Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvártúra
Szuper merülések, kiváló nyaralás, igényes szolgáltatás


 

 

 

 

 

 

Az elmúlt évek nagy sikerére alapozva idén ismét a nyári szünet elejére terveztük a méltán népszerű, búváros és egyben családi nyaralós túrát. Búváros, mert a merülési látnivaló legalább egy szafari szintjén van és még a merülések száma is magasabb és nyaralós, mert a búvár el tudja hozni elérhető áron a családtagjait is magával egy olyan helyre, mely első rangú egy családi nyaraláshoz. Érdemes megemlíteni, hogy a helyszín még az egyéb szolgáltatások tekintetében is kiemelt helyszín, mint például az ellátás és az egyéb kiszolgálása a vendégeknek.
Még két fontos szempontot is figyelembe kell venni, egyrészt azt, hogy a június végi, július elejei árak alacsonyabbak és főként, hogy ha idén is lesz Marsa Alami repülőjárat, akkor azzal lesz szervezve a túra, azaz nem kell 3.5 órát buszozni Hurghadából, mert innen csak 35-40 perc a transzfer a faluig. Összesítve a dolgokat tehát, az árak, az utazás, a szállás, a helyszín kialakítása, az ellátás, a búvár szolgáltatás, a strand, a játszótér és az egyéb háttér is úgy van kialakítva, hogy innen csak elégedetten lehet távozni, akár búvár vagy, akár kísérő

A búvár falu

Dél-Egyiptomban, Marsa Alamtól 20 km-re északra a tengerparton található ez a speciális, búvárturizmusra kialakított falu. Az itt nyaralók, merülők, választhatnak kétféle bungalós szállásforma között az igényektől függően, illetve sokan a hangulat kedvéért a sátras elhelyezés választják. Na nem a kempingekben megszokott sátorról van szó, hanem egy egészen más méretről és minőségről. A teljes nyaraláson All Inclusive ellátásban van része a vendégnek, mely tartalmazza egész nap a kávé, tea, ásványvíz és üdítőital fogyasztást és természetesen a napi háromszori svédasztalos étkezést is, délután kis süteménnyel. Az ételválaszték és a minősége is átlagon felüli. 

A túra nyaralás része

Mivel az egész falu bármilyen más településtől távol esik, közvetlenül egy sekély, kék vizű, homokos tengerparttal rendelkező partszakaszon helyezkedik el, így a nem búvár családtagok és akár az egészen kicsi gyermekek is egész nap strandolhatnak, úszhatnak, sznorkelezhetnek teljes biztonságban. Itt nincsen hajóforgalom, nincs tömegturizmus, nincs átmenő forgalom, nincs utcazaj, zaklató bazárosok, orosz turisták hömpölygő tömege, így valóban zavaró tényezők nélküli nyaralásban lehet része az ideérkezőknek. Érdemes megemlíteni az éttermi minőséget is, mely messze felette van bármely egyiptomi szálloda szolgáltatásához képest. A strandon a víz hőmérséklete délelőtt 29 C fok, délutánra 32 C fokra szokott emelkedni és egy felnőttnek is csak derékig ér a mélyebb részen, így a  gyermeknek tökéletes helyszín. Míg a szülő az árnyékban szürcsöli az üdítőjét, sörét, a gyermekek tőle 15-20 méterre önállóan starndolhatnak akár egész nap is. 

Merülések a búvártúrán

A búvárok számára a csomagárban öt napon át van lehetőség a merülésre és nincs limitálva a mennyiség. Azok, akik "terminátor" búvárok és bírják erővel, illetve a komputer engedi őket, akár napi ötször is merülhetnek. Lehet partról merülni a házi zátonyon és gyorshajóval a külső zátonyokon. Négy gyorshajó áll készenlétben egész nap, hogy a búvárokat bármikor kivigye és visszahozza a faluba. A merüléseket napkeltétől napnyugtáig lehet variálni és a búvár dönti el, hogy mikor merül, senkihez nem kell alkalmazkodnia! Éjszakait merülni minden este lehetséges, de azt csak partról lehet kivitelezni és szintén a csomagárban van. A parti merülés elkpesztően szép, Vörös-tenger felső kategória!
A merülések közül csak az első nap két merülése vezetett merülés, a többi alkalommal a búvárok csak merülő-párokban is merülhetnek, betartva a szabályokat és a komputer értékeit. Ehhez a kényelemhez könnyű hozzászokni és nagyon más, mint az eddig megszokott. 
Minden itt merülő búvárnak kötelezően fizetnie kell egy egyszeri 7 €-s Deco kamra díjat, függetlenül attól, hogy van esetleg DAN, vagy másfajta biztosítása.

Egyéb merülések a búvártúrán

Lehetőség van távolabbi, külső helyek meglátogatására bármely napon felár ellenében. Ezek három kategóriára vannak osztva és árban is így változik a merülések ára. Ebben az esetben néhány helyre zodiakkal viszik a búvárokat (csak nagyobbat használnak), néhány esetben a búvárfalu busza viszi őket a helyszínre. Ezek a merülések minimum létszámhoz vannak kötve, hat búvár kell hozzá legalább, de ezt az egész falu összes búvárjára kell érteni, nem csak a mi csoportunkra. Ezen távoli helyek közül a legnépszerűbbek a Dolphin House, Abu Dabbab és az Elphinstone zátony. A helyszínek és az árak az érkezéskor ismertetésre kerülnek mindenki számára, de alább is megtalálhatóak.

Sátras elhelyezés

Mivel szinte az egész napot a strandon, a bár előtti árnyékos helyen, vagy az étterem teraszán töltjük közösen, így a legkedveltebb szállás lehetőség a sátor. Mindegyik 3,5 x 3,5 méter alapterületű, egyszerűen berendezett és közvetlenül a tengerparton helyezkednek el. A teljes sátor talaját gyékényszőnyeg borítja és naponta takarítanak. A zuhanyzó és a WC egy közös használatú vizesblokkban van a sátrak mögött, melyet egész nap óránként takarítanak és nagyon igényes állapotú! A sátorban lakóknak törölközőt hozniuk kell és nincsen franciaágyas verzió. Annak ellenére, hogy ez a legegyszerűbb elhelyezési mód, mégis a legtöbben ezt választják, így sátorból van a legtöbb a faluban. Panoráma kép a sátorról

Royal sátoros elhelyezés

Nagyjából 25 m2-es a sátrak, melyek a tengerparton találhatóak és rendelkeznek bútorokkal, ventillátorral és éjjeli lámpákkal az ágyak szélén. Itt is gyékényszőnyeg az aljzat és a vendégek ugyanúgy a sátraik mögötti vizesblokkot használják. Lehetséges franciaággyal, vagy két külön ággyal kérni a sátrat, sőt akár három ággyal is ha gyermekkel érkezne a család. A Royal sátrak elhelyezkedése az egyik legközelebbi a közös helyszínekhez, bár, étterem, merülőhely, felszerelés tároló, stb. Panoráma kép a Royal sátorról

Bungalós elhelyezés (Hut)

 A 3,5 x 3,5 méter alapterületű bungalók közvetlenül a sátrak mögött helyezkednek el, pár lépésre a közös épületektől. Rendelkeznek bútorokkal és egyéb berendezéssel, illetve ventillátorral. A vendég itt is az épületek mögött található, közös vizesblokkot használja és ebben az esetben is, törölközőt hozni kell. Hut nincs franciaágyas verzióban, csak két külön ággyal. Panoráma kép a bungaloról

Klímás chalet elhelyezés

Ezek a 24 m2-es kőházak a domboldalban helyezkednek el. Rendelkeznek minden szükséges berendezéssel, klímával, terasszal és saját fürdőszobával is, melyhez törölköző is jár. Lehet franciaágyas, vagy két külön ágyas verzióban is kérni és háromágyas lehetőséggel is. Panoráma kép a chalet-ről

Repülés és transzfer

A szokásos módon charter járattal repülünk Budapestről Hurghadába. Repülési idő 3:20 perc, a reptérről a busztranszfer a faluba kb. 3:20 perc. A menetrend szerint vélhetően  a délelőtti órákban indul a gép és 13 óra körül érkezik Hurghadába. Hazautazás szintén vasárnap és a gép a hajnali órákban indul és dél körül érkezik vissza Budapestre. 

Egyéb tudnivalók a búvártúráról

A falu rendelkezik Deco kamrával, mosodával, gyermek játszótérrel, ezen kívül lehet kérni többféle masszázst és kajakot bérelni. A nitrox töltés felára 2 €/palack, a 15 L-es palack bérlés 3 €/merülés. Egy estleges plusz merülő nap az 5 napos csomagon felül 40 €-ba kerül.
Zodiakos merülések a házi zátonyon kívülre az 1-es zónába 11 €/merülés, 2-es zónába 17 €/merülés, a 3-as zónába 28 €/merülés. Ide a 3-as zónába tartozik az Elphinstone zátony is. 2 merülés az Elphinstonnál 55 €.
Internet elérhető a faluban külön térítés ellenében, de a közelben, gyalogos távolságra vásárolható SIM kártya is. 
Gyermekkedvezmény a szállásra és ellátásra 7-16 éves kor között -50%, ha a két szülővel egy szobában/sátorban lakik és -15%, ha csak egy felnőttel van elhelyezve második főnek. Három felnőtt egy szobában elhelyezése esetén a haramadik 35 € kedvezményt kap. 

A búvártúra dátuma:

2019. Június 28 -  július 5. (vasárnap-vasárnap, de ha lesz M. Alam járat, akkor hétfő-hétfő)

A búvártúra ára búvároknak:

- Sátorban: 635 €
- Royal sátorban: 680 €
- Bungalóban: 670 €
- Klímás chalet-ben: 815 €

A túra ára kísérőknek 2. főként a szálláson:

- Sátorban: 495 €
- Royal sátorban: 540 €
- Bungalóban: 530 €
- Klímás chalet-ben: 675 €

A túra ára gyermek kísérőnek 3. főként a szálláson:

- Royal sátorban, vagy Chaletben 0-5 év között: 45 €
- Royal sátorban 6-15 év között: 270 €
- Klímás chalet-ben 6-15 év között: 408 €

A búvártúra ára tartalmazza:

- Transzfer Hurghada - Marsa Shagra - Hurghada útvonalon,
- Szállást a választott elhelyezéssel 7 éjszakára,
- Teljes ellátást (3 étkezés/nap büfé jelleggel, üdítők, víz, kávé, tea),
- 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon partról,
- 5 nap korlátlan merülést zodiakkal a külső részeken északi és déli irányba is,
- Szervezést, koordinálást a túra előtt és alatt, 

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A repülőjegy és reptéri illeték árát, mely kb. 375-380 €,
- Egyiptomi vízum díját, 23 €,
- A Deco kamra díjat, 7 €/fő/túra,
- Napelem hozzájárulást, 5 €/fő/túra,
- Felszerelés bérletet, melyet megtalálsz a tudástárban
- Kötelező borravaló nincsen, mindenki annyit ad, amennyire meg volt elégedve,

 A búvártúra szervezője:

A búvártúra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul.
 
Jelentkezni a búvár túrára E-mailben az abc@abcbuvar.hu  címen lehetséges.

A jelentkezéshez szükséges feltételeket írásban adjuk meg. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2020-06-28
Esemény vége
2020-07-05
Esemény helyszíne
Egyiptom
 

Ebben a témában talál még 9 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Szezonnyitó Pag búvártúra 2020
2020. június 24-28.

Érdekel!

Tirán szigetek búvár szafari
2020. július 05-12.

Érdekel!

Azori-szigetek búvárkodás és nyaralás túra
2020. július 24 - augusztus 04.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC