Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

A Viñales völgy
A legfinomabb kubai dohány területe

 

A Viñales-völgy egy karsztos mélyföld Kubában. A völgy területe 132 km2, és a Sierra de los Órganos-hegységben található Pinar del Río tartományban. 1999-ben a völgyet a sok évszázados dohánytermesztési technikák alkalmazása miatt természeti és kulturális tájként az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Ezek a tradicionális technikák jobb minőségű dohányt eredményeznek, mint ha mechanikus módszereket alkalmaznának. A völgyet apró farmok és falvak tarkítják, amelyeket a „honfoglalók” ideje óta laknak, megőrizve a népies gyarmati kori építészetet. A völgy kultúráját a különböző kultúrák keveréke befolyásolta, az őslakosok, az afrikai rabszolgák és spanyol gyarmatosítók.

Számos barlang tarkítja a környező dombokat, köztük a Cueva del Indio és a Cueva de José Miguel. A völgy aljáról szigetként magasodó, szembetűnő mészkőhalmokat mogótáknak nevezzük. Akár 300 m magasak is lehetnek.

Viñales fő turisztikai célpont, ahol főleg túrázást és sziklamászást kínálnak. A helyi hegymászó élet az elmúlt néhány évben kezdett fellendülni, és számos új útvonalat fedeztek fel, ami a helyi turizmus növekedését eredményezte.

 

Ebben a témában talál még 97 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Maldív nyaralás és búvár körutazás
2024. július 28 - augusztus 05.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC