Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Ras Nasrin
Sharm El Sheik

Ennek ellenére jellemzõen hajóról merülik a helyet, egyéni választásként akár áramlásos merüléssel (drift dive), akár hagyományos módon egy kört megtéve, a hajóhoz visszaúszva.

Kezdetként egy 6 méteren kezdõdõ kis, homokos plató mentén merülünk, melyrõl egy igazi homokfolyam indul a mélybe. 12 méteres mélységben a vörös anemónák egyik díszpéldányát csodálhatjuk meg, majd észak felé fordulunk, kihasználva egy könnyû-közepesen erõs áramlást, mely a sarkon erõsödhet. Miután 20 méteres mélység körül magunk mögött hagyunk néhány nagy gorgóniát, gombaformájú keménykorallok egy impozáns telepére bukkanunk, melyek a sarok környékén még sûrûbben nõnek. Útvonalunk a repedezett és korallokkal sûrûn benõtt fal és a 30 m mélyen fekvõ, meredeken lezuhanó (Drop off) tengerfenék között vezet el.

Könnyû merülõhely, rengeteg nagyhallal is találkozhatunk ideális esetben, éjszakai merülés alkalmával pedig sok különbözõ tengeri féreggel vagy meztelencsiga-fajtával is találkozhatunk, pl. a híres Spanyol táncossal is, kis szerencsével.

Bernadett


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Merülőhely típusa
Vörös-tenger
Esemény helyszíne
Egyiptom, Sharm El Sheik
 

Ebben a témában talál még 215 cikket: Merülőhelyek

Következő búvártúrák

Maldív - szigetek búvár szafari és nyaralás túra
2020. január 31 - február 08.

Érdekel!

Dél-Afrika - Mozambik búvártúra
2020. március 10-23.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC