Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
Öt nap élményt kínálunk számodra, ha csatlakozol


 

A búvártúra helyszíne

Az Adrián és Dalmáciában már javában nyár van június közepén. Napközben 26-28 C fok és sok sok napsütés, nem beszélve a tengerparti, mediterrán hangulatról. A tavalyi évben ráakadtunk egy kiváló helyszínre. Egy minden szempontból minőségi helyszínre. Kellemesen elérhető távolságban van Magyarországtól, Trogir óvárosa rendkívül gyönyörű, a merülések itt nagyon nagyon jók, sokkal több a látnivaló a víz alatt, mint amihez szoktunk az Adrián, a szállások kiválóak, alig 150 méterre vannak a bázistól és 50 méterre a tengertől, újszerűek, jól felszereltek és a bázis minőségi szolgáltatást képes adni számunkra. Azt javasoljuk, ezt semmiképpen ne hagyd ki. képek a helyszínről


A legnépszerűbb búvártúra minden évben

Ezt a címet méltán birtokolja minden évben a szezonnyitó Adria túra, mivel számos előnyt vonultat fel, aminek köszönheti népszerűségét. Az év első, mediterrán merülési lehetősége tengerben, igazi búvár látnivalókkal. Ehhez nem kell sokat utazni, nem kell kiemelt költségekbe vernünk magunkat és csak pár nap szabadság igénye van a túrának. A tengerparton június közepén már igazi, meleg nyár van, valódi, tengerparti hangulatot élhesz át négy-öt napig és még nem beszéltünk a kulináris élvezetekről és most először az esténkénti, közösségi programokról. 
Ha még nem voltál ilyen túrán, ki kellene próbálnod, ha már voltál, szinte biztos, hogy ismét jönni fogsz.
 

Nyaralás és tengerparti élmények

Nem kell otthon hagyni a nem búvár párodat, ő is egy kiváló nyaraláson vehet részt veled együtt, ha elkísér téged.
Tengeri sétahajózás. Választhat, hogy kijön e veled a merülési helyszínekre a hajóval, mivel eddig minden alkalommal egy hatalmas, sétahajóval futottunk ki, melynek van fent felső, napozó fedélzete is, padokkal felszerelve. A két merülés között pedig amúgy is kikötünk egy festői szépségű turista faluban, ahol számos étterem, kávézó, bazár, fagyizó kínál igényes szabadidő eltöltést arra a másfél-két órára.
Sznorkelezés. Szintén van lehetőségük a kísérőknak arra, hogy amíg a búvárok merülnek, addig ők tudnak sznorkelezni, úszkálni a zátony körül, ahol alattuk csak 4-5 méter a mélység. Akinek ez tetszik, tud tőlünk megfelelő méretű 7mm-es Shorty-t bérelni 3 €/nap áron és ezzel akár egy órát is bent tud lenni a tengerben fázás nélkül, illetve ez fenntartja akkor is a víz tetején, ha nem mozog, nem úszik. Nekik a fél napos kihajózás 30 €-ba, az egésznapos kihajózás 50 €-ba kerül. 
Vízisport eszközök. Ha nem jönnek ki a hajóval, csak lesétálnak az 50 méterre található tengerpartra és tudnak bérelni Sup-ot, vagy vizibiziklit és a part közeli helyeket be tudják járni és megcsodálhatják a sziget partvidékének szépségeit. 

Közös programok 3 estére. Mostantól kezdve minden résztvevő számára, azaz a kísérőknek is produkálunk zenés, akár táncos vacsora esteket, két külön este is, melyre mindenkit várunk és meghívunk. Ez tartalmaz egy könnyű vacsorát, italfogyasztást sörből és borból és igényes zene szolgáltatást. 
Szerda este. A tervezett programunk szerint az érkezés estélyén, azaz szerdán lenne az első ilyen program 19:30-tól az apartmanházunk földszinti, nagy teraszán. Mivel mindannyian ott lakunk (12 apartman), nem kell sehová menni senkinek.
Csötörtök este. A második este lehetne önállóan bemenni Trogir óvárosába vacsorázni, sétálni, sörözni, fagyizni, nézelődni. Akkor is érdemes, ha már voltál. 
Péntek este. A harmadik este megint mi adnánk a programot ugyanott a teraszon, ismét némi étellel és itallal, illetve zenével és ha igény van, akkor tánccal. 
Szombat este. Az utolsó esténken pedig a már szinte hagyományosnak számító, dalmát vacsorát rendelnénk meg a bázis kerthelységében. Ott is szolgáltatunk zenét aznap estére is. 
A búvárközpont egyébként ajánl reggelit, ebédet és vacsorát is a vendégeknek, illetve naponta lehet élni az italfogyasztás lehetőségével, melyet utolsó nap kell fizetni távozás előtt. 

 

A dátumválasztás

Idén is, mint midnen évben a túra Június közepén van, mikor már egyértelműen nyár van, de még nincsen nyaraló turisták tömege a tengerparton, nem kell zsúfoltságra számítani az autópálya kapuknál, az éttermekben és boltokban, az apartman árak még megfizethetőek és a víz hőmérséklete pedig már 20 C fok felett van, így ez a legjobb hónap az első mediterrán búváros nyaraláshoz. 

 

Trogir város

Trogir Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb települése és Horvátország egyik legcsinosabb tengerparti városkája. A legszebb rész vitathatatlanul a középkori stílusú óváros, mely egy szigetecskén terül el. Trogirnak annyira szép állapotban megmaradt az óvárosa, gyakorlatilag olyan mint egy élő múzeum-város. Ahogy áthaladunk a Szárazföldi kapun, 500 évet repülünk vissza a történelemben és ez a merülések mellett (után) különleges programlehetőségeket rejt magában számunkra. A város látványosságai 
A távolsága Budapesttől 700 kilométer, melyet kb.7 óra tududnk megtenni végig az autópályán, kivéve az utolsó 20 km-t. A szigetre épűlt várost hídon tudjuk megközelíteni.

 

Elhelyezés a búvártúrán

Trogir város három részből áll. Egy része a kontinensen fekszik, zömében helyi lakossággal, az óváros egy kicsinyke szigeten fekszik és a nyaraló övezet része pedig a Ciovo szigeten, körbe a tengerparton helyezkedik el. A csoport apartmanjaninak mindegyike a Ciovo szigeten van, 50-200 méterre a tengertől és a búvár bázistól. Az apartmanok zöme egy nagy épületben található, pár lépésre a tengertől és a bázistól. Ez egy új építésű apartman ház, így a szállások mindegyike is újszerű, szép és jól felszerelt.

2 fős apartmanból van a legtöbb az elmúlt túrák igényeit nézve, mely apartmannál sajnos magasabb árral kell kalkulálni az igénylőnek. Ebből van studio apartman, mely egy légterű a nappalit és a hálót értve, de az előző két alkalommal is elégedettek voltak velük a vedégek. Van egy hálószobás verzió is, ahol van kis nappalija is az apartmannak és külön van a háló. 
3 fős apartman is rendlkezésre áll természetesen, melyből szintén kétféle van. Az egyik az egy hálószobás apartman, mely közel 40 m2-es és a nappaliban a második ágy, de lehetséges két hálószobával rendlkező apartmant is elfoglalni három fővel, ahol így az egyik hálószobában csak egy fő lesz. Ez valamivel drágább verzió.
4 fős, két hálószobás apartmanokból is van foglalva értelemszerűen, ahol családokat, vagy baráti társaságokat lehet kiválóan elhelyezni és ez a legolcsóbb szállás verzió mind közül, ha a per-fő árat nézzük. Az apartmanok mindegyikéről alul találsz képeket a nevekre kattintva.

 

A búvárbázis

Horvátország egyik legfelszereltebb és az Adria egyik legjobb búvárbázisa, amit 30 éve alapítottak és ahol beszélnek horvátul, angolul és németül. A bázis közvetlenül a tengerparton helyezkedik el és a bázis előtt, a saját móló mellett 4 búvárhajója parkol, mellyel egyenként 12-15 búvárt lehet igényesen szállítani.
A vendégek felszereléseinek külön tárólóhelység áll rendelkezésre. Ezen kívül van 2 elmosó medence van a búvárcuccok só-mentesítésére, illetve 3 nagyteljesítményű "Silent" kompresszor biztosítja a 100 db. készleten lévő palack gyors és halk feltöltését, naponta többször. A rendelkezésre álló palackok mérete: 10, 12 és 15 liter. Természetesen van Nitrox töltés is azoknak, akik rendelkeznek végzettséggel ehhez. Nitrox tanfolyam a túra előtt 

A 4 hajó mindegyike búvárkodásra épített, fix testű hajó és rendelkeznek létrákkal a vízből történő könnyű kijutás érdekében és ami nem elhanyagolható, mindegyik van WC és fedett rész is. Azonban az eddigi alkalmakkor a mi csapatunknak külön béreltek egy sokkal nagyobb hajót, melyen egyszerre elfér minden búvár és van rajta napozó fedélzet is padokkal. 
A bázisnak van oktató terme, információs irodája és saját, kerthelységes étterme. Minden búvárnak van egy fogyasztási oldal nyitva egy mappában, melyre a búvár önállóan vezeti az itt elfogyasztott italokat, kávékat, ételeket és csak a távozás előtt rendezi a fogyasztását az irodában. Képek a bázisról

 

Merülőhelyek 

A búvárbázis több mint 30 merülőhelyet látogat, melyek 15 - 80 perc közötti hajóútra vannak a bázistól. Ezek Közép-Dalmácia legszebb merülőhelyei, elsősorban a Šolta-sziget és a Čiovo-sziget déli oldalán. Az előbbiek, azaz a Šolta-sziget körüli helyszínek korábban katonai védelem alatt álltak, így a búvárkodás tiltott volt a területen. Ez jót tett az élóvilágnak egyértelműen. 
Mindenféle korallok megtalálhatóak, szivacsok, gorgoniák, különösen a sárga és a nagyon ritka vörös gorgonia. 
Mindent láthatunk, amit a Földközi-tenger kínálhat: harcsa, sügér, homár, polip, konger, rákok, tengeri csikó, tintahal, morgóhal és mindenféle házatlan csiga.
A 6 merülés során minden alkalommal más helyen fogunk merülni értelemszerűen. Képek, melyek mindegyike ezeken a helyeken készült

 

Merülés vezetés 

Azért, hogy a merülések a lehető legélvezetesebbek és biztonságosak legyenek, a búvárokat három csoportra osztjuk.
A kezdő búvárok vannak az egyik csoportban, akiknek kevés a búvár gyakorlatuk még. Őket az Aquanauta legtapasztaltabb oktatója vezeti a víz alatt, hogy a teljes merülés alatt maximális támogatást kaphassanak a búvárok és élvezhessék a 20 méteres méylségig terjedő határokat.
A haladóbb tudású és végzettségű búvárokat az Aquanauta egy másik oktatója, merülésvezetője vezetni a víz alatt és ők is maximális támogatást kapnak, kihasználva a lehetőséget, hogy akár a 30 méteren található látnivalókat és megtekinthessék.
A nagy merülési tapasztalatu búvárok, kiknek számos tengeri merülésük van, merülhetnek merülőpárban is vezető nélkül, de azok, akik nem szeretnének tájékozódni a víz alatt és azzal lekötni a figyelmüket, őket is egy Aquanauta oktató vezeti a víz alatt és csak az útvonalban és a visszatérésban nyújt támogatást számukra. 
Ezzel a három csoporttal, csoportbeosztással és a három nagy tapasztaltú búvároktató vezetése alatt minden búvár a maximum élményt tudja kihozni a merüléseiből és a búvár túrából.

 

A búvártúra programja

Szerda délutáni érkezéssel kezdődik a túra (16-19 óra között), majd becsekkolunk a bázisra (papírmunka, ólmok vételezése).
Csütörtök-péntek és szombat reggel 9:00-től délután 16:00-ig van a búvár program. Lesz olyan nap, mikor két, külön kihajózás lesz és az apartmanban ebédelünk és lesz amikor szendvicset eszünk a hajón, vagy ebédelünk a két merülés között a turista szigeten, mert egész napos a kirándulás. 
Vasárnap reggeli után, legkésőbb délelőtt 10 órig kell elhagyni az apartmanokat és ezt követően indulunk haza. 

Kihagyott merülés

Mivel a merülést csomagárban kapjuk, így túra búvár résztvevője semmilyen visszatérítést sem kap, ha egy, vagy több merülést kihagy bármilyen okból is! 

Előbb elhagyott apartman

Sajnos ugyanaz vonatkozik a szállásra is, azaz bárki aki később érkezik, vagy előbb távozik, semmilyen vissztérítést sem fog kapni a részvételi díj árából.

 

Utazás a búvártúrára

Most is saját járművel történik önállóan. Akinek nincsen autója, annak megoldjuk a lejutást természetesen, hisz biztosan most is lesz olyan, aki tud utast hozni, mert egyedül jönne. Az utazás kb. 7 órát vesz igénybe Budaörstől egy kávé szünettel, mely nem hosszabb, mint 20 perc. Az utolsó 20 km-es szakasz már nem autópálya és ennél a túránál nincsen kompozás, hídon lehet átjönni a kontinensről.
 

A búvártúra dátuma:

2024 június 12-16.

A búvártúra ára 2 fős apartmanban:

ML-2 apartman 2 főre - Búvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 € Lefoglalva
ML-3 apartman 2 főreBúvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 € Lefoglalva 
ML-4 apartman 2 főreBúvárnak: 360 €, kísérőnek: 175 € Lefoglalva   
ML-5 apartman 2 főreBúvárnak: 360 €, kísérőnek: 175 €
ML-6 apartman 2 főreBúvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 € Lefoglalva  
ML-7 apartman 2 főreBúvárnak: 360 €, kísérőnek: 175 € Lefoglalva  
ML-8 apartman 2 főreBúvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 €
ML-9 apartman 2 főreBúvárnak: 360 €, kísérőnek: 175 € 
ML-10 apartman 2 főre
Búvárnak: 350 €, kísérőnek: 165 € Lefoglalva
DJ-1 apartman 2 főre
 -  Búvárnak: 360 €, kísérőnek: 175 € Lefoglalva 
DJ-2 apartman 2 főre
 -  Búvárnak: 360 €, kísérőnek: 175 € Lefoglalva 

A búvártúra ára 3 fős apartmanban: 

DJ-3 apartman 3 főre - Búvárnak: 330 €, kísérőnek: 135 € Lefoglalva

A búvártúra ára 4 fős apartmanban: 

ML-1 apartman 4 főreBúvárnak: 320 €, kísérőnek: 130 € Lefoglalva
DJ-4 apartman 4 főre - Búvárnak: 325 €, kísérőnek: 135 € Lefoglalva

A búvártúra ára tartalmaz: 

+ 4 éjszaka szállást a kiválasztott apartmanban,
+ idegenforgalmi adót a 4 éjszakára,
+ végtakarítási díjat,
+ búvároknak 6 hajós merülést különböző helyekre hajóról,
+ búvárvezetést a víz alatt búvároktatók által,
+ a kezdőbb búvároknak komplett támogatást a felszínen és a víz alatt,
+ érkezés estéjén zenés bulit némi étellel és italfogyasztással,
+ péntek este ismét egy zenés bulit némi étellel és italfogyasztással,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

- A felszerelés bérleti díját 3 napra, melyet megtalálsz a tudástárban,
- Utas és búvár biztosítást,

Szabad helyek száma a búvártúrára: 

8 fő
 
Jelentkezés módja a búvártúrára: 

100 €/fő foglaló elutalásával a bázis számlájára

Jelentkezni lehet a búvártúrára: 

az abc@abcbuvar.hu mail címen.


A cikkhez kapcsolódó képek


A cikkhez kapcsolódó egyéb tulajdonságok

Búvártúra típusa
Mediterrán
Esemény kezdete
2024-06-12
Esemény vége
2024-06-16
 

Ebben a témában talál még 7 cikket: Búvártúra

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás
2024. június 12-16.

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Maldív nyaralás és búvár körutazás
2024. július 28 - augusztus 05.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC