Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

AKCIÓS, 10 napos Maldív búvárkodás és nyaralás
10 nap nyaralás és merülés a paradicsomban

 
Ez az AKCIÓS Maldív nyaralás a pandémia miatt jöhetett létre. A megszokott módon most is kb. 13 órás utazással jututnk el Maleba, most is 7 napot töltünk el a szafari hajónkon és 17 merülést bonyolítunk összesen négy atollban. A hazafelé úton szintén egy átszállással, másnap érkezünk meg a hajó elhagyása után. 


A Maldív szigetek

az Indiai-óceánban, India délnyugati csücskénél, Sri Lankától alig 400 km-re keletre, szinte közvetlenül az egyenlítőn helyezkedik el. A szigetország 26 atollból és 1192 szigetből áll, amelybõl kb. 202 lakott, további 99 pedig a turisták részére fenntartott hely. A szigetcsoport az elrendezõdése szerint észak-déli tájolású, és kb. 800 km hosszan húzódik, kisebb részben az egyenlítõ déli, nagyobb részben az északi részén. A szigetek legtöbbje még a 2,5 méter tengerszint feletti magasságot is alig éri el, a kiterjedésük is leginkább zsebkendőnyi méretűnek mondható és a legnagyobb sziget sem éri el a 13 km²-t. A szigetek kialakulása

 

A világ egyik legszebb nyaralóhelye.

Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a kellemesen meleg víz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez. Ha a nyaralni vágyó hisz nekünk, akkor nem egy szigetet választ a nyaraláshoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet része, mely nem is hasonlítható össze a Resort-os, bungalós, egy szigetes nyaralással.
A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

Búvárkodás 

A megfelelően kiválasztott szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelő merülésvezetőkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló, szigetlátogató program van a búvároknak, vendégeknek. A hét során összesen 17 merülés fér a programba egy éjszakai merülés lehetőségével. Az úszni tudó nem búvár vendégek akár minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (Dhoni) és ha az áramlásviszonyok ezt lehetővé teszik, sznorkelezhetnek a zátony és a hajó körül. A délután közepétől pedig többnyire amúgy is strandolós, sznorkelezős program a fő tevékenység.

A nyaraló hajó,

melyet már évek óta használunk maldív szafarikhoz a Honors Legacy, egy luxury 4*-os hajó, mely az előző túrákon már bizonyította alkalmasságát! A 33,5 m hosszú, 9 m széles, négyszintes hajó csak pár éve épült és a belső kialakítások közelítenek a luxus kategóriához közelít.
A hajót az idei holtszezonban ismét felújították és alkalmassá tették egy újabb kiváló szafari lebonyolításához számunkra. A hajón három szinten, 9 db klímával és fürdőszobával, minibárral, széffel és HD TV-vel felszerelt kétágyas (néhány 3 ágyas) kabinok vannak, mely összesen 18 vendég fogadására alkalmas. A kabinokból kettő az emeleten van és tengerre néző ablakokkal ellátott. Ezeknek az ára drágább, mint a többi kabiné. Az árak alább láthatóak.
A nappali igényes berendezése, a bár kialakítása mind hozzájárul egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten található egy Jacuzzi is a vendégek számára és naponta rendelhető masszázs is a hajón. 
A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza. A merülések után jellemzően gyümölcsöt, szendvicset, süteményt szolgálnak fel. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok nem egy szinten vannak és nem is teljesen egyformák, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor már megteheti az alaprajz alapján! Képek a hajóról

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A  kb. 15 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és létra a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebből a zajból a búvár semmit nem hall. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Képek a Dhoni-ról

Merülőhelyek és látnivalók

tekintetében a Maldív szigetek a világ legszebb, első három helyébe tartozik, de többek szerint az első helyen van. Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók többnyire nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a természeti adottságok miatt. Itt nem kell úgy fogalmaznunk, hogy nagy valószínűséggel láthatunk cápákat, mantákat, teknősöket, mivel a nagyjából négyszáz féle cápafaj közül szinte mindegyik előfordul a szigetek között, a manták egyenként és hatalmas rajba verődve is szinte napi szinten jellemzőek itt és a teknősök is rendszeresen a szigetek homokjában rakják le tojásaikat és emiatt velük is napi szinten talákoznak a búvárok. Az Indiai-óceánban és a Vörös-tengerben is megszokott élővilág a jellemző, de sok esetben a merülőhelyeken ez koncentráltan jelenik meg a búvárok nagy örömére.

Murénák, barrakudák, hatalmas napóleon halak, languszták és rákok, több száz féle színes házatlan csiga kolóniák láthatók merülésről merülésre. A búvárfotósok igazi Mekkája a legtöbb merülőhely. Azonban talán minden látnivaló között a legkülönlegesebb és szinte életre szóló élmény, a cetcápák látványa. A szigetek között az év különböző szakában kisebb nagyobb rajban és akár egyenként is előfordulnak ezek a hatalmas plankton evő élőlények. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szűrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyűgözõ, a legtöbb esetben 6-7 méter hosszúságúak. A velük való találkozásnak 70% az esélye. A merülőhelyek helyszíni kiválasztását teljes mértékben a hajó kapitánya és a merülésvezetők végzik, figyelembe véve az áramlásokat, az élőlények vonulását és egyéb környezeti tényezőket, kimondottan azért, hogy mi a búvárok a legtöbbet láthassák a búvártúra során!

A búvár túra menetrendje és útvonala

aszerint lett kialakítva, hogy a lehető legtöbb látnivalót nyújtsa a vendégeknek. Maleból kissé dél felé haladunk és először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán a nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba és a végén ismét vissza a Dél-Male atollba, ahol az utolsó merüléseket végezzük. A nagyjából 400 km-es útvonalon olyan felszíni és víz alatti látnivalókban lesz részünk, hogy a hatásától amint lehet, visszajövünk a Maldívra :-). Manták és cápák Maldívon

Nyaralás a Maldív szigetek között

Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után délután kimehetünk ezekre a közeli szigetekre. Némelyik ezek közül lakott, itt megismerkedhetünk a helyiek életével, akár vásárolhatunk is tőlük kisebb ajándéktárgyakat, barangolhatunk a szűk, homokos utcácskákon. A többi sziget többnyire lakatlan, vagy csak gyümölcstermesztésre használják, így bejárhatjuk az egész szigetet, körben a homokos parton sétálva, vagy a sűrű trópusi növényzet között az ösvényeken. Néhány alkalommal pedig olyan kicsi a sziget, mely mellett kikötünk, hogy inkább csak egy homokpadnak mondható és körülötte azúrkék, sekély víz található, melyben nyüzsög a színes élővilág. Ezzel a délutánonkénti kiegészítő programmal a nem búvárok is megfelelő aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során.
Amennyiben a túra menetrendje ezt lehetővé teszi, a hét egyik napján délután már megkezdődnek az előkészületek az esti grillezős vacsorához a pici sziget gyönyörű, fehér homokos partján. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, de este mindenképpen kimegyünk és egy gyertyafényes vacsorán veszünk részt. A naplementét már itt várjuk meg, mely meghatározó élmény, majd a parton sétálva a vizes homokban megcsodáljuk a világító planktonokat.
A túra utolsó délutánján, mikor már merülés nem lesz, kérésre kivisznek bennünket Male fővárosba egy délutáni-esti városnézésre. Érdekes program mindenképpen annak, aki még nem volt. 

Repülés Maldívra

Ennél a túránél a AQatar légitársaságtól vesszük az egyéni repülőjegyünk a jelentkezés sorrendjében. A jelentkezőnek készítünk egy foglalást és eszereint tud majd repjeyget venni. A menetrendünk szerint délután indulunk Budapestről és másnap délelőtt érkezünk meg Maleba egy rövid átszállás után. A hazaúton estefelé indul a gépünk Maleból és egy hosszabb átszállásunk lesz Dohaban, majd másnap dél körül érkezünk meg Budpestre. A 2016-os túra filmje

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A hajón dolgozókat rendszeresen tesztelik, hogy ne fordulhasson elő az, hogy a személyzet egy tagja terjeszti a fertőzést.
- A résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, angol nyelven is olvasható PCR teszttel kell rendelkezniük Maldívra megérkezéskor. Tehát már a repülőn is mindenki negítív.
- Ennek a CPR tesztnek az ára ithon egységesen 19.500 Ft mindenhol. 
- A fentiek azt jelentik, hogy a hajón csak olyan ember fog tartózkodni (személyzet és utas), akinek friss és negatív eredménye van, azaz nem fertőzött!
- Aki a mi általunk foglalt repjeggyel utazik, annak a Maldív szigetek elhagyásakor NEM KELL friss tesztet csináltatni, anélkül is hazajöhet, így senki nem tud kint rgadni külföldön.
- A hazaérkezés után a karantén ideje alatt, melynek helyét az utas adja meg a reptéren, nem kell karantént tartani az egy háztartásban élőknek, feleség, gyermek, stb. 

A búvár túra dátuma:

2021 március 19 – 28.

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak SUPERIOR kabinban:

2.390 USD      HELYETT MOST     2.090 USD

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek SUPERIOR kabinban:

2.230 USD      HELYETT MOST     1.990 USD

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak TENGERRE NÉZŐ, EMELETI kabinban:

2.490 USD      HELYETT MOST     2.290 USD

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek TENGERRE NÉZŐ, EMELETI kabinban:

2.330 USD      HELYETT MOST     2.190 USD

A búvár túra ára tartalmazza: 

+ Teljes ellátást a hajón napi 3 étkezéssel,
+ Ivóvíz, nescafe és tea fogyasztást a hajón,
+ Látogatást lakott és lakatlan szigeteken,
+ Egy barbecue estét egy lakatlan szigeten (ha a mentrend lehetővé teszi),
+ Reptéri transzfert a hajóhoz és vissza a kikötőbe,
+ Klimatizált, kétágyas kabinokat a hajón,
+ A teljes merülési napokon 3-3 merülést,
+ 12 L-es palackot és ólmokat,
+ Merülés vezetést,
+ 12% turista adót,
+ A túra előtt és a helyszínen is magyar túravezető munkáját,

A búvár túra ára nem tartalmazza:

- A nemzetközi repülőjegy árát, mely kb. 230.000 Ft,
Green Tax-ot, mely 70 USD/fő,
- Felszerelésbérlést, melynek az árát megtalálod a tudástárban
- Alkoholos és üdítő italokat a hajón,
- Személyzeti borravalót, mely 70 USD,
- Masszázst a hajón,
- Utasbiztosítást (Covid-ra is), mely 18.000 Ft/fő (Air & Cruise Top)
- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,

Jelentkezni lehet a búvár túrára:

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.

Szabad helyek száma: 6

A jelentkezés részleteit írásban adjuk meg.

Az üzemanyag világpiaci árának jelentõs emelkedése estén (100USD/hordó) a szolgáltatást nyújtó maldív cég 6 USD/fõ/nap üzemanyag felárat vethet ki bármikor az indulás elõtt. Ez utoljára 6 évvel ezelõtt történt meg.

A búvártúrához a hajóbérletet és a Red Sea Boats Utazásközvetítő iroda adja, a repülőjegyet pedig a Mortons Travel utazási iroda biztosítja. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2021-03-19
Esemény vége
2021-03-28
Esemény helyszíne
Maldív-szigetek
 

Ebben a témában talál még 9 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

AKCIÓS, 10 napos Maldív búvárkodás és nyaralás
2021. március 19-28.

Érdekel!

Északi-roncs búvárszafari
2021. április 17-24.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC