Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

AKCIÓS Maldív búvárkodás és nyaralás
9 nap nyaralás és merülés a paradicsomban


A Maldív szigetek

az Indiai-óceánban, India délnyugati csücskénél, Sri Lankától alig 400 km-re keletre, szinte közvetlenül az egyenlítőn helyezkedik el. A szigetország 26 atollból és 1192 szigetből áll, amelybõl kb. 202 lakott, további 99 pedig a turisták részére fenntartott hely. A szigetcsoport az elrendezõdése szerint észak-déli tájolású, és kb. 800 km hosszan húzódik, kisebb részben az egyenlítõ déli, nagyobb részben az északi részén. A szigetek legtöbbje még a 2,5 méter tengerszint feletti magasságot is alig éri el, a kiterjedésük is leginkább zsebkendőnyi méretűnek mondható és a legnagyobb sziget sem éri el a 13 km²-t. A szigetek kialakulása

 

A világ egyik legszebb nyaralóhelye.

Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a kellemesen meleg víz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez. Ha a nyaralni vágyó hisz nekünk, akkor nem egy szigetet választ a nyaraláshoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet része, mely nem is hasonlítható össze a Resort-os, bungalós, egy szigetes nyaralással. A gyönyörű türkizkék színű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lesz részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

Búvárkodás 

A megfelelően kiválasztott szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelő merülésvezetőkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló program van a búvároknak és vendégeknek. A hét során összesen 16-17 merülés fér a programba 2 éjszakai merülés lehetőségével. A délután közepétől pedig többnyire strandolós, sznorkelezős program a fő tevékenység. 14 perces film az előző túráról a vízalatti látnivalókról

A nyaraló hajó,

a Princess Ulua 4*-os szafari hajó, mely 2020-ban lett vízre bocsátva teljes átépítés és felújítás után. A 34 m hosszú, 10 m széles, négyszintes hajó tökéletes lehetőséget nyújt egy színvonalas, maldív szigeteki búvár nyaraláshoz. A hajó alsó szintjén 7 db klímával, fürdőszobával, hűtőszekrénnyel felszerelt kétágyas (néhány 3 ágyas) kabin található, melyből az egyik, a nászutas kabin a hajó elején van és 100 USD/fő összeggel drágább, mint a többi kabin. A hajó harmadik szintjén van 3 tengerre néző, ablakokkal ellátott kabin, melyből egy franciaágyas és kettő pedig külön ágyakkal ellátott. Ezeknek a kabinoknak az ára 200 USD/fő összeggel magasabb, mint a többi kabiné.
A nappali berendezése, a bár kialakítása és a játékasztal mind hozzájárul egy nagyon igényes és aktív búvár nyaralás lebonyolításához. A harmadik szinten található egy Jacuzzi is a vendégek számára, melyet egy héten egyszer fel lehet tölteni szélcsendes időben és csak délután, mikor már a hajó nem közlekedik. A nappaliban találunk két masszázs fotelt is, melyek jelentősen növelik a kényelmünket a hajón. Ezeknek az ára 10 USD/óra. A hajón található még 2 nagy teléjestményű Jet Ski is, melyeknek a használati díja 180 USD/óra.
Ezen kívül számos tengeri, horgászfelszereléssel is fel van szerelve a hajó és a vendégek a megfelelő időben ezeket ingyen hasznélhatják! Egy rövidfilm a hajóról, melyet látnod kell
Az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van értelemszerűen, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza az ár. A délutáni merülés után jellemzően szendvicset vagy süteményt szolgálnak fel számunkra. Fizetni, csak az üdítőitalokért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok nem egy szinten vannak és nem is teljesen egyformák, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor már megteheti az alaprajz alapján! Képek a hajóról

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A kb. 15 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van összesen négy vízbelépő kapu a konfortosabb vízbejutáshoz és természetesen megfelelő létra is van a búvárok visszajutásához. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. Törötlközöt biztosítanak a búvárhajóra a vendékeg számára. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Ha valakinak 15 literes palckra lenne szüksége, azt előre jelezve, felár ellenében tudnak biztosítani. A Nitrox töltés INGYEN van biztosítva a képesítéssel rendelkező búvárok számára. 

Merülőhelyek és látnivalók

tekintetében a Maldív szigetek a világ legszebb, első három helyébe tartozik, de többek szerint (szerintem is) az első helyen van! Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók többnyire nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a természeti adottságok miatt. Itt nem kell úgy fogalmaznunk, hogy nagy valószínűséggel láthatunk cápákat, mantákat, teknősöket, mivel a nagyjából négyszáz féle cápafaj közül szinte mindegyik előfordul a szigetek között, a manták pedig egyenként és rajba verődve is napi szinten jellemzőek itt, plusz a teknősök rendszeresen a szigetek homokjában rakják le tojásaikat, emiatt velük is napi szinten találkoznak a búvárok. Az Indiai-óceánban és a Vörös-tengerben is megszokott élővilág a jellemző, de a merülőhelyeken ez koncentráltan jelenik meg a búvárok nagy örömére. Egy-egy zátonylál a halrajok itt több ezres egyedszámmla, hatalmas rajokba verődve úszkálnak a zátonyok körül. Néhány helyen, melyet a túra minden esetben érint, a dajkacápák rajokban jelennek meg a zátony mellett, de a hajó mögött is folyamotosan jelen vannak a búvárok étkezései közben. 
Egész évben előfordulnak itt a cetcápák is, melyek a régió legnagyobb planktonevő élőlényei. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szűrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyűgöző, a legtöbb esetben 6-7-8 méter hosszúságúak. A velük való találkozásnak 70% az esélye, mely azt jelenti, hogy szinte minden túránkon sikerült velük sznorkelezni, de néhyán estben merülni is. 
A merülőhelyek helyszíni kiválasztását teljes mértékben a hajó kapitánya és a merülésvezetők végzik, figyelembe véve az áramlásokat, az élőlények vonulását és egyéb környezeti tényezőket, kimondottan azért, hogy mi búvárok a legtöbbet láthassák a búvártúra során!

A búvár túra menetrendje és útvonala

Maleból kissé dél felé haladunk és először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán a nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba és a végén ismét vissza a Dél-Male atollba, ahol az utolsó merüléseket végezzük. A nagyjából 400-450 km-es útvonalon olyan felszíni és víz alatti látnivalókban lesz részünk, hogy azok hatásától a búvárok, amint az lehetséges, újra eljönnek a Maldívra :-). Manták és cápák Maldívon

Nyaralás a Maldív szigetek között

Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után a legtöbb nap délutánján ki tudunk menni strandolni, sznorkelezni egy-egy homokpadra a szigetek közelében. Ezek körül a zsebkendőnyi homokpadok körül azúrkék, sekély víz található, melyben nyüzsög a színes élővilág. Ezzel a délutánonkénti kiegészítő programmal a nem búvárok is megfelelő, aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek meg a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során. 2016-os túra filmje

Barbecue sziget parti 

Amennyiben a túra menetrendje ezt lehetővé teszi, a hét egyik napján délután már megkezdődnek az előkészületek az esti, grillezős vacsorához egy pici sziget gyönyörű, fehér homokos partján, középen pedig buja, trópusi növényzettel. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, de este mindenképpen kimegyünk és egy gyertyafényes vacsorán veszünk részt, elképesztő ételkínálatból választva. A naplementét is itt várjuk meg, majd a parton sétálva a vizes homokban megcsodáljuk a világító planktonokat. A szigetre lépőknek kell fizetni 5 USD-t a fenntartónak, mely összeget ott a hajón kell összeadni a kapitánynak. Ezzel kérem mindenki számoljon és próbáljon meg kis címletet magával hozni.

Repülés Maldívra

Ezen a túrán is az Emirates-től van csoportos foglalása az utasoknak, mivel az ő ajánlatuk volt a legkedvezőbb. Eszerint pénteken késő este indulunk Budapestről és egy rövid, dubai átszállás után délután 15 órakor érkezünk meg a Maleba. Mire kipakolunk a kabinban, már szolgálják is fel a vacsoránkat. 
A hazaúton a repülőnk szombaton délelőtt indul és egy rövid, dubai átszállás után 21 órakor érkezik meg Budapestre. 

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, angol nyelven is olvasható PCR teszttel kell rendelkezniük. Tehát emiatt már a repülőn is mindenki negatív. Ennek a CPR tesztnek az ára itthon 15.000 Ft.
- A hajón csak oltással rendelkező személy dolgozhat, tehát ott is mindenki negatív!
- Aki a mi általunk foglalt repülőjeggyel utazik, annak a Maldív szigetek elhagyásakor NEM KELL friss tesztet csináltatni, anélkül is gépre szállhat.
- A hazaérkezés után nincsen karantén azok számára, akinek van akár csak egy oltásuk is, vagy már igazoltan átestek a fertőzésen.

Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi djíra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt (akár Covid is), akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 85%-át téríti vissza az utasnak. Az utasnak tehát van 15% önrésze. 

Stornó biztosítás ára összesen (részvételi díj + Green Tax + Repülőjegy):    59 - 65 USD 

A búvár túra dátuma:

2022 január 21 – 29.

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak SUPERIOR kabinban:

2.090 USD + 865 USD repjegy + 61 USD Storno biztosírtási díj

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek SUPERIOR kabinban:

1.990 USD + 865 USD repjegy + 59 USD Storno biztosírtási díj

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak NÁSZUTAS kabinban:

2.190 USD + 865 USD repjegy + 63 USD Storno biztosírtási díj

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek NÁSZUTAS kabinban:

2.090 USD + 865 USD repjegy + 61 USD Storno biztosírtási díj

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak TENGERRE NÉZŐ, EMELETI kabinban:

2.290 USD + 865 USD repjegy + 65 USD Storno biztosírtási díj

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek TENGERRE NÉZŐ, EMELETI kabinban:

2.190 USD + 865 USD repjegy + 63 USD Storno biztosírtási díj

A búvár túra ára tartalmazza: 

+ Repülőjegyet illetékkel 1-1 átszállással,
+ Teljes ellátást a hajón napi 3 étkezéssel,
+ Délutánonként szendvics, vagy sütemény fogyasztást,
+ Ivóvíz, Nescafé és tea fogyasztást a hajón egész nap,
+ Strandolást homokpadokon, amennyiben van olyan a régióban,
+ Egy barbecue vacsorát lakatlan szigeten (ha a mentrend lehetővé teszi),
+ Reptéri transzfert a hajóhoz és vissza a kikötőbe,
+ Klimatizált, kétágyas kabinokat a hajón,
+ A teljes merülési napokon 3-3 merülést (összesen 16-17 mer.),
+ 12 L-es palackot és ólmokat,
+ Merülés vezetést 2-3 csoportban,
+ 12% turista adót,
+ Egy héten egyszer a Jakuzzi használatát,
+ A túra előtt és alatt is a magyar túravezető munkáját,
+ Storno biztosítás díját,

A búvár túra ára nem tartalmazza:

- Green Tax-ot, mely 70 USD/fő és előre fizetendő az utolsó részlettel,
- Felszerelésbérlést, melynek az árát megtalálod az oldalunkon a tudástárban,
- Alkoholos és üdítő italokat a hajón (árlista ki lesz rakva),
- Személyzeti borravalót a túra végén, mely megszokottan 100 USD,
- Utasbiztosítást (Covid-ra is), mely 14.960 Ft/fő (Air & Cruise Top) és 23.611 Ft (Air & Cruise Extra)
- A barbecue sziget belépőt, mely 5 USD/fő,
- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,

Jelentkezni lehet a búvár túrára:

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.

Szabad helyek száma: 2 fő

A jelentkezés részleteit írásban adjuk meg.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2022-01-21
Esemény vége
2022-01-29
Esemény helyszíne
Maldív-szigetek
 

Ebben a témában talál még 4 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

AKCIÓS Maldív búvárkodás és nyaralás
2022. január 21-29.

Érdekel!

Brothers - Daedalus - Elphinstone búvárszafari
2021. október 24-31.

Érdekel!

Rocky-Zabargad-St Johns-Fury Shoal búvár szafari
2021. november 01-07.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC