Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Adria Szezonzáró Búvártúra
Az év legjobb adriai búvártúrája

 

Az év egyik méltán legnépszerűbb búvár túrája. A szeptember az egyik legvonzóbb hónap a búvárkodásra az Adriában. Nincs zsúfoltség az utazás közben, a tengerparton, az étternekben és boltokban és a tenger melegebb, mint nyáron. Valójában csak a búvároké a tengerpart. A helyszín tavasszal már bizonyított, minőségi apartmanokban lakhatunk, szinvonalas kiszolgálásban részesülünk a bázison és gyönyörű élményekben lehet részünk a merüléseken. Aki csak teheti, igyekszik részt venni ezen a búvártúrán.

A búvártúra helyszíne: 

A helyszín kiválasztása jól átgondolt döntés eredménye. Közel van az országunkhoz, egyszerűen megközelíthető és mind a felszínen, mind a víz alatt szép látnivalókat tud nyújtani. Az úti cél így ismét a Rab sziget. Budapesttől a távolsága csak 539 kilométer, mely 90%-át autópályán tehetjük meg 5 - 5.5 órás utazással a külvárosból. A végleges úti cél a szigeten Kampor, mely a komptól 20 perc alatt érhető el és szép homokos starndokkal is rendlekezik. 

A búvártúra dátumválasztása: 

Évek óta kialakult időpont a szeptember vége, mivel az egyik legjobb hónap a búvárkodásra. A víz hőmérsékletete még 23-25 C fokos, állandó napsütés jellemzi és a tengerpart csak a ménk, búvároké. 

Elhelyezés a búvártúrán:

Kamporban lesz három egymás melletti apartmanházban, melyek a tengertül kb. 100 méter távolságra vannak és tengerre néző teraszokkal rendelkeznek. Minden apartman 4-5 fős, két külön hálószobával, konyhával, fürdővel és terasszal rendelkezik. Akit esetleg érdekel, itt található a házak előtt Kampor legnagyobb homokos strandja is. Az apartmanok mindegyike igényesen berendezett és felszerelt, rendelkeznek saját parkolóval. Az egyik ház előtt megfelelő méretű terasz található ahhoz, hogy esténként összejöjjünk mindannyian egy grillezős sütögetéshez.
A szállásra később érkező, vagy a szállást előbb elhagyó vendégek semmilyen visszatérítést nem kapnak az előre fizetett és meghirdetett árból.

A búvárbázis:

Európa egyik legfelszereltebb és az Adria legszinvonalasabb búvárbázisa, melynek neve Kron Diving Center! A bázis épülete közvetlenül a tengerparton található, rendelkezik saját kikötővel a naponta üzemelő 3 db. 7,5 méteres, létrával rendelkező gyorshajókhoz. Belső felszerelés tároló áll rendelkezésre minden búvár számára, ezen kívül hideg-meleg vizes zárható zuhanyzó és WC, illetve saját étterem a vendégek számára széles ételválasztékkal. Mindenféle légző gázt képes a bázis előállítani, bármilyen merülés-típushoz és egyedülálló módon a túra árában jár a 32%-os Nitrox minden búvárnak (ha van ilyen végzettséged). A bázis saját parkolójában minden vendég kényelmesen meg tud parkolni az autójával. Ötven méteres körzetben található még kávézó, pékség, élelmiszer üzlet és fagyizó. A bázis filozófiája, hogy a vendég minőségi szolgáltatást kapjon és elégedetten távozzon. Légifelvétel videó a bázisról

Merülő helyek:

Merülőhelyek széles választéka várja a búvárokat az év 365 napján, ugyanis a bázis egész évben nyitva tart. Összesen 26 merülő-hely szerepel a kínálatban, melyek más-más szigeteknél találhatóak többnyire 15-30 perc hajózásra. Néhány a Rab sziget északi végében, továbbá a Sveti Grgur, Goli, Prvic, Cres szigetek mellett és a Lun félsziget északi oldalán. Több roncs is található a körzetben, víz alatti sziklafalak, víz alatti zátonyok, leszakadások és persze barlangok is a kínálatban. Egy 6 merüléses túrán akár minden merülésnél más és más szigethez mehetünk merülni. A legtöbb merülőhely olyan adottságokkal rendelkezik, hogy egy időben, de két külön csoportban kezdőbb és haladóbb búvárok is tudnak merülni! Az élővilág az Adriában megszokott látványt nyújtja, házatlan csigák, polipok, tengeri csikók, halrajok, kisebb rákok, estenként sárga pettyes muréna, konger, macskacápa, tintahal, lepényhal, morgóhal és languszta is látható a merülések alatt. 

Merülés vezetés a búvártúrán: 

Azért, hogy a merülések a lehető legélvezetesebbek és biztonságosak legyenek, az Aquanauta annyi merülés vezetőt biztosít a helyszínen, hogy ez megvalósulhasson. Ez még párosul azzal, hogy igyekszünk a tapasztalt és a kezdőbb búvárokat külön csoportba tenni, hogy minden merülés a tudásszintnek megfelelő módon legyen koordinálva. A merülések vezetését minden esetben az Aquanauta Búvár Centrum oktatói és búvárvezetői végzik!

A búvártúra programja:

Szerda napközbeni indulással kezdődik a túra, illetve esti megérkezéssel a szállásra, de legkésőbb 23 óráig. A merülési napok csütörtök, péntek és szombat, mely napokon 2-2 hajós merülést, összesen 6 hajós merülést bonyolítunk. A 4. éjszaka után vasárnap délelőtt utazunk haza. Plusz merülésekre, vagy éjszakai merülésre bármely napon sort keríthetünk, mely merüléseket a túra végén kell csak fizetni az árlista szerint. Júniusi túra képei 
A túra búvár résztvevőjének az előre megrendelt szolgáltatás miatt nem jár vissza pénz, ha egy vagy több merülésen nem jelent meg és nem vett részt rajta, kivéve ha akkora vihar lenne, hogy a merülést törölni kell.

Szórakozás a búvártúrán:

Mivel csak pár percre van Rab város, mely az Adria egyik legszebb kisvárosa, egyik este biztosan érdemes lenne meglátogatni egy vacsorával egybekötve. A másik két estén pedig a már hagyományossá vált esti grillezésekkel dobnánk fel a programot, mely akár zenés-táncos bulivá is alakulhat! A grillezős buiknak legkésőbb 23 órakor be kell fejeződnie a hangoskodás miatt. 

Utazás a búvártúrára: 

Most is saját autóval történik, de aki nem rendelkezik ilyennel, vagy csak egyedül szeretne részt venni a túrán, annak csak jelezni kell ezt, és mi megoldjuk közösen a lejutást természetesen. Az utazás kb. 5 - 5.5 órát vesz igénybe Budapest városszélétől a Jablanac nevű kompkikötőig. A komp sűrűn jár és 15 perc csak a menetideje. Az útiköltség üzemanyaggal, autópálya és kompdíjjal együtt kb. 15.000 Ft/fő, ha 4-en utaznak egy autóban.

Extra előnyök a búvártúrán

Egyéb előnyök az új helyszínnel kapcsoltban. Távolságban közelebb van, mint eddig bármely másik helyszín, így az utazás rövidebb és valamivel olcsóbb.
- A búvár bázis nyújtotta minőség és színvonal a megszokottnál magasabb, így több élményben lesz részük a vendégeknek.
- Amennyiben rendelkezel Nitrox végzettséggel, úgy minden merülésre AJÁNDÉK NITROX-ot kapsz és hosszabb lehet a merülési időd, biztonságosabb lehet a merülésed, nem csökken jelentősen a következő merülésed ideje és este tovább bírod a közös programokat :-).
- Minden merülésnél teljesen más helyszínen, sőt más-más sziget körül merülhetsz és ez látványosan növeli az élmények mennyiségét.
- Helyben van az étterem a bázison és sehová nem kell menni sem napközben, sem este vacsorázó helyet keresni, csak választunk a magyar nyelvű étlapból!

A búvártúra időpontja:

2018. szeptember 19-23.

A búvártúra ára búvároknak:

259 €

A túra ára kísérőknek:

88 €

A búvártúra ára tartalmazza:

- 4 éjszaka szállást kétágyas szobákban, 4 fős apartmanokban,
- Tengerparti, tenger melletti elhelyezést (légvonalban 120 m),
- Turista adókat,
- 6 merülést hajóról különböző helyeken,
- Merülés vezetést és támogatást,
- Bázishasználati díjat,
- Ingyen Nitroxot (csak a végzettséggel rendelkezőknek),

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- Turista adót a szállásra, 1 €/fő/éj,
- A felszerelés bérleti díját, ha nincsen.

Jelentkezés módja a búvártúrára:

100 €/fő foglaló elutalásával a bázis számlájára,

Jelentkezni lehet: az abc@abcbuvar.hu mail címen. 

 


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Mediterrán
Esemény kezdete
2019-09-18
Esemény vége
2019-09-22
Esemény helyszíne
Jezera, Horvátország
 

Ebben a témában talál még 3 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Fényes-források búvártúra - 09.
2020. szeptember 26.

Fényes forrás búvártúra
Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC