Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

L'Estartit nyaralóhely
Costa Brava egyik legszebb gyöngyszeme



L´Estartit üdülőváros

A kisváros a Costa Brava partszakaszon helyezkedik el kb. 50 km-re a francia határtól. A széles, homokos strand, az igényes hotelek és a környék gyönyörű természeti adottságai ideális lehetőséget kínálnak egy kiváló nyaralásra.
A napozást és fürdőzést kiegészítve, lehetőség van kirándulásokra a várost körülölelő dombokra, hegyekre és eközben felfedezhetjük a térség egyik különlegességét, a több száz fajta itt élõ madár különleges hangjait és színeit. A Ter folyó torkolatánál a La Gola nevû hely szintén a természetkedvelõk vonzó úti célja lehet. Elérhetõ távolságban található a Montgrí Massif hegyen egy 13 századi kastély romja és elrejtve egy kisebb település, ahol a középkorban a helyi emberek elbújtak a kalózok támadásai elõl.

Kezdetben halászfaluként létező spanyol kisváros az 1960-as évektől kezve vált a turizmus egyik célponjává Costa Braván. Ezt követően a helyi közösség is növekedett, kezdetben a kikötőt körülvevő dombokon épült házakkal és villákkal, majd később szállodákkal, lakóházakkal és kempingekkel, amelyek a tengerparton és a Ter torkolatának árterületén húzódtak.

A L'Estartitba látogató turisták főként Franciaországból, az Egyesült Királyságból, Írországból, Németországból és Hollandiából érkeznek, azonban az utóbbi évtizedekben egyre több búvár érkezik nyaralásra és merülésre a helyszínre ,köszönhetően a nyarlóhellyel szmeben található Medes szigetek miatt.

Napjainkban már a Medes-szigetek lakatlanok, de a hajóroncsok azt bizonyítják, hogy az ókori görögök jelen voltak a térségben. A megtalált könnyfakasztó üvegcsék és emberi csontok arra utalnak, hogy valószínűleg temetkezések színhelyévé szolgált ez a terület. Egy erődöt is építettek a 15. században a La Meda Gran szigetre, amelyet a Szent Sír Lovagrend tagjai népesítettek be. A 16. században a szerzetesek számtalan kalóztámadás után végül elhagyták a kolostort, majd a spanyol hadsereg 18. századi háborúk alatt börtönnek, késõbb hadiszállásnak használta egészen 1890-ig.
Az elsõ világítótornyot 1866-ban építették a La Meda Gran szigetre, II. Izabella uralkodása ideje alatt, ezután mindig egy ott élő világítótorony őr gondozta 1930-ig.
 

 

 

Ebben a témában talál még 97 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC