Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvártúra
Szuper merülések, kiváló nyaralás, igényes szolgáltatás


 

 

 

 

 

 

Az elmúlt évek nagy sikerére alapozva idén ismét a nyári szünet elejére terveztük a méltán népszerű, búváros és egyben családi nyaralós túrát. Búváros, mert a merülési látnivaló legalább egy szafari szintjén van és még a merülések száma is több lehet, mint egy szafarin, illetve nyaralós, mert a búvár el tudja hozni elérhető áron a családtagjait is magával egy olyan helyre, mely első rangú egy családi nyaraláshoz. Érdemes megemlíteni, hogy a helyszín még az egyéb szolgáltatások tekintetében is kiemeltnek mondható, mint például az ellátás és az egyéb kiszolgálása a vendégeknek. 

A búvár falu

Dél-Egyiptomban, Marsa Alamtól 20 km-re északra a tengerparton található ez a speciális, búvárturizmusra kialakított falu. Az itt nyaralók, merülők, választhatnak kétféle bungalós szállásforma között az igényektől függően, illetve sokan a hangulat kedvéért a szintén kétféle sátras elhelyezés valamelyikét választják. Na nem a kempingekben megszokott sátorról van szó, hanem egy egészen más méretről és minőségről. A teljes nyaraláson All Inclusive ellátásban van része a vendégnek, mely tartalmazza egész nap a kávé, tea, ásványvíz és üdítőital fogyasztást és természetesen a napi háromszori svédasztalos étkezést is, délután kis süteménnyel. Az ételválaszték és a minősége is átlagon felüli. 

A túra nyaralás része

Mivel az egész falu bármilyen más településtől távol esik, közvetlenül egy sekély, kék vizű, homokos tengerparttal rendelkező partszakaszon helyezkedik el, így a nem búvár családtagok és akár az egészen kicsi gyermekek is egész nap strandolhatnak, úszhatnak, sznorkelezhetnek teljes biztonságban. Itt nincsen hajóforgalom, nincs tömegturizmus, nincs átmenő forgalom, nincs utcazaj, zaklató bazárosok, orosz turisták hömpölygő tömege, így valóban zavaró tényezők nélküli nyaralásban lehet része az ideérkezőknek. Érdemes megemlíteni az éttermi minőséget is, mely messze felette van bármely egyiptomi szálloda szolgáltatásához képest. A strandon a víz hőmérséklete délelőtt 29 C fok, délutánra 32 C fokra szokott emelkedni és egy felnőttnek is csak derékig ér a mélyebb részen, így a  gyermeknek tökéletes helyszín. Míg a szülő az árnyékban szürcsöli az üdítőjét, sörét, a gyermekek tőle 15-20 méterre önállóan starndolhatnak akár egész nap is. 

Merülések a búvártúrán

A búvárok számára a csomagárban öt napon át van lehetőség a merülésre és nincs limitálva a mennyiség. Azok, akik "terminátor" búvárok és bírják erővel, illetve a komputer engedi őket, akár napi ötször is merülhetnek. Lehet partról merülni a házi zátonyon és gyorshajóval a külső zátonyokon. Négy gyorshajó áll készenlétben egész nap, hogy a búvárokat bármikor kivigye és visszahozza a faluba. A merüléseket napkeltétől napnyugtáig lehet variálni és a búvár dönti el, hogy mikor merül, senkihez nem kell alkalmazkodnia! Éjszakait merülni minden este lehetséges, de azt csak partról lehet kivitelezni és szintén a csomagárban van. A parti merülés elkpesztően szép, Vörös-tenger felső kategória!
A merülések közül csak az első nap két merülése vezetett merülés, a többi alkalommal a búvárok csak merülő-párokban is merülhetnek, betartva a szabályokat és a komputer értékeit. Ehhez a kényelemhez könnyű hozzászokni és nagyon más, mint az eddig megszokott. 
Minden itt merülő búvárnak kötelezően fizetnie kell egy egyszeri 7 €-s Deco kamra díjat, függetlenül attól, hogy van esetleg DAN, vagy másfajta biztosítása.

Egyéb merülések a búvártúrán

Lehetőség van távolabbi, külső helyek meglátogatására bármely napon felár ellenében. Ezek három kategóriára vannak osztva és árban is így változik a merülések ára. Ebben az esetben néhány helyre zodiakkal viszik a búvárokat (csak nagyobbat használnak), néhány esetben a búvárfalu busza viszi őket a helyszínre. Ezek a merülések minimum létszámhoz vannak kötve, hat búvár kell hozzá legalább, de ezt az egész falu összes búvárjára kell érteni, nem csak a mi csoportunkra. Ezen távoli helyek közül a legnépszerűbbek a Dolphin House, Abu Dabbab és az Elphinstone zátony. A helyszínek és az árak az érkezéskor ismertetésre kerülnek mindenki számára, de alább is megtalálhatóak.

Sátras elhelyezés

Mivel szinte az egész napot a strandon, a bár előtti árnyékos helyen, vagy az étterem teraszán töltjük közösen, így a legkedveltebb szállás lehetőség a sátor. Mindegyik 3,5 x 3,5 méter alapterületű, egyszerűen berendezett és közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. A teljes sátor talaját gyékényszőnyeg borítja és naponta takarítanak. A zuhanyzó és a WC egy közös használatú vizesblokkban van a sátrak mögött, melyet egész nap óránként takarítanak és nagyon igényes állapotú! A sátorban lakóknak törölközőt hozniuk kell és nincsen franciaágyas verzió. Annak ellenére, hogy ez a legegyszerűbb elhelyezési mód, mégis a legtöbben ezt választják, így sátorból van a legtöbb a faluban. Panoráma kép a sátorról

Royal sátoros elhelyezés

Nagyjából 25 m2-es a sátrak, melyek a tengerparton találhatóak és rendelkeznek bútorokkal, ventillátorral és éjjeli lámpákkal az ágyak szélén. Itt is gyékényszőnyeg az aljzat és a vendégek ugyanúgy a sátraik mögötti vizesblokkot használják. Lehetséges franciaággyal, vagy két külön ággyal kérni a sátrat, sőt akár három ággyal is ha gyermekkel érkezne a család. A Royal sátrak elhelyezkedése az egyik legközelebbi a közös helyszínekhez, bár, étterem, merülőhely, felszerelés tároló, stb. Panoráma kép a Royal sátorról

Bungalós elhelyezés (Hut)

 A 3,5 x 3,5 méter alapterületű bungalók közvetlenül a sátrak mögött helyezkednek el, pár lépésre a közös épületektől. Rendelkeznek bútorokkal és egyéb berendezéssel, illetve ventillátorral. A vendég itt is az épületek mögött található, közös vizesblokkot használja és ebben az esetben is, törölközőt hozni kell. Hut nincs franciaágyas verzióban, csak két külön ággyal. Panoráma kép a bungaloról

Klímás chalet elhelyezés

Ezek a 24 m2-es kőházak a domboldalban helyezkednek el. Rendelkeznek minden szükséges berendezéssel, klímával, terasszal és saját fürdőszobával is, melyhez törölköző is jár. Lehet franciaágyas, vagy két külön ágyas verzióban is kérni és háromágyas lehetőséggel is. Panoráma kép a chalet-ről

Repülés és transzfer

A Kartago júniustól beindítja a ismét a charter járatatokat Budapest és Hurghada ,illetve Marsa Alam között. Ez azt jelenti, hogy átszállás nélkül, fix áron tudunk repülni Egyiptomba, alig 3 óra 20 perc alatt. Amennyiben csak a hurghadai járat megy, úgy 27-én vasránap indul a túra, ha viszont a marsa alami járat is működik már, akkor 24-én csütörtökön indulunk. Ez utóbbival a repülési idő ugynannyi, mint amit említettem, de a falu megközelítés már scak 45 perc a reptérről. 

Egyéb tudnivalók a búvártúráról

A falu rendelkezik Deco kamrával, mosodával, gyermek játszótérrel, ezen kívül lehet kérni többféle masszázst és kajakot bérelni. A nitrox töltés felára 2 €/palack, a 15 L-es palack bérlés 3 €/merülés. Egy estleges plusz merülő nap az 5 napos csomagon felül 40 €-ba kerül.
Zodiakos merülések a házi zátonyon kívülre az 1-es zónába 11 €/merülés, 2-es zónába 17 €/merülés, a 3-as zónába 28 €/merülés. Ide a 3-as zónába tartozik az Elphinstone zátony is. 2 merülés az Elphinstonnál 55 €.
Internet elérhető a faluban külön térítés ellenében, de a közelben, gyalogos távolságra vásárolható SIM kártya is.  

Covid információk

Az Egyiptomi hatóságok, ahogy minden más ország is, kérnek a beutazáshoz egy negatív PCR tesztet angolul, tehát ezt meg kell csináltatni mindenkinek az indulás előtt 72 órában. Ennek ára jellemzően már csak 15.000 Ft. 
Akinek már van EU-s védettségi igazolványa, azoknak ide is érvényes, így nekik nem kell tesztet készíttetni az utazás előtt. 
A hazaérkezéskor, akik kaptak már oltást, illetve azok is, akik átestek már a fertőzésen, nem kell, hogy karanténba menjenek. Ezt is a védettségi igazolvánnyal igazoljuk a belpésnél.

A búvártúra dátuma:

2021. Szeptember 12 -  19. vasárnap-vasárnap

A búvártúra ára búvároknak: 

- Sátorban: 700 €
- Royal sátorban: 755 €
- Bungalóban: 755 €
- Klímás chalet-ben: 895 €

A túra ára kísérőknek 2. főként a szálláson:

- Sátorban: 550 €
- Royal sátorban: 605 €
- Bungalóban: 605 €
- Klímás chalet-ben: 745 €

A túra ára gyermek kísérőnek 3-ik, vagy 4. főként a szálláson:

- Royal sátorban, vagy Chaletben 0-5 év között: -
- Royal sátorban 6-15 év között: -
- Klímás chalet-ben 6-15 év között: -

A búvártúra ára tartalmazza:

- Transzfer Hurghada - Marsa Shagra - Hurghada útvonalon,
- Szállást a választott elhelyezéssel 7 éjszakára,
- Teljes ellátást (3 étkezés/nap büfé jelleggel, üdítők, víz, kávé, tea),
- 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon partról,
- 5 nap korlátlan merülést zodiakkal a külső részeken északi és déli irányba is,
- Szervezést, koordinálást a túra előtt és alatt, 

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegy árát, mely 375 € + a Storno biztosítás ára + 2% (7,5 €)
- Egyiptomi vízum díját, 25 €,
- A Deco kamra díjat, 7 €/fő/túra,
- Napelem hozzájárulást, 5 €/fő/túra,
- Felszerelés bérletet, melyet megtalálsz a tudástárban
- Utasbiztosítást (10.056 Ft),
- Storno biztosítást a részvételi díjra + 2% (Pl. Royal sátorban 14,2 €),
- Kötelező borravaló nincsen, mindenki annyit ad, amennyire meg volt elégedve,

 A búvártúra szervezője:

A búvártúra a Red Sea Boats Holidays Utazásszervező Iroda szervezésében indul.
 
Jelentkezni a búvár túrára E-mailben az abc@abcbuvar.hu  címen lehetséges.

A jelentkezéshez szükséges feltételeket írásban adjuk meg. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2021-09-12
Esemény vége
2021-09-19
Esemény helyszíne
Egyiptom
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC