Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Szudán búvárszafari 2017 - Április
A Vörös-tenger legszebb arcát ismerheted meg


A Szudán búvárszafarik

nagy sikerére való tekintettel, idén ismét a programban a Vörös-tenger legszebb merülőhelyeit felsorakoztató túra, de most egy és kéthetes verzióban is kiajánlva. Ahogy tavaly is, idén is tartjuk az olcsóbb árakat.
A túra dátumát ismét áprilisra tettük, mert ekkor még elviselhető és kezelhető a meleg és a víz is csak 27-28 C fokos.

Szudán merülőhelyei 

búvár szempontból a Vörös-tenger leggazdagabb részének számítanak. A korallzátonyok színesebbek, érintetlenebbek, nincs évtizedes merülési múltjuk, mint az északon találhatóknak, nem sorakoznak egymás mellett a hajók, sõt, ritkának és különlegesnek számít egyáltalán, ha hajóval találkozunk valamely zátonynál, így nem búvárból látunk a legtöbbet a víz alatt. Itt egészen megszokott, szinte garantált a pörölycápák és más, egyéb fajta cápák látványa. Itt nem számít rendkívülinek a manta rája, ami a búvárkodás egyik legkívánatosabb látványt nyújtó élõlénye.

Megnézhetjük Jacques Cousteau néhai, tengeralatti kutatóállomását, mely önmagában is egyedi látványt nyújt, és a Szudán Thistlegormjának is nevezett olasz Umbria roncsot, mely 1940-ben süllyedt el és fedélzetén láthatunk néhány épségben maradt Fiat Topolinót, pizzadagasztó gépeket, számos személyes használati tárgyakat és egyéb más különlegességeket.

A Toyota zátonynál egy hatalmas kamion vár bennünket a talpán állva, majd számos személyautó a zátony oldalában, melyek a fejre állt, hatalmas hajóroncsról estek a vízbe a süllyedéskor.
A Shaab Rumi zátony platói olyan különleges élményeket nyújtanak a búvároknak, hogy itt jellemzõen többször is ismétlést kérnek a búvárok! A terület a víz alatti fotósok, videósok álma.
A túra útvonalát tudatosan az északi régióra koncentráljuk Port Sudan-hoz viszonyítva, mivel itt több a zátony, kevesebb a hajózás és a leghíresebb zátonyok és roncsok itt találhatóak! 


A búvárhajó

ismét a Cassiopeia 5*-os luxus hajó, mellyel az elõzõ 11 évben számos sikeres túrát bonyolítottunk. A maga 40 m hosszával, 8 m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével ez jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legextrábban felszerelt luxus búvárszafari hajója. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdõszoba tartozik. 5 franciaágyas kabin van, a többinél egymás mellett vannak az ágyak. Törülközõ és ágynemû is rendelkezésre áll a szobákban, melyeket naponta takarítanak! Az étterem és a szalon, mely szintén klimatizált, két külön fedélzeten található és az étkezéseket asztalnál, székeken ülve lehet bonyolítani. A szalonban óriási plazma TV, videó, DVD és rengeteg magyar nyelvû film áll a vendégek rendelkezésére. A három különbözõ dekk a hajón összesen 100 m2 területet foglal el. Egy fedett dekk a szalon mögött, székekkel, asztalokkal, napozómatracokkal, egy félig fedett a hajó tetején, kényelmes matracokkal és egy kisebb dekk a kapitányi kabin elõtt szintén napozásra. A hajón van egy nagyméretû arab kávézó is, ez a shisházók fõ tartózkodási helye. Itt kedvükre válogathatnak esténként a számtalan gyümölcsízû szívni való közül. Természetesen ez is benne van az árban, mint ahogy a kávé, tea, ásványvíz és minden fajta üdítõital fogyasztása is. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt vagy süteményt is felszolgálnak a merülés után.

A búvár platform

extra méretű és akár egyszerre több csoport is kényelmesen öltözhet, mert az elrendezése és a mérete ezt lehetõvé teszi. Mivel sok idõt töltünk a hajó ezen részén, ez egy igazán fontos szempont. A szintén nagyméretû, 30 m2-es víz-közeli platformról könnyen jutunk a vízbe és vissza a hajóra, még hullámzásban is. A merülések után mindenki csak lerakja a légzõkészülékét a saját helyére és még szétszednie sem kell, a palackokat a helyükön töltik. Az egyéb felszereléseinket a padok alatti boxokban tároljuk. Két édesvizû tusoló is rendelkezésre áll a búvár dekken a maszk öblítéséhez, vagy a fényképezõgépek só-mentesítésére a merülés után. A hajón egységesen 12 L-es alumínium palackok vannak, DIN és INT csatlakozási lehetõséggel egyaránt, de igény esetén a 15 L-es palack is rendelkezésre áll felár fizetése mellett. A Nitrox töltés is standard a hajón, és a felhasználni kívánt mennyiséget csak a hajón kell jelezni és a túra végén fizetni. Régebbi Szudán túra élményei

Búvár program

A programunk szerint előreláthatóan az Emirates menetrend szerinti járatával megyünk Dubaiba, ahonnan egy átszállással repülünk tovább Port Sudan-ba és itt történik a behajózás. A túra másnap reggel kezdõdik

Az egyhetes búvártúra dátuma: 

2017. április 30 - május 09.

Az egyhetes búvártúra ára:

950 €

----

A kéthetes búvártúra dátuma:

2017 április 30 - május 16.

A kéthetes búvártúra ára:

1.850 €
 
A búvártúra ára tartalmazza:

+ Transzfereket a hajóhoz és vissza,
+ Elhelyezést 7, vagy 14 éjszakára a hajón,
+ Napi háromszori étkezést,
+ Kávé, tea, ásványvíz és üdítõ fogyasztást,
+ Napi három-négy merülés lehetõségét,
+ Levegõtöltést és búvárvezetést,

 

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A nemzetközi repülőjegyet, mely jelenleg 180.000 Ft körül van,
- Turista adó és ügynöki díjat 177 € (két hetes 240 €)
- Szudáni vízum, útlevél reg. díj, mely, mely 155 USD
- Üzemanyag felárat, 30 €/fõ/hét
- Személyzeti borravalót, 50 €/fõ/hét
- Felszerelés bérletet és nitrox töltést,
- Betegség-baleset-poggyász-búvár biztosítást,
- Bármi olyat, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel!

 
A búvár szafarira jelentkezni lehet

E-mailben az abc@abcbuvar.hu címen.
 
A túra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Vörös-tenger
Esemény kezdete
2017-04-30 00:00:00
Esemény vége
2017-05-09 00:00:00
Esemény helyszíne
Vörös-tenger
 

Ebben a témában talál még 12 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

AKCIÓS Fülöp-szigetek nyaralás-búvárkodás túra
2024. május 09-22.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC