Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Vörös-tenger-Északi Búvárszafari
Roncsok, delfinek, nemzeti park a legjobb időszakban

A túra megtelt.

A Vörös-tenger északi régiója

Ez a búvártúra nyújtja talán a legszínesebb, legsokoldalúbb látnivalókat a búvárok számára. Számos világhírű roncs, jelentősen eltérő típusú zátonyok, falak, korallmezők és egy tengeri nemzeti park szerepel a búvár szafari programjába. Ez a sokszínűség és változatos merülések  nagyon vonzóak a búvárok számára. Film egy előző Északi túráról.

A búvár program

A búvár szafarink szenzációs helyeket érint. Fentről visszafelé haladva talán a legkiemeltebb régió a Ras Mohammed víz alatti természetvédelmi terület, mely legismertebb helyei a Shark, az Anemona és a Yolanda zátony, ahol élőlények ezreivel szoktunk találkozni és az élményeink a két merülés során egyértelműen tudatosítják bennünk, hogy miért nemzeti park ez a régió. Sok száz fős halrajok, hatalmas napóleonhalak, murénák, elképesztően sok kék-pettyes rája a jellemző, de legutóbb nagy egyedszámú tintahal raj úszott el a fejünk felett.
A következő helyszín talán még nagyobb durranás, hisz ez a világ egyik leghíresebb roncsa, a Thistlegorm hajóroncs, a maga elképesztően látványos rakományával, mely teherautókból, vasúti kocsikból, motorkerékpárokból, lánctalpas járművekből, légvédelmi ágyúkból és sok-sok bombából áll. Szerencsés módon itt egy éjszakai merülésünk is lesz, mely során inkább a rendkívül különleges élővilág jelenti a látványt, mely a roncs orr részében szokott kavarogni. A búvárok kedvence ez a merülés. 
A következő merülési rész a Gubal szigetek, ahol több drift merülést is bonyolítunk. Ebből az egyik szintén egy roncsnál kezdődik, az Ulysses-nél. A hely különlegessége, hogy itt az esetek 80%-ban delfinekkel szoktunk találkozni merülés közben a víz alatt, de az egyéb látnivaló szerint egy érdemes helyszín számunkra.
A következő izgalmas és népszerű hely az Abu Nuhas zátony, mely arról híres, hogy az évtizedek, évszázadok alatt számos hajó ütközött a zátonynak és süllyedt el szinte egymás mellett. A Giannis D, a Carnatic a Chrisoula K, és a Kimon M hajóroncsok közül kettőt mindenképpen megmerülünk és ebben az a különleges, hogy a roncsok adottsága miatt minden búvárt bevisznek a vezetők a belsejébe, ahol olyan látványban lehet részük, ami megatározónak számít majd a búvár élmények között. Még egy népszerű hely van dél felé haladva, az pedig a Shaab El Erg zátony. Ez is arról ismert, hogy nagyon szeretik a delfinek ezt a helyet és számos alkalommal erről meg is bizonyosodhattunk az előző Északi szafari -kon. A túra vége felé a Hurgahada régió külső zátonyait merüljük és ezek közül is van egy abszolút kiemelt hely, a Gotta Bau Ramada, vagy más néven akvárium. A nevét nem véletlenül kapta, elképesztően sok a hal és az egyéb élőlény a zátony körül. Jellemzően, közkívánatrra ismételni is szoktuk a merülést. 
Ezeken kívül még számos más zátonyt is érintünk a búvártúra során, miközben vissza, Hurghada felé haladunk lassan és naponta négyet merülünk, három nappalit és egy éjszakait.
Ezzel a búvár programmal és úti tervvel, olyan változatos és felejthetetlen búvártúrát szervezünk, hogy aki ezen részt vesz, az alig bír majd ki egy évet, mielőtt újra bejelentkezik egy északi búvár szafarira. Egy másik Északi búvár túra filmje

A búvárhajó 

A német-egyiptomi üzemeltetésű, 31 méter hosszú búvárhajó 2016-ban lett teljesen felújítva és átépítve a napjaink elvárásaihoz. A képek alapján mondhatjuk, hogy ez jól sikerült. A hajó három szintes, alul helyezkednek el a kabinok, melyből 8 van összesen 16 vendég részére, mindegyik külön ággyal. A középső szint egy részét a búvár deck teszik ki, mely mondhatjuk, hogy nagyon praktikusan van kialakítva, másrészt a szalon és ebédlő rész található itt. A legfelső szinten van a napozó rész, de nagyobb részt a közösségi helység, mely egy része fedett, a többi fedetlen.
Minden kabin klimatizált, ahogy az étkező-nappali rész is. A kabinoknak saját fürdőjük van, rendelkeznek széffel, törölközővel és fürdőköpennyel. Kávé, tea és üdítő egész nap rendelkezésre áll, az étkezések a megszokott módon napi három alkalommal történnek büfé jelleggel, délután pedig sütemény és gyümölcs is az asztalra kerül. A hajó 2019 januárban is 3 hetet tölt száraz dokkban, ahol is minden szüksséges javítást elvégeznek rajta, hogy kiválóan teljesíthesse ezt a szezont is a vendégek megelégedésére. 
A búvár deck igényesen kialakított, akár egyszerre is elfér rajta a 16 búvár készülődés közben. 12 L-es aluminium palackok vannak telepítve, de ha valaki szeretne 15 L-es palackot, akkor 40 €/hét áron tud ilyet igényelni, melyet előre jelezni kell. A nitrox töltés is hétre van megadva, annak ára 60 €/hét. A hajón ingyenes WiFi van a vendégek számára. A szokott módon két helyi vezető lesz a hajón és igyekeznek bennünket a legjobb módon kiszolgálni. Képek a hajóról

Az időjárás a búvártúrán

Az első fontos információ, hogy a május az már főszezon és ennek az oka, hogy  ebben a hónapban már nyár van a Vörös-tengeren. Az időjárás és a vízhőmérséklet kiváló egy látványos, élményekben gazdag vörös-tengeri szafarihoz. Azok, akik félnek a tengeribetegségtől és emiatt vonakodnak eltölteni egy hetet egy búvárhajón, megnyugtatásképpen és a döntésükben segítséget nyújtandóan informálom őket, hogy az északi búvárszafari menetrendje szerint zátonytól-zátonyig rövid hajózásokkal jutunk el, ezen kívül, minden merülésnél úgy köt le a búvárhajó, hogy a hullámzás ne tudja azt mozgatni. Emellett, esténként olyan zátonyoknál töltjük az éjszakát, ahol egyrészt színvonalas éjszakai merülést végezhetünk, másrészt szinte teljesen hullámzás mentesen tudunk lehorgonyozni és a hajó egész éjjel szinte meg sem mozdul. A napközbeni hőmérséklet 25-28 C fok, azaz nyári hőmérséklet van. A víz hőmérsékletet pedig 24-25 C fokos és kiváló a látótávolság, kb. 30-40 méter.

Utazásunk a búvártúrára 

Az utazás most is charter géppel történik, hurghadai leszállással az Al Masria légitársaság gépével, mely ezen a héten indul elsőként. A behajózás és a búvár túra befejezése is Hurghadában történik, mely lehetővé teszi számunkra, hogy az első és utolsó estén, mindenki, aki szeretne, bemehessen a városba ajándékot vásárolni, sétálni, sörözni, vagy csak egyszerűen változatosságra vágyik.
Fontos tudnivaló, hogy amennyiben a magyar utazási irodák mégsem indítják el a charter járatot annak ellenére, hogy ezt írásban kaptuk meg, akkor menetrend szerinti járattal kell majd utaznunk, erre pedig a Pegasus a leagalkalmasabb, egy átszállással és hasonló áron, mint a charter jegy ára. 

A búvártúra időpontja: 

2019 május 5 - 12.

A búvártúra ára: 

750 € 

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Hajóbérleti díjat,
+ Elhelyezést 7 éjszakára kétfős kabinokban,
+ Teljes ellátást, napi 3 büfé étkezéssel, 
+ Kévé, tea, ásványvíz és üdítő fogyasztást,
+ Transzfert a hajóhoz és vissza,
+ Napi három-négy merülést,
+ Levegőtöltést és búvárvezetést két csoportban,
+ Helyszíni szervezést és asszisztenciát,
+ Ingyen WiFi netet a hajón,


A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegyet, mely 375 €,
- Ras Mohemmed NP belépőt, 10 €/vendég,
- Személyzeti és Guide borravalót, 50 €/vendég,
- Vízumköltséget, 22 €/fő
- Az egyéb felszerelés bérleti díját,
- Biztosítást,
- Bármilyen fajta szervizelést a hajón,
- Bármilyen fajta búvároktatást a merülések alatt, 

A búvártúra a Red Sea Boats Utazási Iroda szervezésében (MKEH: U-000186/2002) indul. Az iroda az árváltoztatás jogát fenntartja. 

Szabad helyek száma a búvárszafari-ra:

A túra megtelt. 

A búvár szafari -ra jelentkezni:

Mailban az abc@abcbuvar.hu címen lehet.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2019-05-05
Esemény vége
2019-05-12
Esemény helyszíne
Vörös-tenger
 

Ebben a témában talál még 12 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Maldív - szigetek búvár szafari
2020. január 18 - február 27.

Érdekel!

Szezonzáró Murter búvártúra
2019. szeptember 18-22.

Érdekel!

Dél-Afrika - Mozambik búvártúra
2020. március 10-23.

Érdekel!

Azori-szigetek búvárkodás és nyaralás túra
2020. július 24 - augusztus 04.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC