Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Maldív-szigetek szafari 2022


A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban, India délnyugati csücskénél, Sri Lankától alig 400 km-re keletre, szinte közvetlenül az egyenlítõn helyezkedik el. A szigetország 26 atollból és 1192 szigetbõl áll, amelybõl kb. 202 lakott, további 99 pedig a turisták részére fenntartott hely. A szigetcsoport az elrendezõdése szerint észak-déli tájolású, és kb. 800 km hosszan húzódik, kisebb részben az egyenlítõ déli, nagyobb részben az északi részén. A szigetek legtöbbje még a 2,5 méter tengerszint feletti magasságot is alig éri el, a kiterjedésük is leginkább zsebkendõnyi méretûnek mondható és a legnagyobb sziget sem éri el a 13 km²-t. A szigetek kialakulása

A világ egyik legszebb nyaralóhelye. Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a kellemesen meleg víz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez. Ha a nyaralni vágyó hisz nekünk, akkor nem egy szigetet választ a nyaraláshoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet része, mely nem is hasonlítható össze a Resort-os, bungalós, egy szigetes nyaralással.
A gyönyörû türkizkék vizû Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken. Gyõzõdj meg róla, hogy milyen lesz a nyaralásod!

Búvárkodás 
A megfelelõen kiválasztott szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelõ merülésvezetõkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban! A napi három merülés lehetõsége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétõl már csak strandoló, szigetlátogató program van a vendégeknek. A hét során összesen 17-18 merülés fér a programba egy éjszakai merülés lehetõségével. Az úszni tudó nem búvár vendégek minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (Dhoni) és ha az áramlásviszonyok ezt lehetõvé teszik, sznorkelezhetnek a zátony körül. A délután közepétõl pedig többnyire amúgy is strandolós, sznorkelezõs program a fõ tevékenység. Képek a szigetekrõl.

A nyaraló hajó, melyet nagy gonddal választottunk, az Honor Legacy, egy luxury 4*-os hajó, mely már az elõzõ túrákon bizonyította alkalmasságát! A 33,5 m hosszú, 9 m széles, négyszintes hajó csak pár éve épült és a belsõ kialakítások közelítenek a luxus kategóriához. A hajón három szinten, 9 db klímával és fürdõszobával, minibárral, széffel és HD TV-vel felszerelt kétágyas (néhány 3 ágyas) kabinok vannak, mely összesen 18 vendég fogadására alkalmas. A nappali igényes berendezése, a bár kialakítása mind hozzájárul egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten található egy Jacuzzi is a vendégek számára, melynek használatáért külön kell fizetni.
A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hûtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza. A merülések után jellemzõen gyümölcsöt, esetenként süteményt szolgálnak fel. Fizetni, csak az üdítõitalért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok nem egy szinten vannak és nem is teljesen egyformák, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor már megteheti az alaprajz alapján! Az emeleti, ablakkal rendelkezõ két kabin drágább kategóriába tartozik, aki oda szeretne foglalni, itt láthatja az árakat. Búvár ár: 1.967 USD, kísérõ ár: 1.760 USD, gyermek ár: 986 USD. Képek a hajóról

A búvárhajó 
Itt a Maldív-szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A 10-12 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretû búvár platformján az összes búvár és a vezetõk akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépõ kapu és létra a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebbõl a zajból a búvár semmit nem hall. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a hajó. Víz alatti képek Maldívról

Merülõhelyek és látnivalók tekintetében a Maldív-szigetek a világ legszebb, elsõ három helyébe tartozik, de többek szerint az elsõ helyen van. Egész évben állandóan bõvelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók többnyire nem a szerencsén múlnak az élõlények mennyisége és a természeti adottságok miatt. Itt nem kell úgy fogalmaznunk, hogy nagy valószínûséggel láthatunk cápákat, mantákat, teknõsöket, mivel a nagyjából négyszáz féle cápafaj közül szinte mindegyik elõfordul a szigetek között, a manták egyenként és hatalmas rajba verõdve is szinte napi szinten jellemzõek itt és a teknõsök is rendszeresen a szigetek homokjában rakják le tojásaikat és emiatt velük is napi szinten találkozhatunk. Az Indiai-óceánban és a Vörös-tengerben is megszokott élõvilág a jellemzõ, de sok esetben a merülõhelyeken ez koncentráltan jelenik meg a búvárok nagy örömére.

Murénák, barrakudák, hatalmas napóleon halak, languszták és rákok, több száz féle színes házatlan csiga kolóniák láthatók merülésrõl merülésre. A búvárfotósok igazi Mekkája a legtöbb merülõhely. Azonban talán minden látnivaló között a legkülönlegesebb és szinte életre szóló élmény, a cetcápák látványa. A szigetek között az év különbözõ szakában kisebb nagyobb rajban és akár egyenként is elõfordulnak ezek a hatalmas plankton evõ élõlények. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szûrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyûgözõ, a legtöbb esetben 6-7 méter hosszúságúak. A velük való találkozásnak 70% az esélye. A merülõhelyek helyszíni kiválasztását teljes mértékben a hajó kapitánya és a merülésvezetõk végzik, figyelembe véve az áramlásokat, az élõlények vonulását és egyéb környezeti tényezõket, kimondottan azért, hogy mi a lehetõ legtöbbet láthassuk a túra során! 2015-ös túra filmje

A túra menetrendje és útvonala az évszakra jellemzõ látnivalók figyelembevételével lett kialakítva, mely szerint Male-ból észak dél felé haladunk, elõször a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán a nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba és a végén ismét vissza a Dél-Male atollba, ahol az utolsó merüléseket végezzük. A nagyjából 400 km-es útvonalon olyan felszíni és víz alatti látnivalókban lesz részünk, hogy azok hatásától a búvárok, amint az lehetséges, újra eljönnek a Maldívra :-). Manták és cápák Maldívon

Nyaralás a szigetek között
Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után a legtöbb nap délutánján ki tudunk menni strandolni, sznorkelezni egy-egy homokpadra a szigetek közelében. Ezek körül a zsebkendőnyi homokpadok körül azúrkék, sekély víz található, melyben nyüzsög a színes élővilág. Ezzel a délutánonkénti kiegészítő programmal a nem búvárok is megfelelő, aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek meg a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során. A 2016-os túra filmje

Barbecue sziget parti 

Amennyiben a túra menetrendje ezt lehetővé teszi, a hét egyik napján délután már megkezdődnek az előkészületek az esti, grillezős vacsorához egy pici sziget gyönyörű, fehér homokos partján, középen pedig buja, trópusi növényzettel. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, de este mindenképpen kimegyünk és egy gyertyafényes vacsorán veszünk részt, elképesztő ételkínálatból választva. A naplementét is itt várjuk meg, majd a parton sétálva a vizes homokban megcsodáljuk a világító planktonokat. A szigetre lépőknek kell fizetni 5 USD-t a fenntartónak, mely összeget ott a hajón kell összeadni a kapitánynak. Ezzel kérem mindenki számoljon és próbáljon meg kis címletet magával hozni.

Repülés Maldívra

Ezen a túrán az Emirates-től van csoportos foglalása az utasoknak, mivel az ő ajánlatuk volt a legkedvezőbb. Eszerint pénteken délután indulunk Budapestről és egy rövid, dubai átszállás után reggel 8-kor érkezünk meg a Maleba. A hajót azonnal nem lehet még elfoglalni, egy kis időt a kávézó teraszán kell majd várakozni a hajóra szállás előtt, hogy előkészítsék a hajót számunkra az előző csoport távozása után.
A hazaúton a repülőnk szombaton késő este indul és egy hosszú, dubai átszállás után 14:30-kor érkezünk meg Budapestre. 

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, angol nyelven is olvasható PCR teszttel kell rendelkezniük. Tehát emiatt már a repülőn is mindenki negatív. Ennek a CPR tesztnek az ára itthon 15.000 Ft.
- A hajón csak oltással rendelkező személy dolgozhat, tehát ott is mindenki negatív!
- Aki a mi általunk foglalt repülőjeggyel utazik, annak a Maldív szigetek elhagyásakor NEM KELL friss tesztet csináltatni, anélkül is gépre szállhat.
- A hazaérkezés után nincsen karantén azok számára, akinek van akár csak egy oltásuk is, vagy már igazoltan átestek a fertőzésen.
- Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt (akár Covid), akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 85%-át téríti vissza az utasnak. Az utasnak tehát van 15% önrésze. 

Stornó biztosítás ára összesen (részvételi díj + Green Tax + Repülőjegy):            62 USD

A túra dátuma: 2022. Január 21 - 30.

A túra ára búvároknak: 2.280 USD

Az ár tartalmazza:
+ Teljes ellátást napi 3 étkezéssel,
+ Ivóvíz, nescafe és tea fogyasztást,
+ Látogatást lakott és lakatlan szigeteken,
+ Egy barbecue estét egy lakatlan szigeten,
+ Reptéri transzfereket oda és vissza,
+ Klimatizált, kétágyas kabinokat,
+ A teljes napokon 3-3 merülést,
+ 12 L-es palackot és ólmokat,
+ Két merülés-vezetõt,
+ 12% turista adót,
 
Az ár nem tartalmazza:
- Repülõjegyet, mely kb. 208.000 Ft,
- Green Tax-ot, mely 70 USD/fõ,
- Alkoholos és üdítõ italokat,
- Személyzeti borravalót,
- Masszást,
- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,
-  felszerelés bérletet
 
Jelentkezés e-mailben. A jelentkezés részleteit írásban adjuk meg.

Az üzemanyag világpiaci árának jelentõs emelkedése estén (100USD/hordó) a szolgáltatást nyújtó maldív cég 6 USD/fõ/nap üzemanyag felárat vethet ki bármikor az indulás elõtt. Ez utoljára az 5 évvel ezelõtt történt meg utoljára.
 

 


 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2022-01-21
Esemény vége
2022-01-30 00:00:00
Esemény helyszíne
Maldív-szigetek
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC