Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

Medes szigetek búvár túra
Búvárkodás a mediterrán térség egyik legszebb szigeténél.

 

Búvár előzmények

Szakítva az előző pár évek hagyományával, 2017 júniusra egy sokkal különlegesebb helyszínt célozunk meg és ajánlunk számotokra. A helyszín nem teljesen új a mi számunkra, ugyanis 2011-ben már szerveztünk ide egy nagyon sikeres túrát, így most eljött az idő, hogy ezt megismételjük!

A cél, hogy egy élményekben gazdag, nyaralós és kulturális programmal is rendelkező búvártúrát kínáljunk. Ennek az országnak az adottságai, a helyszín természeti szépségei, a közeli városok látnivalói, a hely klímája, a merülés helyszínei, és természetesen az élővilág gazdagsága biztosítja, hogy a legtöbbet kaphassuk ettől a túrától. Képek a helyszínről

A búvár helyszín

Észak-kelet Spanyolországban, a francia határtól alig 50 km távolságban a tengerparton található L´Estartit. A város földrajzi adottsága és Costa Brava klímája teszi lehetővé, hogy L’Estartit az egyik legideálisabb helyszín lehessen egy kiváló nyaralásra az év bármely hónapjában. A vendég egyaránt találhat gyönyörű természeti szépséget és történelmi helyszíneket a térségben.
Az aktív pihenésre is számos lehetőség adódik, kirándulás, kerékpár túrák, lovaglás, búvárkodás, vitorlázás, golfozás, illetve kulturális programok is rendelkezésre állnak, koncertek, fesztiválok és színház is van a kisvárosban. A hosszú, homokos strand és a szinte egész évben strandolásra alkalmas tenger szintén szórakoztató nyaralást ígér a családdal érkezők számára. Bővebben a helyszínről

Búvárkodás 

A mi szempontunkból az elsődleges fontosságú dolog a merülés és a túra pont ebben a nyújtja a legtöbbet. A Medes-szigeteket ökoszisztémája miatt megérdemelten a legszebb természetvédelmi területek, ,között tartják számon a Földközi-tenger nyugati térségében. Itt, a mélységek változatosságának köszönhetően minden szintű búvártevékenységre alkalmas a tenger. A sekélyebb helyeken sűrűn szövött lepelként nő a tengeri hínár több mint száz színes fajtája, mely a csikóhalak, rákok, tengeri pókok és polipok élőhelye. 10-15 méter mélyen találjuk a kevesebb fényt igénylő növényzetet és a hatalmas sziklákat, melyeket korallok, gorgóniák, tengeri csillagok és languszták birtokolnak. 20 méter alatt egy valóságos korallerdőben találjuk magunkat. A sokszínű és formájú korallfalak között több mint 600 állatfaj él a búvár fotósok nagy örömére. Víz alatti barlangban is bővelkednek a szigetek, ezek közül a delfin barlang a leglátványosabb, melyet egyetlen búvár sem hagyhat ki a merülései során. A roncsot kedvelők is biztosan elégedettek lesznek a helyszínnel, hiszen három merülhető roncs közül is választhatnak. Bővebben a merülőhelyekről

A búvárok elhelyezése 

a város egyik partközeli, kedvelt szállodájában lesz, a Panorama hotelben, melyben az előző alkalommal is laktunk. A városban egyetlen hotelt sem építettek a közvetlenül a tengerpartra, azt meghagyták strandnak és sétánynak. A hotelünk így is 50 méterre van a homokos parttól, párszáz méterre a városközponttól és gyalogos távolságra a kikötőtől, ahonnan a búvárhajónk indul. A felszereltségét figyelembe véve nem kétséges, hogy jó választás volt. Igényesen berendezett, klimatizált szobákkal rendelkezik. Hatalmas belső és külön külső étterem biztosítja az igényes helyszínt a napi háromszori büfé jellegű étkezésekhez. A hotelnek 20 m-es külső úszómedencéje és külön egy belső medencéje van, ezen kívül rendelkezik bowling pályával, konditeremmel, szaunával és jacuzzival. A hetlben teljes ellátásunk van és az italok közül az ásványvíz és a spanyol borok vannak benne az árban. Az előző alkalommal is rendkívül finom borokat ittunk minden vacsorához. A hotelben összesen nyolc éjszakát töltünk. Képek a hotelről

A búvárbázis,

mellyel a merüléseket bonyolítjuk, a város egyik legnagyobb bázisa. A napi két kihajózást egy kimondottan merülésre épített 15 m hosszú búvárhajóval bonyolítjuk. A hajó rendelkezik egy 5 m-es zodiakkal is, melyet minden merülésre visz magával. Ivóvíz, WC, 220 V-os áram biztosított a hajón. Elöl fedetlen, a hátsó részben pedig fedett rész biztosítja megfelelő helyszínt minden igényre. A vízbelépés és a vízből kijutás ideális módon van kialakítva a hajó hátsó szekciójában.

A merülési program

szerint minden délelőtt a Medes szigetek körül merülünk, majd délután, külön kihajózással a partvidék egy másik merülő-helyéhez látogatunk. Összesen tíz merülésünk van az öt merülési nap alatt, mely merülések minden esetben külön délelőtti és külön délutáni kihajózással történnek. Így a merülési napokon is a hotelben élvezhetjük a teljes ellátás előnyeit és együtt lehetünk a velünk érkezőkkel. A felszerelést a hajón hagyjuk a merülések között, utána pedig a bázison tároljuk őket, ahol el is tudjuk mosni a nap végén. A szállítást a bázis teherautója végzi minden esetben. A víz hőmérséklete szeptemberben 20-21 C fok, a látótávolság kb. 20 m körül van. Víz alatti képek az előző túráról

Az utazás a búvár túrára

egyénileg, többnyire saját járművel történik. Akinek nincsen saját járműve, vagy egyedül van, annak megoldjuk az utazást, csak jeleznie kell. A teljes távolság Budapesttől 1.833 km, melyet két részre osztva teszünk meg, így naponta összesen csak 8 órát kell vezetni. Az út felénél tranzit szállás foglalok a résztvevőknek, mely ára nincsen benne a túrában, de oda és vissza is kijön 15.000 Ft-ból reggelivel. Az út 98%-a autópálya, mely kényelmes és gyors haladást tesz lehetővé. Minden résztvevő a jelentkezéskor kap tőlünk egy részletes útitervet, útiköltség kalkulációt, mely minden kiadást tartalmaz, illetve a tranzit szállás foglalását is, kivéve, ha erre nincs igény. Egy 10 L-es fogyasztású autóban négyen utazva a két tranzit szállással együtt a költség egy főre 70.000 Ft összesen.
Amennyiben te nem preferálod az autós utazást, már most vannak akik repülővel jönnek a búvár túrára és ezt te is megteheted. Ebben az estben Barcelonaban autót tudsz bérelni és azzal tudsz érkezni a helyszínre. 

Plusz program lehetőség 

Mivel az utazás a tranzit szállásokkal csak napi 8 órát vesz igénybe az utazás, így lehetőség van az útközbe eső, híresebb, érdekesebb városok közül is mindkét utazási nap meglátogatni legalább egyet-egyet. Ilyen például Velence, Padova, Verona, Sanremo, Monaco, Nizza, Canne.

Helyszíni program lehetőségek 

Közösen szervezett kirándulás a város feletti helyekbe. Barcelonában egy teljes nap eltöltése. Látogatás Figueres-be, Salvador Dali városába. Empuriesben római kori romok meglátogatása. A Pals-i kastély megtekintése. A látnivalókból ízelítő.

A búvártúra megfelelő lehet akár Alap búvártanfolyam végzettségű, akár Haladó búvártanfolyam végzettségű búvárok számára is. 

A búvártúra dátuma:

2017. június 24 – július 4.

A búvártúra ára:

Búvároknak teljes ellátással:         780 € 

Kísérőknek teljes ellátással:          547 € 

Gyermekeknek teljes ellátással:    300 € (10 éves korig, szülőkkel egy szobában)

Gyerek ár teljes elltással:              490 € (10 - 16 éves kor között, szülőkkel egy szobában)

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Elhelyezést 8 éjszakára
+ Helyi turista adókat,
+ Teljes ellátást, napi 3 svédasztalos kiszolgálást,
+ Ásványvíz és spanyol borok fogyasztását,
+ Részletes útitervet, tranzit szállásfoglalását,
+ 10 merülést hajóról,
+ Nemzeti park belépők árát,
+ Búvárvezetést,

A búvártúra ára nem tartalmazza: 

- Az utazás költségeit,
- A tranzit szállás költségét,
- Egyéb felszerelés bérletet,
- Baleset-betegség-poggyász-búvár biztosítást

Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

A búvártúra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul, a búvárkodás szakmai felügyeletét az Aquanauta Búvár Centrum oktatója látja el.

Jelentkezni lehet az abc@abcbuvar.hu mail címen.

 


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Esemény kezdete
2017-07-01
Esemény vége
2017-07-04
Esemény helyszíne
Medes-szigetek, Spanyolország
 

Ebben a témában talál még 7 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Akciós Maldív-szigetek nyaralás és búvárkodás
2023. január 13-21.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC