Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Girona látnivalók
Látogatás a katalán kisvárosban


Girona katedrális
Kétségtelenül az egész város ékessége a XI. századból származó katedrális, amely egy dombról uralja Gironát. Közel 90 lépcsőt kell megmásznia annak, aki ezt a páratlan épületet belülről is látni szeretné, de megéri, mert ez Európa legszélesebb ilyen gótikus alkotása. Talán nem is csoda, hogy a Trónok Harca című sorozat több része is itt forgatódott ezen a helyszínen.

 

Rambla és az Onyar hídjai
A város egyik legnépszerűbb (és legfotogénebb) helye Girona sétálóutcája a Rambla, és az Onyar folyó két partján álló színes házak, amelyek szinte bármelyik hídról nagyon szépen láthatóak és élvezhetőek. A víz, a kék ég és a sokszínű lakóépületek egészen magukkal ragadóak!

 

Arab fürdő
Az egyik legépebben fennmaradt fürdőnek titulálják Katalóniában. A XII. században épült mudejar stílusú épületet nyolcszögű, boltíves kupola koronázza, és megtalálható benne az akkori kor minden jellegzetes kelléke, mint az öltözőterem, a langyos, a forró és a hideg fürdő is nagyon szép állapotban.

 

Call de Girona
A város egykoron az egyik legjelentősebb zsidó közösséggel rendelkezett, ennek emlékei ma is láthatóak az Óvárosban, ahogy végigsétálunk a zsidó negyed egyébként csodaszép utcáin. Akit érdekel a város zsidóságának története, annak érdemes felkeresni az itt található Zsidó Múzeumot is.

 

Ebben a témában talál még 97 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Maldív nyaralás és búvár körutazás
2024. július 28 - augusztus 05.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC