Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Szudán mélydéli Búvárszafari
A Vörös-tenger legszebb arcát ismerheted meg


A Szudán búvárszafarik

Az elmúlt években már több alkalommal is kínáltunk Szudán szafarit és minden alkalommal elképesztően jól sikerült. Ez köszönhető annak is, hogy jól választottunk dátumot és még a víz túlzott felmelegedése előttre szerveztük a túrát. Ezt most is így tesszük az ismételten elképesztő élmények reményében! Egyik előző Szudán túra filmje

Szudán zátonyai és a déli útvonal 

búvár szempontból a Vörös-tenger leggazdagabb részének számítanak. A korallzátonyok színesebbek, érintetlenebbek, nincs évtizedes merülési múltjuk, mint az északabbra található országokban, nem sorakoznak egymás mellett a hajók, sőt, ritkának és különlegesnek számít egyáltalán, ha hajóval találkozunk valamely zátonynál, így nem búvárból látunk a legtöbbet a víz alatt. Itt egészen megszokott, szinte garantált a pörölycápák és más, egyéb fajta cápák látványa. Itt nem számít rendkívülinek a manta rája, ami a búvárkodás egyik legkívánatosabb látványt nyújtó élőlénye. Rajokban az óriás barrakudák, szintén rajokban az óriásinak számító púpos fejű papagályhalak és még sok sok szépség a víz alatt. 

Megmerülhetjük a Szudán Thistlegormjának is nevezett olasz Umbria roncsot (az Umbria története), mely 1940-ben süllyedt el és fedélzetén láthatunk néhány épségben maradt Fiat  Topolinót, pizzadagasztó gépeket, számos személyes használati tárgyakat és egyéb más különlegességeket. Az Umbriáról egy film
A mélydéli túra a következő merülőhelyeket érinti. Bara Musa, Dahrat, Ed Domesh Shesh Island, Ghab Abi Island, Karam Masamirit, Keary Reef, Logan Reef, Masamirit, Miyum, Nakhalat Pinnacle, Pender Reef, Preserver Reef, Protector Reef, Qab Miyum, Sanganeb, Shaab, Umbria.
Ez egy olyan útvonal, ami miatt felejthetelen élmény lesz a Szudán mély-déli szafari a közel 20 merülés alatt a világ egyik, ha nem a legszebb tengerében :-). Képek a merülésekről

A búvárhajó 

ismét az Andromeda 5*-os hajó, mellyel az előző túráinkat is bonyolítottunk. A maga 40 m hosszával, 8 m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével ez jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legextrábban felszerelt búvár szafarihajója. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdõszoba tartozik. 3 franciaágyas kabin van, a többinél egymás mellett vannak az ágyak. Törülköző és ágynemű is rendelkezésre áll a szobákban, melyeket naponta takarítanak! Az étterem és a szalon, mely szintén klimatizált, két külön fedélzeten található és az étkezéseket asztalnál, székeken ülve lehet bonyolítani. A szalonban óriási plazma TV, videó, DVD és rengeteg magyar nyelvû film áll a vendégek rendelkezésére. A három különböző dekk a hajón összesen 100 m2 területet foglal el. Egy fedett dekk a szalon mögött, kanapékkal és asztallal, egy félig fedett a hajó tetején, kényelmes matracokkal és egy kisebb dekk a kapitányi kabin előtt szintén napozásra. A hajón van egy nagyméretű arab kávézó is, ez a shisházók fõ tartózkodási helye. Itt kedvükre válogathatnak esténként a számtalan gyümölcsízű szívni való közül. Természetesen ez is benne van az árban, mint ahogy a kávé, tea, ásványvíz és minden fajta üdítőital fogyasztása is. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt és süteményt is felszolgálnak a merülés után. Képek a hajóról

Búvár program

 A hajóra szállás után egy részletes tájékoztatást kapunk a hajóról és a napi programokról, illetve az északi útvonalról. Másnap reggel kezdődnek a merülések és naponta 3-4 merülést lehet bonyolítani. Merülések között étkezések és kb. 2.5 óra felszíni pihenő idő van, mikor is lehet szunyókálni, beszélgetni, vagy a nappaliban filmet nézni. A hajón számos hely van a csoportos összejövetelre, beszélgetésre, de számos hely arra is, ha valaki egyedül szeretne lenni. A merülések több, kisebb csoportban vannak bonyolítva. Merülések között a felszerelést nem kell szétszedni, csak rögzíteni. Összesen hat merülési nap fér bele az egy hétbe és vélhetpően életre szóló élmyének birtokában érkezhetsz haza. A hajón 12 L-es alumínium palackok vannak, DIN és INT csatlakozással, de felár ellenében van 15 L-es palack is. Nitrox töltés standard a hajón, melyet lehet csomagban, előre kell meg rendelni. Ebben a hónapban a víz hőmérsékletet 28-29 C fok, a levegő átlaghőmérséklete 29 C fok. Régebbi Szudán túra élményei

Utazási program

A program szerint az Emirates menetrend szerinti járatával repülünk Dubaiba délután 16 óra körül, majd egy átszállás után másnap reggel megyünk tovább a Fly Dubai gépével Port Sudan-ba, ahol a behajózás is történik. 
Az utolsó napunkon délelőtt hagyjuk el a hajót és repülünk vissza Dubaiba kb. 14 óra körül, ahol el kell töltenünk majd plusz egy napot a keddet egy hotelben, azaz két éjszakát összesen a csatlakozás miatt, mielőtt reggel folytatjuk utunkat Budapestre. A plusz egy napon kedden akár szervezett Dubai városnézést is tududnk a programba iktatni, de akár páronként is meg lehet tenni ezt egy taxival, ahogy máskor is tettük már. A hotel nincsen a túra árában.  Itt az Emireates repülési szabályzata a jelenlegi időszakra
Az útleveledben nem elhet izraeli vízum ha Szudánba szeretnél menni. Ha van benne, új útlevelet kell csináltatnod. 

Covid 19-el kapcsoltatos információk

- A hajónak minden engedélye megvan ebből a szempontból is, a személyzet szűrése rendszeres, mindenki, aki a hajón dolgozik, rendelkezik negatív teszttel. 
- A búvár résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, angol nyelven is olvasható PCR teszttel kell rendelkeniük az utazás előtt, melyet kérni Dubaiban és Szudánba belépésnél. Ez ithon egységesen 19.500 Ft mindenhol. 
- A fentiek azt jelentik, hogy a hajón csak olyan ember fog tartózkodni (személyzet és utas), akinek friss és negatív eredménye van, azaz nem fertőzött!
- Hazaindulás előtt a szudáni hatóságok a hajó fedélzetén veszik le a PCR teszthez a mintát, amit az utasok kötelesek elvégeztetni saját költségükön. (kb 20 ezer ft). Az eredmény utazás előtt elkészül. Ezt hazafele az átszállásnál fel kell mutatnunk és a légitársaság is kérheti. 
- Hazaérkezés napján indul a 10 napos karantén, melyet két, negatív teszttel ki lehet váltani.
- A karantén ideje alatt, melynek helyét az utas adja meg a reptéren, nem kell karantént tartani az egy háztartásban élőknek, feleség, gyermek, stb. 

A búvártúra dátuma: 

2021 május 2 - 12. vasárnap - szerda

A búvártúra ára:

1.350 €

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Transzfereket a hajóhoz és vissza,
+ Elhelyezést 7 éjszakára a búvárhajón,
+ Napi háromszori étkezést,
+ Kávé, tea, ásványvíz és üdítő fogyasztást,
+ Napi három-négy merülés lehetőségét,
+ Levegőtöltést és búvárvezetést,
+ Túra előtti szervezést, koordinálást (helyszíni szervezést a helyi vezetők adják), 


A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A nemzetközi repülőjegyet, melynek árát lekérésre tudjuk megmondani, de kb. 250-280.000 Ft,
- Turista adók és illeték díjat 220 €,
- Szudáni vízumot, mely itthon előre megkérve 60-70 €, ha kintre kérjük, 145 USD és nem kell intézni itthon,
- Üzemanyag felárat, 100 €/fő/hét,
- Személyzeti borravalót, 50 €/fő/hét,
- Dubaiban a hotelt és vele az ellátást is,
- Felszerelés bérletet és nitrox töltést,
- Betegség-baleset-poggyász-búvár biztosítást,
- Bármi olyat, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel!

 Szabad helyek száma: 10 hely

A búvár szafari -ra jelentkezni lehet:

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.
 
A túra a Red Sea Boats Holidays Utazás közvetítő iroda szervezésében indul.

Túravezetés: Ennél a túránál nem utazik vezető az Aquanauta részéről a hajóra, de minden előzetes szerevezést mi bonyolítunk. 

 


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2021-05-02
Esemény vége
2021-05-12
Esemény helyszíne
Szudán
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC