Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Búvárrá válásom
Az egyik legjobb döntésem következményei :-)

 

Miért is lettem búvár?

Már régóta érdekelt a víz alatti élővilág. Lélegzetelállítónak tartom sokszínűségét és változatosságát, azonban régebben csak természetfilmeken, könyvekben csodálhattam meg. Aztán 3 évvel ezelőtt egyszer csak beütött: mi lenne, ha élőben, saját magam tapasztalnám meg, milyen is a víz alatti világ. Eldöntöttem, merülni fogok. Azonban ezzel együtt rögtön jött a dilemma, hol és hogyan kezdjem. Szerencsém volt, egy ismerősöm megtudta, hogy mit tervezek, beszélgetni kezdtünk a témáról, és arról is, hogy annyiféle rendszer, iskola, oktató, meg ajánlat létezik, hogy nem is tudom melyiket és mi alapján válasszam. Ő csak annyit kérdezett: kártyát szeretnél, vagy meg akarsz tanulni búvárkodni. Az utóbbit választottam, erre az Aquanauta Búvárcentrumot ajánlotta. Elmondása alapján egy profi, segítőkész csapat képe vázolódott fel előttem.

Az elmúlt 3 évben az Aquanauta Búvárcentrumnál elvégeztem jó néhány tanfolyamot, részt vettem számos tréningen, hazai és külföldi merüléseken, búvár túrákon. A hallomás alapján kialakult első véleményem igaznak bizonyult: a szervezés mindig profi, a megvalósítás zökkenőmentes volt, és csak sejteni merem, hogy emögött mennyi munka lehet. A tanfolyamok színvonalasak, mindig segítőkész, jól felkészült, türelmes oktatókkal találkoztam, akikhez bármikor bizalommal fordulhattam kérdésekkel. A társaság összetartó, a program soha nem ér végét az oktatás/merülés végén: általában jó hangulatú, vicces ugratásoktól, nevetéstől, sztoriktól, beszélgetéstől hangos a délután, az este. A túrákon már első alkalommal is találkozhat a búvár ismerősökkel, hiszen akár a tanfolyam másik résztvevője is ott lehet, az oktatók merülést vezetnek, vagy a tanfolyami hétvégén „tréningen” részt vevők, vagy csak a társaságért leruccanók is rendszeresen megfordulnak ezeken a búvár túrákon. Ha pedig éppen nincsen ismerős? Pillanatok alatt összeismerkedik a társaság, hiszen összeköt minket a közös szenvedély.

Az Aquanauta Búvárcentrumnál a túraszervezés és az oktatói tevékenység kiegészül egy kicsi, ámde jól felszerelt búvárbolttal, ahol segítőkész kedves emberekkel találkoztam. Mindig figyelmesen meghallgatták mit szeretnék, jól felkészülten megválaszolták a kérdéseimet, elmondták saját tapasztalatukat, véleményüket, azonban mindig rám bízták a döntést, soha nem voltak erőszakosak.

Mindez címszavakban összefoglalva: profi munka, nagyszerű szervezés, jól felkészült oktatói gárda, jó hangulatú baráti társaság, fantasztikus élmények, jól felszerelt búvárbolt segítőkész alkalmazottakkal. :)

Kustos Krisztina


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Élménybeszámoló kategória
Tanfolyam
Élménybeszámoló típusa
Mediterrán
 

Ebben a témában talál még 31 cikket: Beszámolók

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC