Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Thomas Reef
Tiran szoros


Áramlásos merülés esetén a klasszikus kiindulási pont a zátony déli sarka, ahonnan a Thomas Reef keleti oldalát merüljük meg. A sokszínû korallban gazdag fal kb. 25 méterig tart, ahol egy homokos plató kezdõdik, mely lassan mélyül kifelé. Sok-sok impozáns gorgóniát, korallkolóniákat, feketekorall-telepeket csodálhatunk meg itt. 35 méteres mélységben egyszer csak megnyílik egy szép, de nagyon mély kanyon, mely párhuzamos a zátonnyal és csodásan be van nõve.
Legkésõbb a kanyon bejáratának elérésekor célszerû foglalkozni az emelkedés elkezdésével, ráadásul a zátony északkeleti csücskén néha erõs szembeáramlás tapasztalható. Ha ezen a szakaszon túljut a búvár, és ideálisak a körülmények, akkor megeshet, hogy sikerül a zátonyt teljesen körbe merülni.
Ez lehetõvé teszi a zátony északi oldalának felfedezését is, ahol meglehetõsen sok öblöcske található, majd a nyugati oldalon sok hasadék és barlang, valamint gorgóniák és gazdag fauna, teknõsök, zátonylakó halak (császárhalak, doktorhalak stb.) és ragadozók (barrakudák, tonhalak, stb).
Az erõs áramlások lehetõsége miatt elsõsorban gyakorlottabb búvárok számára ajánlott, általában érdemesebb reggel merülni. A kanyonba itt se merüljünk be!

Bernadett


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Merülőhely típusa
Vörös-tenger
Esemény helyszíne
Egyiptom, Tiran-szoros
 

Ebben a témában talál még 214 cikket: Merülőhelyek

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC