Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Brothers - Daedalus - Elphinstone búvárszafari
A vörös-tenger legvonzóbb helyszínei egy túrán


Erre a túrára sajnos már nincsen hely, de a következő hétre tudsz jelentkezni! Részletek itt


Az október továbbra is a Vörös-tengeri szafarik hónapja és aki emellett dönt, az jól fog választani, főként, hogy a három legnépszerűbb úti cél lesz érintve a túra során. Ez a három zátony egy túrában nyújtja a legtöbbet egy vörös-tengeri szafarin. 

Az Elphinstone zátony az egyik régió, melyet Marsa Alamból indulva kb. 1 óra hajózással érünk el északi irányba. A zátony hosszúkás formájú, kb. 9 kilométerre van a parttól, Marsa Shagra búvárfaluból indulva. A két végén egy-egy platóval rendelkezik a víz alatt. Jellemzően cápákkal találkozhatunk az északi platón, de nem ritka az sem, hogy a meredek falak mellett merülve is láthatunk belőlük. A falak mindkét oldalon nagyon gazdag élővilággal rendelkeznek, szinte mindent láthatunk, ami csak él a Vörös-tengerben. Többnyire egy teljes napot töltünk el itt, mielőtt tovább hajóznánk. A régióhoz tartozó másik ismert hely, Abu Dabbab, mely a nagy teknősökről és a gitár cápákról ismert. A hajózástól és időjárástól függően ezt a helyet is meglátogathatjuk. Egy rövidfilm egy előző túráról

Daedalus zátony Marsa Alamtól 82 kilométerre a nyílt tenger felé helyezkedik el, szinte a Vörös-tenger közepén. A zátony formáját tekintve csepp alakú és egy lapos platóként látszik a tenger felszínén. Apálykor a zátony teteje kilátszik, dagálykor csak sejteni lehet a korall platót. A platón van egy kiálló sziklatömb, mely otthont ad a régió világítótornyának. A magas tornyot rendszeresen szokták látogatni a búvárok. A zátony oldala teraszosan fut körbe. A legfelső terasz nagyjából 25 méter mélységben van, a többi kisebb és lejjebb. A fal további része 4-500 méter mélységbe fut le. A zátony körüli vizekben szinte állandóan jelen vannak a nagyobb élőlények, ezek közül is a cápák jelenléte a legjellemzőbb. A Vörös-tengerben ez a zátony a leginkább pöröly cápa biztosabb. Ezek az élőlények főleg ősszel, nagyobb rajokba verődve úsznak a zátony körül. Hatalmas élmény a velük való találkozás. Egyéb cápák is jelen vannak és néha mantákat is láthatunk. A zátonynál minimum két merülési napot töltünk. Egy előző túra képei

Brothers szigetek. A Brothers-szigetek valójában két szomszédos sziget, egy nagyobb és egy kisebb vízből kilátszó zátony, melyek szinte a Vörös-tenger közepén helyezkednek el, legalábbis ha a kelet-nyugati irányt nézzük. Mivel a zátonyok elszigetelten találhatóak és körülöttük a mélység minden irányból több száz méter. Az elhelyezkedésük és az intenzívebb vízmozgás miatt a nagyméretű nyílt vízi élőlények a jellemzőek a zátonyok körül. A vízmozgás több táplálékot szállít, így gazdagabb a teljes flóra és fauna. Főként a légykorallok és hatalmas gorgóniák a jellemzők a zátonyok oldalain. A merülések többnyire a fal mellett kezdődnek, majd kihúzódunk a kékbe és figyeljük a megjelenõ nagytestű élőlényeket. Általában szirti cápák, pöröly cápák, néhány esetben róka cápák megjelenésére várunk. Ha nem sikerül a velük való találkozás egy-egy merülésnél, akkor is kárpótol bennünket a barrakuda rajok körforgó kavalkádja, vagy az óriás tonhalak verseny úszása körülöttünk. Aztán a merülés utolsó szakaszában ismét a zátony mellett merülünk, figyelünk a teknősökre, murénákra, házatlan csigákra. Még egy különlegesség, bár ehhez a szerencsére is szükségünk van némiképpen, de előfordult már többször is, hogy egy túrán több alkalommal is láthattunk manta ráját itt a Brothersnél. Egy előző Brother túra filmje

A búvárhajó ebben az esetben ismét az Andromeda szafarihajó, mellyel már számos búvár szafarit bonyolítottunk az ügyfelek nagy megelégedésére. A maga 40 m hosszával, 8 m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével ez jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legextrábban felszerelt luxus búvár szafari hajója. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. Törülköző és ágynemű is rendelkezésre áll a szobákban, melyeket naponta takarítanak! Az étterem és a szalon, mely szintén klimatizált, két külön fedélzeten található és az étkezéseket asztalnál, székeken ülve lehet bonyolítani. A szalonban óriási plazma TV, videó, DVD és rengeteg magyar nyelvű film áll a vendégek rendelkezésére. Képek a hajóról

A három különböző dekk a hajón összesen 100 m2 területet foglal el. Egy fedett dekk a szalon mögött, székekkel, asztalokkal, napozómatracokkal, egy félig fedett a hajó tetején, kényelmes matracokkal és egy kisebb dekk a kapitányi kabin előtt szintén napozásra. A hajón van egy nagyméretű arab kávézó is, ez a shisházók fő tartózkodási helye. Itt kedvükre válogathatnak esténként a számtalan gyümölcsízű szívni való közül. Természetesen ez is benne van az árban, mint ahogy a kávé, tea, ásványvíz és minden fajta üdítőital fogyasztása is. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt vagy süteményt is felszolgálnak a merülés után. Képek a hajóról
 
A búvár platform nagyméretű és akár egyszerre több csoport is kényelmesen öltözhet, mert az elrendezése és a mérete ezt lehetővé teszi. Mivel sok időt töltünk a hajó ezen részén, ez egy igazán fontos szempont. A szintén nagyméretű, 20 m2-es víz-közeli platformról könnyen jutunk a vízbe és vissza a hajóra, még hullámzásban is. A merülések után mindenki csak lerakja a légzőkészülékét a saját helyére és még szétszednie sem kell, a palackokat a helyükön töltik. Az egyéb felszereléseinket a padok alatti bokszokban tároljuk. Két édesvizű tusoló is rendelkezésre áll a búvár dekken a maszk öblítéséhez, vagy a fényképezőgépek só-mentesítésére a merülés után. A hajón egységesen 12 L-es alumínium palackok vannak, DIN és INT csatlakozási lehetőséggel egyaránt, de igény esetén a 15 L-es palack is rendelkezésre áll felár fizetése mellett.

A Nitrox töltés ezen a túrán egyedi módon AJÁNDÉK azon búvároknak, akik rendelkeznek végzettséggel. Akik szeretnék a túrán megcsinálni a Nitrox tanfolyamot, hogy élhessenek az AJÁNDÉK NITROX előnyeivel, kérem jelezzék ezt előre és megadjuk számukra a szükséges információkat. A tanfolyam leírása itt olvasható.

Ha valakinek 15 L-es palackra van szüksége, úgy azt előre, még itthon kell jelezni. Ennek ára: 50 €/hét.

Az éjszakai merülések ezen a túrán nehezen kivitelezhetőek, így valószínüleg csak a túra vége felé, mikor az Elphinstone zátonyt is elhagytuk és már Abu Dabbab zátonyai körül leszünk akkor tudunk majd egyet biztosan, de talán kettő éjszakait merülni. 

Utazás a búvár szafari -ra

most is charter géppel történik, hurghadai leszállással. A charter gépet üzemeltető cég a Karthago Travel utazási iroda. A behajózás vélhetően Marsa Alam kikötőjében fog történni, ahová az utat egy klimatizált busszal tesszük meg. Utazási idő kb. 4 óra. A hajó másnap reggel indul el a kikötőből és egy sekélyebb, közeli helyen check dive-val fogunk kezdeni, ahogy ez a szafarikon lenni szokott. Az időjárás módosíthatja a merülési tervünket, de az az időjárásra semmilyen befolyásunk nincs!

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A negatív PCR teszt bemutatása alól felmentést kap, aki QR kóddal ellátott okmánnyal igazolja (EU oltottsági tanúsítvány), hogy a WHO vagy az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott oltásból (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Szputnyik, Sinopharm, Sinovac) mindkét adagot megkapta, és a második oltás óta legalább 14 nap eltelt. (Johnson & Johnson vakcina esetén az egyetlen dózist óta legalább 14 nap eltelt.) További részletek a Konzuli Szolgálat oldalán.
- Ha nincsen a fenti EU-s olottsági igazolásod, akkor köteles vagy a gép indulásától számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet bemutatni angol nyelven, kinyomtatva, aláírva és lepecsételve. 
- A PCR tesztnek az ára ithon 15.000 Ft.
- Az utas az utolsó részlet befizetésekor, DE CSAK TÖBB, MINT 30 NAPPAL INDULÁS ELŐTT  tud kötni STRONO biztosítást a részvételi díjra, melynek az önrésze 20% (ára 22 €)
- A repülőjegyre is lehet kötni STORNO biztosítást, itt az ár 8 € . Itt is csak 30 nappal indulás előtt lehetséges a megkötés és szintén 20% az önrésze az utasnak. 
- Aki rendelkezik akár csak egy oltással is, vagy átesett a betegségen, nem kell karantént tartania a hazaérkezéskor.

A búvár túra dátuma: 2021 október 24-31. 

A búvártúra ára: 1.080 €

A búvár túra ára tartalmazza:

+ Szállást az Andromeda hajón, kétágyas kabinokban,
+ Minden reptéri transzfert oda és vissza,
+ Teljes ellátást napi 3*-i étkezéssel,
+ Kávét, teát, ásványvizet, üdítőitalokat, 
+ Napi három merülés lehetőségét (a B-D-E zátonyoknál nem lehetséges az éjszakai merülés),
+ Búvárvezetést három csoportokban, 
+ 14% egyiptomi ÁFA-t, 
+ Kikötői díjat, mely 50 €/utas,
+ Üzemanyag felárat, mely 50 €/utas,
+ Nemzeti park belépőt, mely 40 €/utas,
+ INGYEN NITROX-OT az egész túrára (80 €/hét az ára),
+ Minden túra előtti, utazás közbeni és helyszíni szervezést,

A búvár szafari ára nem tartalmazza:

- Repülőjegyet illetékkel, oda-vissza, mely csak nekünk az egész országban 375 € (390 € felár helyett),
- Egyiptomi vízumot, mely kb. 25 €/fő
- A túra végén adandó személyzeti borravalót, mely 50+10 €/fő
- Egyéb felszerelés bérletet, melyet megtalálsz a tudástárban
- Utasbiztosítást, mely 10.058 Ft/fő az egész túrára és kötelező rendelkezni vele,

Jelentkezni a búvár szafari -ra:

az abc@abcbuvar.hu mail címen lehet, a jelentkezéshez szükséges feltételeket írásban adjuk meg. 

Szabad helyek száma a búvár szafarira: A túra megtelt


A búvártúra a Red Sea Boats Utazási Iroda szervezésében (MKEH: U-000186/2002) indul.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2021-10-24
Esemény vége
2021-10-31
Esemény helyszíne
Egyiptom
 

Ebben a témában talál még 6 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

AKCIÓS Maldív búvárkodás és nyaralás
2022. január 21-29.

Érdekel!

Thaiföld merülés-nyaralás túra
2022. március 18-30.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC