Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Ras Katy
Sharm El Sheik

Ras Katy-nál a hajók jellemzõen orral a nyílt víz felé horgonyoznak le a kiépített kikötõhelyen, mely egy majdnem a vízfelszínig felnyúló koralloszlop közelében van rögzítve. Mivel a hely tökéletesen védett a széllel szemben, akár hosszabban is idõzhetünk.

A merülést a közeli korallszirtnél kezdjük, mely a hajó alatt kb. 5 méteres mélységben kezdõd és kb. 16-18 méterig enyhén lejtõ (ott pedig élesen leszakadó) homokos platóról áll ki. A plató felfedezésénél két koralloszlopot találhatunk,melyek között néhány tucat méter távolság van, mindkettõ sûrûn benõve a lágykorallok által. Rengeteg zátonylakó élõlény kedvenc tartózkodási helyét jelenti ez a két korallszikla, hasadékaiban gyakran láthatjuk üveghalak ezreit, vadászó tûzhalakat vagy sügéreket, miközben a homokos aljzaton krokodilhalak és skorpióhalak, vagy kék pettyes ráják idõznek.

Dagály idején esetleg olyan erõs helyi áramlást is tapasztalhatunk, hogy áramlásos merülés során egészen a 400 méterre fekvõ Temple merülõhelyig eljuthatunk, miközben rengeteg korallszika mellett és asztalkorall felett siklunk el.

Bernadett


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Merülőhely típusa
Vörös-tenger
Esemény helyszíne
Egyiptom, Sharm El Sheik
 

Ebben a témában talál még 214 cikket: Merülőhelyek

Következő búvártúrák

Szezonnyitó Murter búvártúra
2022. június 08. - 2020. június 12.

Szezonnyitó Murter búvártúra
Érdekel!

Jordánia luxus körutazás merülésekkel
2022. június 25 - július 02.

Érdekel!

SZUPER AKCIÓS Maldív búvárkodás és nyaralás
2022. augusztus 19-27.

Érdekel!

Marsa Shagra nyaralás-merülés búvártúra
2022. július 01-06.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC