Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Bangka sziget, falu turizmus
Látogatás a sziget legrégebbi településére


 

Lihunu falutúra és dzsungel látogatás

Ha érdekesnek találod, hogy találkozhatsz a világ távoli szegletében, egy kicsi szigeten élő helyi emberekkel és megismerd helyi hagyományokat, kultúrát és az életmódot, ahogy itt élnek az emberek, akkor ez a te túrád.

Mivel ez egy távoli, trópusi sziget, a helyi falusi emberek a Bangka-szigeten ugyanúgy élnek generációk óta. A legközelebbi falu a szigeten Lihunu, mely körülbelül 3 km-re található a Bangka Resorttól. A gyalogtúra körülbelül 1 órát vesz igénybe, és a sziget legtermékenyebb, természetes esőerdőjén keresztül vezet. Útközben lehetőség nyílik megismerni egyedülálló madarakat, gyíkokat és a Sulawesi vadvilágának egyéb élőlényeit, illetve láthatjuk a trópusi növényvilág különleges vadvirágokból, fákból és cserjékből álló erdejét is.

A Lihunu faluba vezető kirándulást reggeli után kb. 8:30 körül indul, hogy elkerüljük a nagy meleget. Lihunu faluban a legtöbb ember a háziiparban dolgozik, beleértve a halászatot, a kókusztermesztést és a kisüzemi mezőgazdaságot. Lihununak körülbelül 2000 lakosa van, akik színes házakban élnek. A falusi "utak" alig több mint egy méter szélesek, és szépen, rács-szerűen keresztezik a házakat. Úgy tűnik, hogy minden ház elején van egy kis kert, és a legtöbbet különféle virágok és cserjék színével mossák. Sok kertben gyümölcsfák is találhatók – a banántól és a guaván át a hársfákig és a jackfruit fákig.
A hal és a sertéshús a fő fehérjeforrás Lihunu faluban, és ez jól látható egyrészt a parton sorakozó kis csónakokból, másrészt a szabadon kószáló disznokból és kismalacokból. A falulátogatás után a falu mólójától csónakkal hozzák vissza a vendégeket ebédidőre.

 

Ebben a témában talál még 97 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Maldív nyaralás és búvár körutazás
2024. július 28 - augusztus 05.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC