Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Ras Katy
Sharm El Sheik

Ras Katy-nál a hajók jellemzõen orral a nyílt víz felé horgonyoznak le a kiépített kikötõhelyen, mely egy majdnem a vízfelszínig felnyúló koralloszlop közelében van rögzítve. Mivel a hely tökéletesen védett a széllel szemben, akár hosszabban is idõzhetünk.

A merülést a közeli korallszirtnél kezdjük, mely a hajó alatt kb. 5 méteres mélységben kezdõd és kb. 16-18 méterig enyhén lejtõ (ott pedig élesen leszakadó) homokos platóról áll ki. A plató felfedezésénél két koralloszlopot találhatunk,melyek között néhány tucat méter távolság van, mindkettõ sûrûn benõve a lágykorallok által. Rengeteg zátonylakó élõlény kedvenc tartózkodási helyét jelenti ez a két korallszikla, hasadékaiban gyakran láthatjuk üveghalak ezreit, vadászó tûzhalakat vagy sügéreket, miközben a homokos aljzaton krokodilhalak és skorpióhalak, vagy kék pettyes ráják idõznek.

Dagály idején esetleg olyan erõs helyi áramlást is tapasztalhatunk, hogy áramlásos merülés során egészen a 400 méterre fekvõ Temple merülõhelyig eljuthatunk, miközben rengeteg korallszika mellett és asztalkorall felett siklunk el.

Bernadett


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Merülőhely típusa
Vörös-tenger
Esemény helyszíne
Egyiptom, Sharm El Sheik
 

Ebben a témában talál még 214 cikket: Merülőhelyek

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Maldív nyaralás és búvár körutazás
2024. július 28 - augusztus 05.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC