Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó
Üzletünk címe: 1077 Budapest, Király u. 91.      Info: +36 (1) 321 40 31, +36 (1) 413 19 03

Szezonnyitó Adria búvártúra
Szép helyszín, élményszerű merülések


Kiváló búvártúra új merülőhelyekkel:

Az év egyik méltán legnépszerűbb túrája a kiválóan alkalmas helyszín, a magas szinvonalú bázis, a közelség, az igényes apartmanok és persze a kiváló társaság miatt is :-). Idén megpróbálunk hat olyan merülőhelyet kiválasztani, melyeket eddig az előző túrákon még nem merültünk. Így mégiscsak lesz valami újszerű élmény is a túrában!

A búvártúra helyszíne: 

Előző évben nagy népszerűségnek örvendett ez a túra így, ebben az évben is Rab szigetet célozzuk meg. Budapesttől a távolsága csak 539 kilométer, mely 90%-át autópályán tehetjük meg 5 - 5.5 órás utazással a  külvárosból. A végleges úti cél a szigeten Kampor.

Dátumválasztás: 

Tudatosan a június elejét választjuk minden évben az első Adria túránkhoz, hogy az időjárás teljesen biztosan nyári legyen és a víz hőmérséklete is már kedvező legyen merülésre. A tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy június eleje az első megfelelő időpont egy adriai túrához.

 Elhelyezés a búvártúrán: 

Kamporban a tengerparthoz közel, két egymás melletti apartman-házban. Minden apartman 4 fős, két külön hálószobával, konyhával, fürdővel és tengerre néző terasszal rendelkezik. Akit esetleg érdekel, itt található a házak előtt Kampor legnagyobb homokos strandja is. Az apartmanok mindegyike igényesen berendezett és felszerelt, rendelkeznek saját parkolóval. Az egyik ház előtt megfelelő méretű terasz található ahhoz, hogy esténként összejöjjünk mindannyian egy grillezős sütögetéshez.
A szállásra később érkező, vagy a szállás előbb elhagyó vendégek semmilyen visszatérítést nem kapnak az előre fizetett és meghirdetett árból.

A búvárbázis: 

Európa egyik legfelszereltebb és az Adria legszinvonalasabb búvárbázisa, melynek neve Kron Diving Center. A bázis épülete közvetlenül a tengerparton található, rendelkezik saját kikötővel a naponta üzemelő 3 db. 7,5 méteres, létrával rendelkező gyorshajókhoz. Zárható, belső felszerelés-tároló áll rendelkezésre minden búvár számára, ezen kívül hideg-meleg vizes zárható zuhanyzó és WC, illetve saját étterem a vendégek számára széles ételválasztékkal. Mindenféle légző gázt képes a bázis előállítani, bármilyen merülés-típushoz és egyedülálló módon az árban jár a 32%-os Nitrox minden búvárnak (ha van ilyen végzettséged). A bázis saját parkolójában minden vendég kényelmesen meg tud parkolni az autójával. Ötven méteres körzetben található még kávézó, pékség, élelmiszer üzlet és fagyizó. A bázis filozófiája, hogy a vendég minőségi szolgáltatást kapjon és elégedetten távozzon. Légifelvétel videó a bázisról

A merülő helyek: 

széles választéka várja a búvárokat az év 365 napján, ugyanis a bázis egész évben nyitva tart. Összesen 26 merülő-hely szerepel a kínálatban, melyek más-más szigeteknél találhatóak többnyire 15-30 perc hajózásra. Néhány a Rab sziget északi végében, továbbá a Sveti Grgur, Goli, Prvic, Cres szigetek mellett és a Lun félsziget északi oldalán. Több roncs is található a körzetben, víz alatti sziklafalak, víz alatti zátonyok, leszakadások és persze barlangok is a kínálatban. Egy 6 merüléses túrán akár minden merülésnél más és más szigethez mehetünk merülni. A legtöbb merülőhely olyan adottságokkal rendelkezik, hogy egy időben, de két külön csoportban kezdőbb és haladóbb búvárok is tudnak merülni! Az élővilág az Adriában megszokott látványt nyújtja, házatlan csigák, polipok, tengeri csikók, halrajok, kisebb rákok, estenként sárga pettyes muréna, konger, macskacápa, tintahal, lepényhal, morgóhal és languszta is látható a merülések alatt. Egy előző baráti túra filmje

Merülés vezetés: 

Azért, hogy a merülések a lehető legélvezetesebbek és biztonságosak legyenek az Aquanauta oktatója vezeti az OWD búvárokat, a búvárbázis képzett merülésvezetője a közép haladókat egy másik hajóról, és a nagyon tapasztaltnak mondható búvárok pedig párban merülhetnek a harmadik hajóról. Tehát a különböző tudásszintű búvárok külön csoportban merülnek. Egy előző Adria túra víz alatti képei

A búvártúra programja: 

Szerda délelőtti, vagy délutáni indulással kezdődik a túra, illetve kora délutáni, vagy késő esti megérkezéssel a szállásra, de legkésőbb 23 óráig!!! A merülési napok csütörtök, péntek és szombat, mely napokon 2-2 hajós merülést, összesen 6 hajós merülést bonyolítunk. A 4. éjszaka után vasárnap délelőtt utazunk haza. Plusz merülésekre, vagy éjszakai merülésre bármely napon sort keríthetünk, mely merüléseket a túra végén kell csak fizetni az árlista szerint, ha egyáltalán vaqn ilyenre igény. 
A túra búvár résztvevőjének az előre megrendelt szolgáltatás miatt nem jár vissza pénz, ha egy vagy több merülésen nem jelent meg és nem vett részt rajta, kivéve akkora vihar lenne, hogy a merülést törölni kell.

Merülések utáni szórakozás:  

Mivel csak pár percre van Rab város, mely az Adria egyik legszebb kisvárosa, egyik este biztosan érdemes lenne meglátogatni egy vacsorával egybekötve. A másik három estén pedig a már hagyományossá vált esti zenés grillezésekkel dobnánk fel a programot!

Utazás a búvártúrára: 

Most is saját autóval történik, de aki nem rendelkezik ilyennel, vagy csak egyedül szeretne részt venni a túrán, annak csak jelezni kell ezt, és mi megoldjuk közösen a lejutást természetesen. Az utazás kb. 5 - 5.5 órát vesz igénybe Budapest városszélétől a Jablanac nevű kompkikötőig. A komp sűrűn jár és 15 perc csak a menetideje. Az útiköltség üzemanyaggal, autópálya és kompdíjjal együtt kb. 15.000 Ft/fő, ha 4-en utaznak egy autóban.

Extra előnyök a búvártúra helyszínével kapcsoltban:

  • Távolságban rendkívül közel van.
  • A búvár bázis nyújtotta minőség és színvonal a megszokottnál magasabb, így több élményben lesz részük a vendégeknek.
  • Amennyiben rendelkezel Nitrox végzettséggel, úgy minden merülésre AJÁNDÉK NITROX-ot kapsz és hosszabb lehet a merülési időd, biztonságosabb lehet a merülésed, nem csökken jelentősen a következő merülésed ideje és este tovább bírod a közös programokat :-).
  • Minden merülésnél teljesen más helyszínen, sőt más-más sziget körül merülhetsz és ez látványosan növeli az élmények mennyiségét.
  • Helyben van az étterem a bázison és sehová nem kell menni sem napközben, sem este vacsorázó helyet keresni, csak választunk a magyar nyelvű étlapból!

 
A búvártúra időpontja

2018. június 6 - 10. (szerda - vasárnap)

A búvártúra ára búvároknak: 

259 €

A túra ára kísérőknek

88 € 

A búvártúra ára tartalmazza

+ 4 éjszaka szállást kétágyas szobákban, 4 fős apartmanokban,
+ Tengerparti, tenger melletti elhelyezést,
+ 6 merülést hajóról különböző helyeken,
+ Merülés vezetést és támogatást,
+ Bázishasználati díjat,
+ Ingyen Nitroxot (csak a végzettséggel rendelkezőknek),


A búvártúra ára nem tartalmazza:

- Turista adót a szállásra, 1 €/fő/éj (4 €/fő/túra)
- A felszerelés bérleti díját, melyet megtalálsz a tudástárban,
- Utas és búvár biztosítást,


Szabad herlyek száma a búvártúrára: 

7 fő búvár 
 
Jelentkezés módja: 100 €/fő foglaló elutalásával a bázis számlájára
  
Jelentkezni lehet: az abc@abcbuvar.hu mail címen.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2018-06-06 00:00:00
Esemény vége
2018-06-10 00:00:00
Esemény helyszíne
Horvátország, Rab
 

Ebben a témában talál még 13 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Sumátra búvár és nyaraló túra
2018. november 13-25.

Érdekel!

Dél-Maldív szigetek búvártúra
2019. február 08-17.

Érdekel!

Mianmar búvár szafari és körutazás
2019. április 03-17.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC