Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Francia Polinézia búvár körutazás
Tahiti - Bora - Rangiroa - Fakarava szigetek

A Csendes- Óceánban, félúton a dél-amerikai kontinens és Ausztrália között található a három szigetcsoportból és sok-sok szigetből álló óceáni terület, mely minden búvár és talán minden ember bakancslistáján szerepel! 


Első állomásként Tahiti szigete az úti célunk, mely helyszínt sokaknak nem kell bemutatni. Banánszoknyás virágkoszorús gyönyörű barna bőrű lányok, elkésztően zöld színű hegyek és völgyek, meseszép tengerpartok és bálnák várnak bennünket a "szerelem szigetén" a három nap alatt, melyet itt töltünk.

 

Bora Bora sem kevésbé ismert hely, mint Tahiti. A kerékpárral is 2-3 óra alatt körbejárható sziget természeti szépsége méltán emelte a szigetet a világ legnépszerűbb helyei közé. A sziget közepén tornyosuló őserdővel borított hegyet körülvevő türkiz színű belső lagúnák egészen egyedi látvánnyal nyújtanak. Összesen négy éjszakát töltünk el ezen az álomszép szigeten és három merülési napunk van a sziget körüli zátonyoknál.

 

Következő állomásunk Rangiroa, mely a világ negyedik legnagyobb korallzátonya, kis csatornákkal elválasztott 240 szigetecskével, melyek korall gyűrűt alkotnak a Patio motu elnevezésű belső lagúna közepén. Rangiroa a világ egyik leghíresebb búvár helyszíne. A gazdag növény- és állatvilág, a víz alatti zátonyok, falak a sokat látott búvárok szívét is megdobogtatja. Itt is négy éjszakánk van és három merülési napunk.

A túra utolsó helyszíne Fakarava az "álom sziget", a második legnagyobb sziget Francia Polinéziában. Két nevezetes térség emelhető ki; az észak-nyugaton fekvő Rotoava, és a hozzá közeli Ngarue csatorna. Rendkívüli ökoszisztémájával a sziget és hat szomszédja az UNESCO világörökség részét képezi. A terület növény- és állatvilága egészen elképesztő, jó eséllyel életünk legjobb hat merülését ejthetjük meg a sziget körül. Közben kirándulásokat tehetünk a híres gyöngyfarmokhoz, valamint Tetamanu ősi falujához. Szintén négy éjszakát töltünk el a szigeten és három merülési nappal.

A négy sziget körül a víz alatti látnivaló kissé eltérő, így változatos és felejthetetlen lesz az összesen 18 merülés, melyet 9 merülési nap alatt teszünk meg. Bálna nézéssel kezdünk, aztán Jack-fish rajok, Heller barrakudák, teknősök, óriás barrakudák, fekete úszójú, fehérúszójú és citrom cápák, tonhal rajok, manták, delfinek, marlinok, pörölycápák és pluszban a zátonylakó élőlények, melyek jellemzőek a Csendes Óceán zátonyira és vizeire.


 

A túra dátuma: 2017 szeptember 9 - 25. 

 


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2017-09-09
Esemény vége
2017-09-25
Esemény helyszíne
Francia Polinézia
 

Ebben a témában talál még 6 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

AKCIÓS Maldív búvárkodás és nyaralás
2022. január 21-29.

Érdekel!

Rocky-Zabargad-St Johns-Fury Shoal búvár szafari
2021. november 01-07.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC