Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Blue Bay DC Házi Zátony
Pag sziget

Viszonylag hamar megtalálta mindenki a számára ideálist, így már a környezetünket is alaposabban szemügyre vehettük. Az elsõ merülésünket a túrán a felszerelések beállítására szenteltük a bázis elõtt. Viszonylag hamar megtalálta mindenki a számára ideálist, így már a környezetünket is alaposabban szemügyre vehettük.
A bázis elõtt található stég alatt, több csikóhal is lapult. Volt közöttük egy barna, és két fekete is. A merülés további része is tartogatott még érdekességeket. Egy párat említve, tûhalak, polipok, aranyos csigák, apró termetû halrajok, egy óriási tengericsillag. A helynek szenteltük még egy éjszakai merülést is, amit nem kellett megbánnunk, hisz nagy volt a nyüzsgés ekkor is. Egy nagy Szt. Péter-hal, több közepes méretû polip, amik a tengeri fûben indultak vadászatra. Egy nagy játékos pókhal, ami többször ki-be ásta magát a homokba. Egy hatalmas kõhal lapult az egyik kõtömbön.

Roland

Mi is merültük már többször a helyet, igaz eddig csak éjszakai parti merülésként. Közvetlen a vízbejutás után sekély mélységben a homokos alj felett lebegve értük el a partól kb. 15 m -re lévõ trepnit. Érdemes a stég alá benézni, mert mi is egy gyönyörû szép tengeri csillagot találtunk. A hajó lekötéséhez van több betontömb, amiben mi egy aranyos kis polipocskát leltünk. Kicsit beljebb úszva egy füves kis rész van, ahol tekerõdzõ polipok vannak tucatjával. Élvezetes kis merülés volt.

Péter


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Merülőhely típusa
Európa
Esemény helyszíne
Horvátország, Pag sziget
 

Ebben a témában talál még 215 cikket: Merülőhelyek

Következő búvártúrák

Fényes-források búvártúra - 09.
2020. szeptember 26.

Fényes forrás búvártúra
Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC