Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Akciós Maldív búvárkodás és nyaralás az őszi szünetben
8 nap nyaralás és merülés a paradicsomban


Ez az első alkalom, hogy ilyen lehetőséget sikerült megragadni, hogy az őszi szünetre akciós áron hozzájussunk az egyik legjobb hajóhoz és képesek legyünk elképesztően előnyös kísérő árat adni a vendégeknek.
Most a búvároknak 260 USD-vel, a kísérőknek 660 USD-vel olcsóbban kínáljuk a Maldív-szigetek nyaralást és merülést!
Az, hogy hajó, ne tévesszen meg egyetlen kísérőt sem, ez nem olyan, mint egy vörös-tengeri szafari. Ezen a hajón nincsen búvárfelszerelés, ez kimondottan nyaraló hajó, van viszont igényes és magas szinvonalú kiszolgálás, jacuzzi, masszázs és minden délután egy meseszép homokpad, vagy sziget látogatás, illetve egy este kimondottan sziget barbecue parti. Tehát a nem búvárok is kiválóan tudják érezni magukat, nincsenek bezárva a hajóra és amúgy is összesen 3 hajó van a vendégeknek. Egy lakóhajó kb. 31 méter hosszall, 3 emelet magassággal és full extrával :-)), egy 15 méteres búvárhajó és egy 5 méteres kisebb, merev gyorshajó a strandolókhoz, hogy minden helyszín könnyen elérhető legyen számukra. 
Ez százszor jobb nyaralás lehetőségét hordozza magában, mint egy zsebkendőnyi szigeten lenni egy hetet dajka cápák, cetcápák, manták, ráják és egyéb szép látnivalók nélkül és most kimondottan a kísérőkről beszéltünk!!! Mivel a búvárok ezen a túrán is naponta, sőt merülésről merülésre látnak ilyet, de most akár a kísérők is :-). 


A Maldív szigetek

az Indiai-óceánban, India délnyugati csücskénél, Sri Lankától alig 400 km-re keletre, szinte közvetlenül az egyenlítőn helyezkedik el. A szigetország 26 atollból és 1192 szigetből áll, amelybõl kb. 202 lakott, további 99 pedig a turisták részére fenntartott hely. A szigetcsoport az elrendezõdése szerint észak-déli tájolású, és kb. 800 km hosszan húzódik, kisebb részben az egyenlítõ déli, nagyobb részben az északi részén. A szigetek legtöbbje még a 2,5 méter tengerszint feletti magasságot is alig éri el, a kiterjedésük is leginkább zsebkendőnyi méretűnek mondható és a legnagyobb sziget sem éri el a 13 km²-t. A szigetek kialakulása

 

A világ egyik legszebb nyaralóhelye.

Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a kellemesen meleg víz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez. Ha a nyaralni vágyó hisz nekünk, akkor nem egy szigetet választ a nyaraláshoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet része, mely nem is hasonlítható össze a Resort-os, bungalós, egy szigetes nyaralással.
A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

Búvárkodás 

A megfelelően kiválasztott szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelő merülésvezetőkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló, szigetlátogató program van a búvároknak, vendégeknek. A hét során összesen 17 merülés fér a programba egy éjszakai merülés lehetőségével. Az úszni tudó nem búvár vendégek minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (Dhoni) és ha az áramlásviszonyok ezt lehetővé teszik, sznorkelezhetnek a zátony és a hajó körül. A délután közepétől pedig többnyire amúgy is strandolós, sznorkelezős program a fő tevékenység.

A nyaraló hajó,

melyet már évek óta használunk maldív szafarikhoz a Honors Legacy, egy luxury 4*-os hajó, mely az előző túrákon már bizonyította alkalmasságát! A 33,5 m hosszú, 9 m széles, négyszintes hajó csak pár éve épült és a belső kialakítások közelítenek a luxus kategóriához közelít.
A hajót az idei holtszezonban ismét felújították és alkalmassá tették egy újabb kiváló szafari lebonyolításához számunkra. A hajón három szinten, 9 db klímával és fürdőszobával, minibárral, széffel és HD TV-vel felszerelt kétágyas (néhány 3 ágyas) kabinok vannak, mely összesen 18 vendég fogadására alkalmas. A kabinokból kettő az emeleten van és tengerre néző ablakokkal ellátott. Ez a két kabin feláras a vendégeknek (100 USD/fő).
A nappali igényes berendezése, a bár kialakítása mind hozzájárul egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten található egy Jacuzzi is a vendégek számára és naponta rendelhető masszázs is a hajón. 
A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza. A merülések után jellemzően gyümölcsöt, szendvicset, süteményt szolgálnak fel. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok nem egy szinten vannak és nem is teljesen egyformák, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor már megteheti az alaprajz alapján! Képek a hajóról

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A  kb. 15 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és létra a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebből a zajból a búvár semmit nem hall. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Képek a Dhoni-ról

Merülőhelyek és látnivalók

tekintetében a Maldív szigetek a világ legszebb, első három helyébe tartozik, de többek szerint az első helyen van. Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók többnyire nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a természeti adottságok miatt. Itt nem kell úgy fogalmaznunk, hogy nagy valószínűséggel láthatunk cápákat, mantákat, teknősöket, mivel a nagyjából négyszáz féle cápafaj közül szinte mindegyik előfordul a szigetek között, a manták egyenként és hatalmas rajba verődve is szinte napi szinten jellemzőek itt és a teknősök is rendszeresen a szigetek homokjában rakják le tojásaikat és emiatt velük is napi szinten talákoznak a búvárok. Az Indiai-óceánban és a Vörös-tengerben is megszokott élővilág a jellemző, de sok esetben a merülőhelyeken ez koncentráltan jelenik meg a búvárok nagy örömére.

Murénák, barrakudák, hatalmas napóleon halak, languszták és rákok, több száz féle színes házatlan csiga kolóniák láthatók merülésről merülésre. A búvárfotósok igazi Mekkája a legtöbb merülőhely. Azonban talán minden látnivaló között a legkülönlegesebb és szinte életre szóló élmény, a cetcápák látványa. A szigetek között az év különböző szakában kisebb nagyobb rajban és akár egyenként is előfordulnak ezek a hatalmas plankton evő élőlények. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szűrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyűgözõ, a legtöbb esetben 6-7 méter hosszúságúak. A velük való találkozásnak 70% az esélye. A merülőhelyek helyszíni kiválasztását teljes mértékben a hajó kapitánya és a merülésvezetők végzik, figyelembe véve az áramlásokat, az élőlények vonulását és egyéb környezeti tényezőket, kimondottan azért, hogy mi a búvárok a legtöbbet láthassák a búvártúra során!

A búvár túra menetrendje és útvonala

aszerint lett klialakítva, hogy a lehető legtöbb látnivalót nyújtsa a vendégeknek. Maleból kissé dél felé haladunk és először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán a nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba és a végén ismét vissza a Dél-Male atollba, ahol az utolsó merüléseket végezzük. Manták és cápák Maldívon

Nyaralás a Maldív szigetek között

Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után délután kimehetünk ezekre a közeli szigetekre. Némelyik ezek közül lakott, itt megismerkedhetünk a helyiek életével, akár vásárolhatunk is tőlük kisebb ajándéktárgyakat, barangolhatunk a szűk, homokos utcácskákon. A többi sziget többnyire lakatlan, vagy csak gyümölcstermesztésre használják, így bejárhatjuk az egész szigetet, körben a homokos parton sétálva, vagy a sűrű trópusi növényzet között az ösvényeken. Néhány alkalommal pedig olyan kicsi a sziget, mely mellett kikötünk, hogy inkább csak egy homokpadnak mondható és körülötte azúrkék, sekély víz található, melyben nyüzsög a színes élővilág. Ezzel a délutánonkénti kiegészítő programmal a nem búvárok is megfelelő aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során.
Amennyiben a túra menetrendje ezt lehetővé teszi, a hét egyik napján délután már megkezdődnek az előkészületek az esti grillezős vacsorához a pici sziget gyönyörű, fehér homokos partján. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, de este mindenképpen kimegyünk és egy gyertyafényes vacsorán veszünk részt. A naplementét már itt várjuk meg, mely meghatározó élmény, majd a parton sétálva a vizes homokban megcsodáljuk a világító planktonokat.
A túra utolsó délutánján, mikor már merülés nem lesz, kérésre kivisznek bennünket Male fővárosba esti városnézésre. Érdekes program mindenképpen annak, aki még nem volt. 

A repülési menetrendünk szeint másnap reggel visszavisznek bennünket a repülőtérre és kb. 11 óra körül indulunk haza Budapestre. A 2016-os túra filmje

A búvár túra dátuma:

2020 október 23 – november 1.

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak SEAWIEW kabinban:

2.100 USD

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek SEAWIEW kabinban:

1.700 USD

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak NORMÁL kabinban:

2.000 USD

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek NORMÁL kabinban:

1.600 USD

A búvár túra ára tartalmazza: 

+ Teljes ellátást napi 3 étkezéssel,
+ Ivóvíz, nescafe és tea fogyasztást,
+ Látogatást lakott és lakatlan szigeteken,
+ Egy barbecue estét egy lakatlan szigeten (ha a mentrend lehetővé teszi),
+ Reptéri transzfereket oda és vissza,
+ Klimatizált, kétágyas kabinokat,
+ A teljes napokon 3-3 merülést,
+ 12 L-es palackot és ólmokat,
+ Két merülés-vezetőt,
+ 12% turista adót,

A búvár túra ára nem tartalmazza:

- Nemzetközi repülőjegy árát, mely 305.000 Ft,
Green Tax-ot, mely 70 USD/fő,
- Felszerelésbérlést, melynek az árát megtalálod a tudástárban
- Alkoholos és üdítő italokat,
- Személyzeti borravalót, 
- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,

Jelentkezni lehet a búvár túrára:

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.

Szabad helyek száma: 6

A jelentkezés részleteit írásban adjuk meg.

Az üzemanyag világpiaci árának jelentõs emelkedése estén (100USD/hordó) a szolgáltatást nyújtó maldív cég 6 USD/fõ/nap üzemanyag felárat vethet ki bármikor az indulás elõtt. Ez utoljára 6 évvel ezelõtt történt meg.
 
A búvárszafari a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul. Az Utazási iroda az árváltoztatás jogát fenntartja.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2020-10-23
Esemény vége
2020-11-01
Esemény helyszíne
Maldív-szigetek
 

Ebben a témában talál még 7 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Akciós Maldív búvárkodás és nyaralás az őszi szünetben...
2020. október 23 - november 01.

Érdekel!

Szezonzáró Pag búvártúra
2020. szeptember 16-20.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC