Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Marsa Shagra tavasz búvártúra
Szuper merülések, igényes szolgáltatás



Miért is Marsa Shagra

Minden évben nagy sikert arat ez a méltán népszerű, búváros és akár egyben nyaralós túra. Búváros, mert a merülési látnivaló legalább egy szafari szintjén van és még a merülések száma is több és nyaralós, mert a búvár el tudja hozni elérhető áron a családtagjait is magával egy olyan helyre, mely elsőrangú egy pihenős nyaraláshoz. Érdemes megemlíteni, hogy a helyszín még az egyéb szolgáltatások tekintetében is kiemelt helyszín, mint például az ellátás és az egyéb kiszolgálása a vendégeknek.

 


A búvár falu

Dél-Egyiptomban, Marsa Alamtól 20 km-re északra a tengerparton található ez a speciális, búvárturizmusra kialakított falu. Az itt nyaralók, merülők, választhatnak kétféle bungalós szállásforma között az igényektől függően, illetve sokan a hangulat kedvéért a szintén kétféle sátras elhelyezés valamelyikét választják. Na nem a kempingekben megszokott sátorról van szó, hanem egy egészen más méretről és minőségről. Az egész nyaraláson teljes ellátásban van része a vendégnek, mely tartalmazza egész nap a kávé, tea, ásványvíz és üdítőital fogyasztást és természetesen a napi háromszori svédasztalos étkezést is, délután kis süteménnyel. Az ételválaszték és a minősége is átlagon felüli. Egy előző túra képei
 



A túra nyaralás része

Mivel az egész falu bármilyen más településtől távol esik, közvetlenül egy sekély, kék vizű, homokos tengerparttal rendelkező partszakaszon helyezkedik el, így a nem búvár családtagok és akár az egészen kicsi gyermekek is egész nap strandolhatnak, úszhatnak, sznorkelezhetnek teljes biztonságban. Itt nincsen hajóforgalom, nincs tömegturizmus, nincs átmenő forgalom, nincs utcazaj, zaklató bazárosok, orosz turisták hömpölygő tömege, így valóban zavaró tényezők nélküli nyaralásban lehet része az ideérkezőknek. Érdemes megemlíteni az éttermi minőséget is, mely messze felette van bármely egyiptomi szálloda szolgáltatásához képest. A strandon a víz hőmérséklete délelőtt 23-24 C fok, délutánra 28 C fokra szokott emelkedni és egy felnőttnek is csak derékig ér a mélyebb részen, így gyerekeknek is tökéletes helyszín. Míg a szülő az árnyékban szürcsöli az üdítőjét, sörét, a gyerekek tőle 15-20 méterre önállóan starndolhatnak akár egész nap is. 

 


Merülések a búvártúrán

A búvárok számára a csomagárban öt napon át van lehetőség a merülésre és nincs limitálva a mennyiség. Azok, akik "terminátor" búvárok és bírják erővel, illetve a komputer engedi őket, akár naponta négyszer is merülhetnek. Lehet partról merülni a házi zátonyon és gyorshajóval a külső zátonyokon. Négy gyorshajó áll készenlétben egész nap, hogy a búvárokat bármikor kivigye és visszahozza a faluba. A merüléseket napkeltétől napnyugtáig lehet variálni és a búvár dönti el, hogy mikor merül, senkihez nem kell alkalmazkodnia! Éjszakait merülni minden este lehetséges, de azt csak partról lehet kivitelezni és szintén a csomagárban van. A parti merülés elkpesztően szép, Vörös-tenger felső kategória!
A merülések közül csak az első nap két merülése vezetett merülés, a többi alkalommal a búvárok csak merülő-párokban is merülhetnek, betartva a szabályokat és a komputer értékeit. Ehhez a kényelemhez könnyű hozzászokni és nagyon más, mint az eddig megszokott. 
Minden itt merülő búvárnak kötelezően fizetnie kell egy egyszeri 7 €-s Deco kamra díjat, függetlenül attól, hogy van esetleg DAN, vagy másfajta biztosítása. Más Marsa Shagra képek

 


Egyéb merülések a búvártúrán

Lehetőség van távolabbi, külső helyek meglátogatására bármely napon felár ellenében. Ezek három kategóriára vannak osztva és árban is így változik a merülések ára. Ebben az esetben néhány helyre zodiakkal viszik a búvárokat (csak nagyobbat használnak), néhány esetben a búvárfalu busza viszi őket a helyszínre. Ezek a merülések minimum létszámhoz vannak kötve, hat búvár kell hozzá legalább, de ezt az egész falu összes búvárjára kell érteni, nem csak a mi csoportunkra. Ezen távoli helyek közül a legnépszerűbbek a Dolphin House, Abu Dabbab és az Elphinstone zátony. A helyszínek és az árak az érkezéskor ismertetésre kerülnek mindenki számára, de alább is megtalálhatóak.

 


Royal sátoros elhelyezés

Nagyjából 25 m2-es a sátrak, melyek a tengerparton találhatóak és rendelkeznek bútorokkal, ventillátorral és éjjeli lámpákkal az ágyak szélén. Itt is gyékényszőnyeg az aljzat és a vendégek ugyanúgy a sátraik mögötti vizesblokkot használják. Lehetséges franciaággyal, vagy két külön ággyal kérni a sátrat, sőt akár három ággyal is ha gyermekkel érkezne a család. A Royal sátrak elhelyezkedése az egyik legközelebbi a közös helyszínekhez, bár, étterem, merülőhely, felszerelés tároló, stb. Panoráma kép a Royal sátorról

 


Bungalós elhelyezés (Hut)

 A 3,5 x 3,5 méter alapterületű bungalók közvetlenül a sátrak mögött helyezkednek el, pár lépésre a közös épületektől. Rendelkeznek bútorokkal és egyéb berendezéssel, illetve ventillátorral. A vendég itt is az épületek mögött található, közös vizesblokkot használja és ebben az esetben is, törölközőt hozni kell. Hut nincs franciaágyas verzióban, csak két külön ággyal. Panorámakép

 


Klímás chalet elhelyezés

Ezek a 24 m2-es kőházak a domboldalban helyezkednek el, kissé távolabb a tengfertől, mint a sátrak. Rendelkeznek minden szükséges berendezéssel, klímával, terasszal és saját fürdőszobával is, melyhez törölköző is jár. Lehet franciaágyas, vagy két külön ágyas verzióban is kérni és háromágyas lehetőséggel is. Aki igényes, kényelmes és magasabb szinvonalú elhelyezést szeretne, azok számára ajánljuk. 
Panorámakép

 


Repülés és transzfer

A résztvevők a Wizzair menetrend szeinti járatával repülhetnek csoportos jeggyel, Budapest-Hurghada-Budapest útvonalon közvetlenül, átszállás nélkül. Repülési idő kb. 3:30 perc. A reptérről az utasokat busszal viszik a faluba, menetidő kb. 3 óra egy 20 perces megállóval félúton. A járat vasárnap-vasárnap menetrend szerint közlekedik. Jelenleg a gép reggel hatkor indul Budapestről, így az utas kb. 15 óra előtt érkezik meg a búvárfaluba. Hazafelé a gép délelőtt 11 órakor indul és délután 14 órakor érkezik meg Budapestre. 

 


Egyéb tudnivalók a búvártúráról

A falu rendelkezik Deco kamrával, mosodával, gyermek játszótérrel, ezen kívül lehet kérni többféle masszázst és kajakot bérelni. A nitrox töltés felára kb. 2 €/palack, a 15 L-es palack bérlés 3 €/merülés. Egy estleges plusz merülő nap az 5 napos csomagon felül 63 €-ba kerül. Árak a helyszínen elérhetőek!!!
Két zodiakos merülések a házi zátonyon kívülre az A zónába 34 €/2 merülés, B zónába 22 €/1 merülés, a C zónába 33 €/1 merülés. 
Internet elérhető a faluban külön térítés ellenében, de a közelben, gyalogos távolságra vásárolható SIM kártya is. 

A búvártúra dátuma:

2024 feberuár 25 - március 03.

A búvártúra ára búvároknak: 

- Royal sátorban: 845 €
- Bungalóban: 845 €
- Klímás chalet-ben: 1040 €

A túra ára kísérőknek 2. főként a szálláson:

- Royal sátorban: 640 € 
- Bungalóban: 640 €
- Klímás chalet-ben: 835 €

A túra ára gyermek kísérő 3. főként a szálláson:

- Royal sátorban, vagy Chaletben 0-5 év között: 55 €
- Royal sátorban 6-15 év között: 330 €
- Klímás chalet-ben 6-15 év között: 425 €

A búvártúra ára tartalmazza:

- Transzfert Hurghada reptér - Shagra - Hurghada reptér útvonalon,
- Szállást a választott elhelyezéssel 7 éjszakára (repülési menetrend szerint),
- Teljes ellátást (3 étkezés/nap büfé jelleggel, üdítők, víz, kávé, tea),
- 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon partról (05:30.tól 20:00-ig),
- 5 nap korlátlan merülést zodiakkal a külső részeken északi és déli irányba is (napkeltétől napnyugtáig),
- Szervezést, koordinálást a túra előtt és alatt, 

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A charter repülőjegy árát, mely 365 € (súlyhatár 20 kg feladható),
- Storno biztosítás díját, mely 2% az összes előre fizetendő összegre (nem kötelező),
- Egyiptomi vízum díját, 25 € 
- A Deco kamra díjat, 7 €/fő/túra (helyszínen fizethető csak a recepción),
- Napelem hozzájárulást, 10 €/fő/túra (helyszínen fizethető csak a recepción),
- Utas-búvár biztosítást
- Felszerelés bérletet, melyet megtalálsz a tudástárban 
- Borravaló összegét (illik adni 30-40 €-t),

 A búvártúra szervezője:

A búvártúra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében indul.
 
Jelentkezni a búvár túrára E-mailben az abc@abcbuvar.hu  címen lehetséges.

Szabad helyek száma: csak lekérésre

A jelentkezéshez szükséges feltételeket írásban adjuk meg. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2024-02-25
Esemény vége
2024-03-03
Esemény helyszíne
Egyiptom - Marsa Alam
 

Ebben a témában talál még 10 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC