Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Francesca di Rimini

Francesca di Rimini rövid ismertetője

Kaprije néven is ismert hajóroncsa búvárok számára igen közkedvelt merülő hely. A roncs Kaprije sziget közelében található. Francesca di Rimini 1943-ban süllyedt el. A hajó vesztét okozó körülmények nem ismertek teljes mértékben. Valószínűleg egy repülőgépből dobott torpedó sújtotta, ami a hajó jobb oldalának felrobbanását okozta.

 A mintegy 60 m hosszúságú szállítóhajó 50-52 m mélységben fekszik a tengerfenéken, kissé balra dőlve. A fedélzet 40 m mélységben kezdődik, a hajó orra 45 m mélységben található. A deck 45/47 m mélyen található. Három árboca van, az egyik az orr részen 28 m magas, a másik két árboc a hajó bal oldalára hajlik. A hajóroncs propellere már hiányzik, nem tudni mikor, és kik bontották el. Az acélhálók által védett raktárhelyiségekben is nagy mennyiségű lőszer van. Mivel a roncsnak nincsenek bővítményei, ezért tilos a raktárhelyiségek megmerülése.

A hajóroncsot csak Mélymerülő búvár végzettséggel engedik merülni a bázisok. 

A Francesca di Rimini roncs alkalmas fotózásra és filmezésre, viszont fontos megjegyezni, hogy a jó felvételekhez erős fényre van szüksége a búvárnak. A hajóroncs megmerülése biztonságos, feltéve, hogy a búvár nem lép be a raktárhelyiségekbe, nem úszik a hajó belsejébe, és komolyan figyeli a víz alatti tartózkodás és a dekompresszió idejét. A Rimini roncs megmerülésének élményei, tapasztalatai minden esetben emlékezetes marad minden búvár számára.


A cikkhez kapcsolódó képek

 

Ebben a témában talál még 84 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Dél-Afrika - Mozambik búvártúra
2020. március 10-23.

Érdekel!

Azori-szigetek búvárkodás és nyaralás túra
2020. július 24 - augusztus 04.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC