és ezek szintén más fajta élményt nyújtanak számunkra.

Egy búvártúra akkor nyújt a legtöbb élményt, ha nagyon változatos helyszíneket érint és így ennek a különlegesen gazdag tengernek több arcát is megismerhetjük egyetlen túra alatt. A mostani túránk útvonal kialakításánál ez a cél vezérelt bennünket és remélhetőleg az extra élmények, melyek érnek bennünket a víz alatt, igazolják állításomat. Képek egy előző túráról.


Hurghada búvár régió

Észak felé hajózva a régió külső zátonyit célozzuk meg, melyek miden estben gyönyörű élményeket nyújtottak számunkra az eddig alkalmakkor is. Egyetlen merülő hely van, mely a belső részen található, de nem szabd semmiképpen kihagyni ,ez pedig az akváriumnak is nevezett Gotta Abu Ramada ,ahol színes halrajokból olyan mennyiség található, hogy az valóban ritkaság számba megy.

Safaga merülési régió 

Különösen színes élővilág, hatalmas korallmezők, változatos zátonyok jellemzik a régiót. A leghíresebb zátonyok, melyeteket nem lehet kihagyni; Panoram reef, Abu Kafan, Middle reef. Előző túra filmje delfinekkel 

Salem Expressz hajóroncs 

A Vörös-tenger egyik leghíresebb roncsa, mely hatalmas méretével, kitűnő állapotával és a belsejében található látnivalók miatt a régió legfontosabb merülőhelye. A Salem Expressz története.

Daedalus zátony 

Marsa Alamtól 82 kilométerre a nyílt tenger felé helyezkedik el, szinte a Vörös-tenger közepén. A zátony formáját tekintve csepp alakú és egy lapos platóként látszik a tenger felszínén. Apálykor a zátony teteje kilátszik, dagálykor csak sejteni lehet a korall platót. A platón van egy kiálló sziklatömb, mely otthont ad a régió világítótornyának. A magas tornyot rendszeresen szokták látogatni a búvárok. A zátony oldala teraszosan fut körbe. A legfelső terasz nagyjából 25 méter mélységben van, a többi kisebb és lejjebb. A fal további része 4-500 méter mélységbe fut le. A zátony körüli vizekben szinte állandóan jelen vannak a nagyobb élőlények, ezek közül is a cápák jelenléte a legjellemzőbb. A Vörös-tengerben ez a zátony a leginkább pöröly cápa biztosabb. Ezek az élőlények főleg ősszel, nagyobb rajokba verődve úsznak a zátony körül. Hatalmas élmény a velük való találkozás. Egyéb cápák is jelen vannak és néha mantákat is láthatunk. A zátonynál minimum két merülési napot töltünk. Előző daedalus túra filmje

A búvárhajó

melyet erre a túrára választottunk, a Cassiopeia 5*-os luxus búvárhajó ismét, mellyel már több sikeres túrát is bonyolítottunk. A maga 40 m hosszával, 8 m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével ez jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legextrábban felszerelt luxus szafari búvárhajó -ja. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. 5 franciaágyas kabin van, a többinél egymás mellett vannak az ágyak. Törülköző és ágynemű is rendelkezésre áll a szobákban, melyeket naponta takarítanak! Az étterem és a szalon, mely szintén klimatizált, két külön fedélzeten található és az étkezéseket asztalnál, székeken ülve lehet bonyolítani. A búvárhajó szalonban óriási plazma TV, videó, DVD és rengeteg magyar nyelvű film áll a vendégek rendelkezésére. A három különböző dekk a búvárhajón összesen 100 m2 területet foglal el. Egy fedett dekk a szalon mögött, székekkel, asztalokkal, napozómatracokkal, egy félig fedett a búvárhajó tetején, kényelmes matracokkal és egy kisebb dekk a kapitányi kabin előtt szintén napozásra. A hajón van egy nagyméretű arab kávézó is, ez a shisházók fő tartózkodási helye. Itt kedvükre válogathatnak esténként a számtalan gyümölcsízű szívni való közül. Természetesen ez is benne van az árban, mint ahogy a kávé, tea, ásványvíz és minden fajta üdítőital fogyasztása is. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek a búvárhajón, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt vagy süteményt is felszolgálnak a merülés után. Képek a hajóról

A búvár platform

extra méretű és akár egyszerre több csoport is kényelmesen öltözhet, mert az elrendezése és a mérete ezt lehetővé teszi. Mivel sok időt töltünk a hajó ezen részén, ez egy igazán fontos szempont. A szintén nagyméretű, 30 m2-es víz-közeli platformról könnyen jutunk a vízbe és vissza a hajóra, még hullámzásban is. A merülések után mindenki csak lerakja a légzőkészülékét a saját helyére és még szétszednie sem kell, a palackokat a helyükön töltik. Az egyéb felszereléseinket a padok alatti boxokban tároljuk. Két édesvizű tusoló is rendelkezésre áll a búvárhajón a maszk öblítéséhez, vagy a fényképezőgépek só-mentesítésére a merülés után. A búvárhajón egységesen 12 L-es alumínium palackok vannak, DIN és INT csatlakozási lehetőséggel egyaránt, de igény esetén a 15 L-es palack is rendelkezésre áll felár fizetése mellett. A Nitrox töltés is standard a búvárhajón, és a felhasználni kívánt mennyiséget csak a hajón kell jelezni. 

Az időjárás a búvártúrán 

Azok, akik félnek a tengeribetegségtől és emiatt vonakodnak eltölteni egy hetet egy búvárhajón, megnyugtatásképpen, és a döntésükben segítséget nyújtandóan informálom őket, hogy a szafari menetrendje szerint zátonytól-zátonyig rövid hajózásokkal jutunk el, ezen kívül, minden merülésnél úgy köt le a hajó, hogy a hullámzás ne tudja azt mozgatni. Emellett, esténként olyan zátonyoknál töltjük az éjszakát, ahol egyrészt színvonalas éjszakai merülést végezhetünk, másrészt teljesen hullámzásmentesen tudunk lehorgonyozni és a hajó egész éjjel szinte meg sem mozdul. Ez még párosul azzal, hogy jellemzően a július az egyik leg-szélmentesebb hónap! Előző déli túra képei

Utazás a búvártúrára 

most is charter géppel történik, hurghadai leszállással. A behajózás Hurghadában történik, a túra befejezése pedig Marsa Alamban lesz. A reptérre az utat egy kilmatizált busszal tesszük meg a túra végén.

Safaga - Daedalus búvárszafari időpontja:

illetve annak kiválasztása nem volt nehéz, hisz az elmúlt években is hatalmas sikerrel valósult meg a júliusi szafari. Ez a legtöbb résztvevőnek egy nyaralás is a búvárkodás mellett és nem ritka az sem, hogy a hajón vannak nem búvár családtagok is. Ők a zátonyoknál és a késő délutáni, éjszakára történő lekötések helyszínén is tudnak strandolni, sznorkelezni, mindamellett, hogy a hajón a hasznos terület a vendégek részére összesen több mint 100 m2. Júliusban a víz hőmérséklete 29-30 C fok, a nappalok hosszúak, alig van szél és az ellátásunk is kiváló és bőséges. A legjobb választás lehet egy nyaralásra.

A búvártúra alkalmas Alap búvártanfolyam végzettségű búvároknak is. A túra során Haladó búvártanfolyam elvégzésére is van lehetőség. 
 

Safaga - Daedalus búvárszafari dátuma:

2017. július 23 – 30.

A búvártúra ára: 

990 €

Safaga - Daedalus búvárszafari  ára tartalmazza:

+ Repülőjegyet oda-vissza most 25 kg súlyhatárig,
+ Reptéri és egyéb más illetéket,
+ Minden reptéri transzfert,
+ Elhelyezést 7 éjszakára,            
+ Teljes ellátást,              
+ Kávét, teát, ásványvizet, üdítőitalokat,
+ 16-21 merülés lehetőségét,
+ Búvárvezetést kisebb csoportokban,
+ Üzemanyag felárat: 20 €/utas összegben,

Safaga - Daedalus búvárszafari ára nem tartalmazza:

– Egyiptomi vízumot, mely kb. 22 €,
– A daedalus zátony belépő árát, mely 40 €/fő,
Egyéb felszerelés bérletet,
– A túra végén adandó személyzeti borravalót: 30 €/utas

A búvártúra jelentkezési határideje:

amíg a helyek el nem fogynak

A búvár-szafari a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul, a búvárkodás szakmai felügyeletét az Aquanauta Búvár Centrum oktatója látja el.

Jelentkezés: Az abc@abcbuvar.hu mail címen lehetséges

 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2017-07-23
Esemény vége
2017-07-30
Esemény helyszíne
Egyiptom, Vörös-tenger
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC