Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás
8 nap felejthetetlen élmények a földi paradicsomban

 

Miért válaszd a Maldív szafarit, mint búvár

A Maldívon nem kell izgulni, hogy mennyire lesz szeles az idő és mennyire lesz hullámzó a tenger. Itt a legnagyobb hullámok 40 cm-esek!
A hajó állapota nem megkérdőjelezhető, ez valóban egy első osztályú hajó, első osztályú kiszolgálással, melyen egyáltalán nincsen búvár tevékenység! Ahhoz van egy külön hajó. 
Egy egy kabin és a fürdőszoba mérete megegyezik egy igényes szállodai szoba méretével, mint ahogy a kinézete és felszereleltsége is. 
Az ellátás minősége, igényessége elképesztő, az utasoknak gasztronómiai élményben van részük naponta háromszor az étkezéseknél a valódi szakácsok munkájának köszönhetően. 
Itt az első napon, az érkezés napján bonyolított check dive-on túlzás nélkül sokszorosan többet látsz a víz alatt, mint például egy vörös-tengeri szafarin az egész héten összesen. Túlzásnak tűnhet, nem az, ez a valóság. 
Itt az egy hét 17 merülése alatt minimum látsz 50-60 cápát, 15-20 teknőst, 4-5 mantát, 20-30 dajkacápát, 40-50 hatalmas tüskés ráját (1 m átmérő), 2-3 hatalmas gitárcápát, 5-6 sajráját, hatalmas barrakuda rajokat és ezerszám a halrajokat. 
A legtöbb esetben láthatsz 5-6 méteres cetcápát, mely sok esetben többször is odajön a hajó mögő egy este folyamán.  
Itt a legfelkapottabb merülőhelyeken is maximum 20-25 búvárral találkozol a víz alatt és nem több száz búvárral. Egy előző szafari filmje 14 percben
 

Miért válaszd a Maldív szafarit egy megszokott helyszín helyett, mint kísérő

Itt nem kell otthon maradnod, mint egy normál szafari hajó esetében, ahol csak szenvednél egy hétig a hullámzásban és szűk terek miatt.
Itt a nappali mérete háromszor akkora, mint amihez szoktunk egy szafari hajón.
Itt az utasok minimum egyharmada nem búvárkodik, csak strandol, estelge sznorkelezik, pihen és élvezi az egyenlítői meleget és napsütést. 
Itt ha úszni sem tudsz és vízbe se mennél, akkor is különleges dolgokat láthaszt, rengeteg gyönyörű szigetecskét pálmafákkal és a türkiz színű Indiai óceánt.
Itt a napozón van vadiúj Jacuzzi és összesen négy, részben fedett, nagyméretű terasz a pihenéshez, olvasáshoz, napozáshoz. 
Itt 3 méteres monitor áll rendelkezésre a nappaliban a filmnézéshez és két, nagyon komyoly hangtechinka, melyből az egyik mobil, így bárhol használhatod a hajón zenehallgatásra.
Itt szinte mindig van mobil térerő és internet a hajón, így nem vagy elvágva a külvilágtól. 
A hét során számos alkalommal megyünk ki délután homokpadokra, kis sziget homokos fövenyére starndolni, egy alkalommal lakott szigetre sétálni és bazározni. 
Itt a program szerint egy este egy kis sziget beach-én vacsorázunk gyertyafénynél és ezt követően jön a zenés-táncos buli, melyből hétközben a hajón is tartunk egyet. 
Itt akkora kabinban lakhatsz és akkora fürdőszobád van, mint egy igényes, 4*-os hotelben. 
Itt nem kell hajszárítót és fürdőköpenyt hoznod, az jár minden kabinhoz. 
Itt akár minden nap háromszor is kimehetsz a búvárokkal a búvárhajóval és be tudsz menni sznorkelezni a vízbe ellenőrzött körülmények között, aár kísérővel is. 
Mert a túra végén beleszeretsz a Maldív szigetekbe :-). 
 

Tökéletes szafari útvonal, változatos látnivalók, felejthetelen nyaralás

Maletól a check dive után nyugatra indulunk a Rasdhoo atollhoz, majd az Ari atoll északi része a következő napok programja. Ezt az atoll nyugati oldala követi a mantákkal, majd végül a déli része a cetcápával. Ezt követően a Felidhoo atoll következik a csatorna merülésekkel és a dajkacápás merüléssel. Végül pedik a Dél-Male atoll lesz az utolsó napi program, ismét a cápákkal. 
A 7 nap alatt a nagyjából 480 km-es útvonal érinti a Maldív szigetek legvonzóbb helyszíneit, egyedülálló látnivalókkalAz egyik cetcápás merülés, 2 perc
 



A világ egyik legszebb nyaralóhelye

Méltán az egyik, ha nem a legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a 28-29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez.
Azonban ha a nyaralni vágyó egy ilyen körutazást választ egy zsebkendőnyi szigettel szemben, akkor sokszorosan több élményben lehet része.
A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken. Ilyen helyeken fogsz starndolni, sznorkelezni
 



Búvárkodás a Maldív-szigetek között

A megfelelően kiválasztott, igényes szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalattal és a megfelelő merülésvezetőkkel olyan víz alatti élményekben lehet részünk, mely minden eddigit felülír! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már nincs merülés, a kikapcsolódásé, pihenésé és szórakozásé az idő. A 7 nap során összesen kb. 17 merülést tududnk kivitelezni 1 éjszakai merülés lehetőségével. Ezt szoktuk választani a check dive helyszínének
 

A maldív nyaraló hajó

A Felicity szafari hajó 2 éve épült, 43 méter hosszú, első osztályú hajó, mely magas színvonalat kínál egy felejthetetlen maldív, búvár-nyaraláshoz. A négyszintes hajón három szinten találhatók a kabinok, melyekből az utas a jelentkezéskor választhat. A hajó teljes kapacitása összesen 26 vendég és egy túravezető. A kabinok mérete jóval nagyobb, mint amit egy hajón megszoktunk. A kabinok igényessége, a nappali kényelmes berendezése, a bár kialakítása és az egyéb szolgálatások a hajón, mind hozzájárulnak egy nagyon igényes búvár-nyaralás lebonyolításához. Értelemszerűen minden belső tér klimatizált, ahogy a kabinok is. Az egyik napozó fedélzeten van Jacuzzi is a vendégek számára, hogy teljes legyen a kényelem. A hajón, vagy a hajóról semmilyen búvár tevékenység nem folyik, itt kizárólag a nyaralás és a kényelem a fő szempont. Az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, mely tartalmazza a kávé, tea, kekszek, gyömölcs és az ásványvíz fogyasztását is. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Képek a hajóról
 

Nyaralás a Maldív szigetek között

Az atollok belsejében rengeteg szigetecske található, ahogy számos helyen a sziget valójában csak egy homokpad és körülötte az azúrkék óceán. A hajó délutánonként többnyire ilyen szigetek mellett köt ki és onnan a legtöbb esetben már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után délután, számos napon, kimehetünk egy-egy kicsi szigetecskére, homokpadokra strandolni, sznorkelezni és a délután maradék részét már ezzel tölthetjük. Mindemellett az úszni tudó kísérők számos alkalommal tudnak sznorkelezni a manták felett, dajka cápák felett és természetesen a cetcápa felett is, ha kijönnek a búvárhajóval. De ezeket az élőlényeket nagyon sok estben a hajó farában állva is megcsodálhatják az esti órákban és még vízbe sem kell menniük.
A 7 nap alatt egyszer szervezünk barbecue vacsorát egy szigetecske gyönyörű, fehér, homokos partján. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, esetleg a helyi falu megtekintésével és némi suvenir vásárlással, illetve a naplementét is már itt várjuk meg a parton a gyertyafényes tengerparti vacsora előtt. Képek a dálutáni-esti barbecue programokról
 

A búvárhajó

Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A 18 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők egyszerre és kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és van létra is a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón hagyunk és csak a legközelebbi merülésnél térünk ide vissza. Minden alkalommal külön törölközőt kapunk a búvárhajón, mely ott is marad. A palacktöltés közben a búvárhajó eltávolodik a lakóhajótól, így nincsen kompresszor zaj! 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó. Aki nagyobb, 15 L-es palackot szeretne bérelni, van rá lehetőség, 6 db. van telepítve a hajóra és a Nitrox töltés is elérhető. A cápás merülések látnivalói, 2 perc
 

Merülőhelyek és látnivalók

tekintetében a Maldív szigetek a világ legszebb helyeit vonultatja fel. Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban és ezek nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a szigetek természeti adottságai miatt. Itt szinte minden merülésen láthatunk cápákat és teknősöket, sőt a túra számos merülése csak a cápákról, számos merülése csak a mantákról, két merülés csak a tüskés rájákról szól, van külön éjszakai cetcápás program és még nappali cetcápás is, mint ahogy külön dajkacápás merülési program. Ilyen az éjszakai merülés
 

Repülés Maldívra

Ezen a túrán a Turkish Airlines-tól van csoportos foglalása a csoportnak, mivel az ők adták a legjobb árat! Eszerint pénteken délután indulunk Budapestről és egy isztambuli átszállás után délben érkezünk meg a Maleba. A hajót 13 órától lehet elfoglalni. 
A hazaúton a gépünk szombaton késő este indul és egy isztambuli átszállás után 13 órakor érkezünk meg Budapestre. Egy mantás merülés élménye itt, 2 percben

 

Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt (akár Covid is), akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 80%-át téríti vissza az utasnak. A maradék 20% az utas önrésze.

Stornó biztosítás ára összesen: részvételi díj + repülőjegy 1%-a
 


 

A Maldív búvár és nyaralás túra dátuma:  

2025 január 31 - február 09.
 

A Maldív búvár és nyaralás túra ára búvárnak:

Superior kabinban: 2.890 EUR
Tengerre néző kabniban: 3.050 EUR

A Maldív búvár és nyaralás túra ára kísérőknek:

Superior kabinban: 2.750 EUR
Tengerre néző kabniban: 2.910 EUR


A Maldív búvár és nyaralás túra ára tartalmazza: 

+ Nemzetközi repülőjegyet illetékkel 1-1 átszállással,

+ Teljes ellátást a hajón napi 3 étkezéssel,

+ Délutánonként szendvics, vagy sütemény fogyasztást,

+ Ivóvíz, Nescafé és tea fogyasztást a hajón egész nap, 

+ Strandolást homokpadokon, amikor csak találunk (számos alkalommal),

+ Barbecue vacsorát egy szigeten beach-en,

+ Reptéri transzfert a hajóhoz és vissza a reptérre,

+ Male városnézést az utolsó napon,

+ Klimatizált, kétágyas kabinokat a hajón,

+ Összesen kb. 17 merülés lehetőségét,

+ 12 L-es palackot és ólmokat,

+ Merülés vezetést 3 csoportban,

+ 12% turista adót,

+ Jakuzzi használatát (csak délután és sima vízfelszín estén),

+ A túra előtt és alatt is a magyar túravezető munkáját,

 

A Maldív búvár és nyaralás túra ára nem tartalmazza:

- Storno biztosítás díját (1%),

- Green Tax-ot a 7 napra, mely 70 USD/fő és a hajón fizetendő,

- Személyzeti szervíz díjat a túra végén, mely 150 USD/utas,

- Utasbiztosítást,

- A barbecue sziget belépőt, mely 5 USD/fő

- Búvárfelszerelés bérlést, mely árát itt találod,

- Alkoholos és üdítő italokat a hajón (árlista előre),

- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,
 

Szabad helyek száma: 8, szabad kabinok: 101, 102, 105, 106,
 
Jelentkezni az abc@abcbuvar.hu mail címen lehet 
 

A túra a Mortons Légi Utazási Iroda szervezésében történik. 

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Egzotikus
Esemény kezdete
2025-01-31
Esemény vége
2025-02-09
Esemény helyszíne
Maldív-szigetek
 

Ebben a témában talál még 7 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Északi búvár szafari az őszi szünetben
2024. október 25 - november 02.

Érdekel!

Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás
2025. január 31 - február 09.

Érdekel!

Galapagos - Equador búvár- túra
2025. április 25 - május 07.

Érdekel!

Szezonzáró Adria búvártúra - Tisno
2024. szeptember 18-22.

Szezonnyitó Murter búvártúra
Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC