Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Fényes-források családi túra - 11.
Merülés, melegvizes dézsázás, szaunázás, kirándulás

 

Komplett családi program szombatra

Az eddigiektől eltérően mostantól nem csak a merülésre koncentrálunk, hanem megpróbálunk egész napos programot kínálni a búvároknak és családtagjaik részére, hisz a helyszín számos, kiváló programot tesz lehetpővé a régióba látogatók számára. 

Merülések

A búvárok érkezés után egy rövid és érdekes eligazításon vesznek részt, majd 2-3 fővel három különböző tóban kezdik meg a merüléseket. A gyakorlat szerint két különböző merülést hajtanak végre a résztvevők, mely merülések jellemzően 35-40 percesek. A két merülés között csak annyi felszíni idő van, míg átsétálunk a másik tóhoz, azaz csak 5 perc összesen. 

Melegvizes dézsa

A merülések után a búvárok színesen ülnek be  a melegvízbe, hogy az elvesztett testhőt pótolják és ez egy népszerű program a merülést befejező búvárok számára. A kísérők már a merülések alatt is használhatják a melegvizes dézsát, de nekik ezért fizetni kell 1.500 Ft-ot. 
 

Szaunázás: 

Akár a merülések után, akár a dázsázás után, kiváló és népszerű program a fatüzelésű finn szauna program, mely után a 23 C fokos tóban hűtheti le magát a résztvevő a követlező szauna szakasz előtt. A kísérők már a merülések alatt is tudják használni a szaunát, nekik 2.000 Ft-ba kerül a program. 

Ebéd a programok között és után

A búvár résztvevőknek ez is benne van az árban, háromféle pizzából tudnak választani a búvárok, mely pizzát akkor hoznak frissen a tatai Don Pepe pizzázóból. Ezen kívűl 3 féle üdítőitalból, kétféle ásványvízből választhatnak a résztvevők és a végén pedig kávét szolgálunk fel. A kísérők is csatlkozhatnak az ebédhez, nekik 1.500 Ft-ba kerül az ebéd mindennel együtt. 

Tatai Fényes ösvény kirándulás

Akik végeztek a vizes programokkal, azok 1.300 Ft-os belépő ellenében be tudnak menni a Fényes ösvény kiránduló útvonalra. Ez egyedülálló élményt nyújt, ha valaki ezt még nem látta. A túra kb. 1 órát tart, nincsen túl nagy távolság és különleges látnivalókat tartogat bárki számára. Képek a programról
 

Tatai vár látogatás

Délutáni programként ajánljuk azok számára, aki a természeti látnivalók helyett az múlt értékeit részesítik előnyben. Képek a látnivalókról

Tatai kastély látogatás 

Az Esterházy kastély látogatást együtt lehet kezelni a vár látogatással ,mivel egymáshoz nagyon közel vannak. Mindenképpen érdemes megnézni, ha még nem láttad. Képek a helyszínről 

A fényes források

- Védett forrás tó,

 A legtávolabbi tó, melyben tavirózsák pompáznak. A ritkítás után komfortosan lehet úszva közlekedni a 2 méteres vízmélységben, miközben számos halfajtával találkozhatsz. A leglátványosabb ezek közül talán a csuka. A tómederben ismét fel lehet fedezni a tavat tápláló forrást a fenéken. Vízhőmérséklet 21 °C télen.

- Sarki forrás tó

 Az összekötő csatornán átúszva átjuthatunk ebbe a nagyobb tóba, ahol a vízmélység 2,5 méter átlagosan. Itt is láthatunk forrásokat a fenéken, illetve eltérő a növényzet is a tóban. Halakban és látnivalóban itt sincsen hiány. Vízhőmérséklet 20 °C télen. Az összeköt csatornában haladva elérhetjük a
harmadik tavat.

- Körtefás tó

 A nevét nyilván a tó körül található körtefákról kapta. A fejlődés leginkább ebben a tóban tapasztalható látványosan. Négyféle különböző növényzet van a tófenéken, a halakból kiemelném a méteres (!!!) amurokat és a 70-80 cm-es pontyokat. Ezen kívül kisebb méretű halakból is még számos fajtát láthatunk. Meghatározó élményt nyújt a merülés. Vízmélység jelenleg 3 méter és folyamatosan mélyül a tervek szerint. Vízhőmérséklet 21 °C télen. Az új tervek szerint már október közepére átjárható lesz a csatorna az utolsó tóba is. 

- Grófi tó

 Ez tó rendelkezik a legtöbb forrással. A mélyítésnek és a növényzet ritkításnak köszönhetően az állandóan hullámzó fenékszerkezet egyedi látványt nyújt, mindamellett, hogy itt is találkozunk számos hallal a merülés során. A 3,5 méteres vízmélység és a források folyamatos és bő vízellátása biztosítja a látótávolság gyors javulását a merülés után. Ez a legmelegebb vizű tó mind közül, itt 20-23 °C között változik a vízhőmérséklet télen is. A bő vízhozam miatt a víz ebből a tóból áramlik a többi felé, annak ellenére, hogy a többi tónak is vannak saját forrásai. 

Néhány képet egy régebbi túráról                                Néhány kép 2021-ből

A merülési helyszín megközelítése

A Fényes források tavai Budapest központjától 74 km távolságra vannak, melyet út 95%-át az M1-es autópályán tesszük meg. Az út a belvárosból (dugó nélkül) kb. 50 percet vesz igénybe.

A búvártúra dátuma

2021. november 27 szombat

A búvártúra ára 

16.000,- Ft (ami a helyszínen fizetendő)

A búvártúra ára tartalmazza

- Két merülést a tavakban egymást követve,

- Töltött palackot,

- Fűtöt dézsa használatot,

- Szauna használatot,

- Pizzát, üdítő és kávét, vagy teát,

A búvártúra ára nem tartalmazza

- Az egyéb felszerelés bérletet,

A búvártúra jelentkezési módja:

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.

A búvártúra minimum létszáma:

8 búvár

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Mediterrán
Esemény kezdete
2021-11-27
Esemény vége
2021-11-27
Esemény helyszíne
Tata
 

Ebben a témában talál még 6 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

AKCIÓS Maldív búvárkodás és nyaralás
2022. január 21-29.

Érdekel!

Thaiföld merülés-nyaralás túra
2022. március 18-30.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC