Kövess minket!   Facebook logó Youtube logó

A nyári Alap Búvártanfolyam részletei
A legideálisabb módon tanulhatsz meg búvárkodni


Nyári rendszerű búvártanfolyam - júniustól októberig

A UEF nemzetközi oktatás rendszer

A nemzetközi és hivatalos oktatási rendszerek mind be vannak regisztrálva a Búvár Világszövetség oldalán, melyet az alábbi linken találsz a jobb oldali oszlopban
Az ingyenes UEF telefonos applikációnak köszönhetően a megszerzett búvár minősítéseid mindig kéznél lesznek a telefonodon már a tanfolyam után 2 nappal.
A fényképes angol nyelvű plasztik búvárigazolványodat pedig egy héten belül átveheted. 

Elméleti búvártanfolyam rész: 

A búvártanfolyam online oktatási anyagához már a jelentkezést követően azonnal hozzáférsz. Ebből az online tananyagból kényelmesen, saját időbeosztásodnak megfelelően készülhetsz fel. A tananyag végén található ellenörző teszttel akár többször is felmérheted tudásod. A tananyaghoz korlátlan hozzáférést biztosítunk, így bármikor újra olvashatod a fejezeteket akár később is. A gyakorlati oktatáson a merülések közötti időkben ez a tudás kiegészítésre kerül általunk, melyet a teszt megírása fejez be. 

Végedd vízi búvártanfolyam rész:

A búvár tanfolyam következő modulja a védett vízi képzés, mely a búvártanfolyam első vizes programja és melynek során 2-3 fős, kiscsoportokban megtanítjuk számodra a legalapvetőbb biztonsági búvár technikákat. Ez a védett vízi képzés egész nap tart és több alkalommal megyünk vízbe szünetekkel megszakítva. Ez a búvár program minden estben a pénteki napon kerül lebonyolításra. 

Nyílt vízi búvártanfolyam rész:

A búvár tanfolyam utolsó fázisában következik majd a kétnapos nyílt vízi búvár képzés (szombat-vasárnap), mely során a búvároktatók kizárólag csak 2 tanulóval mennek vízbe minden esetben. A merülések mindegyike a tökéletes lebegésszabályozásról szól, melynél egymásra épülő gyakorlatok során kialakul a biztonságérzeted, a magabiztosságod. Összesen négy ilyen élvezetes merülésen veszel részt az Aquanauta egyik nagy tapasztalattal rendelkező búvároktatójával, miközben már számos pozitív élmény is ér a víz alatt a búvártanfolyamos merülések során. További részletek a gyakorlatokról

A búvártanfolyam legideálisabb helyszíne:

A búvártanfolyam tematikája, menete, a búvár gyakorlatok összetettsége és a folyamatos fejlődés érdekében a búvároktatás nyílt vízi részére szánt helyszínt nagy gonddal kell kiválasztani, hogy az minden feltételnek megfeleljen. Figyelembe kell venni a könnyű vízbe be- és kijutást, az időjárás befolyásoló hatását, a víz hőmérsékletét, a látótávolságot, a vízmélységet, az estleges hajóforgalmat és azt, hogy van e a víz alatt olyan terület, ahol minden szükséges búvár gyakorlatot megfelelő módon lehet elsajátítani. Az is szempont lehet, hogy mennyit kell utazni erre a helyszínre, ez milyen áldozatokkal és költséggel jár, lehet e a helyszínen átöltözni, lezuhanyozni, van e külön férfi és női mosdó, esteleg megfelelő szállás a helyszínen, hisz a búvár képzés minimum két teljes napot vesz igénybe és hogy ezek a költség és idő ráfordítások elfogadható, kezelhető mértékűek legyenek.
Az ideális búvártanfolyamra a megfelelő helyszínt megtaláltuk és a 90-es évek elején jelentős ráfordítással úgy alakítottuk, hogy minden eddig említett szempontnak tökéletesen megfeleljen.

Hol is a búvártanfolyam helyszíne?

Budapesttől 2 óra autózásra található Gyékényes, mely egy üdülőközpont egy hatalmas tó partján. Az önkormányzat által üzemeltetett és a tó egyik legszebb részén elhelyezkedő búvárbázis rendelkezik minden olyan feltétellel, mely az országban egyedülálló búvár helyszínné tették a területet. A zárt és parkosított területen belül megtalálható minden szükséges létesítmény. Felszíni és víz alatti platformok, parkoló, nagy épület szobákkal, WC-k és zuhanyzók, levegő töltési hely állnak rendelkezésre. Vásárlási lehetőség és több étterem a szomszédban biztosítja az egyéb szükséges feltételek meglétét. Képek a helyszínről

Minőségi és személyre szabott búvártanfolyam:

Tudnod kell, hogy a tanulók búvárkodáshoz való képességei nagyon eltérőek, így a hagyományos, nagycsoportos búvároktatás, amit a szabványok lehetővé tesznek, nem hoz megfelelő fejlődést és minőséget. Emiatt 2-3 fős tanulói kiscsoportokat alakítunk ki az összes búvárképzéshez, akár uszodáról, akár nyílt vízről van szó. Egy-egy búvároktató így maximum 2-3 tanulóval foglalkozik egyszerre, hogy a búvároktatás szinte teljesen személyre szabott lehessen! Ha egy búvár tanuló lassabban halad, külön vesszük és egy búvároktató felzárkóztatja őt és mindezt a normál áron belül!

Utazás és szállás a búvártanfolyam nyílt vízi képzésére:

A búvár tanulók együtt, vagy külön, autóval érkeznek a helyszínre. Akinek nincsen autója, Intercity-vel érkezik a helyszínre, vagy beültetjük őt egy másik tanuló autójába.
A búvár tanulóknak minden estben biztosítunk szállást a búvárbázis két és háromágyas, ágyneművel és fürdőszobával is rendelkező szobáiba. A szállás ára 4.000 - 5 000 Ft/éj, de ha valaki máshol lakna és csak a tanfolyami programra érkezik, akkor 1.500 Ft/nap búvár bázis díjat kell fizetnie.

A búvártanfolyam jelentkezési feltételei:

+ Úszástudás 
+ Egészségügyi alkalmasság (az eü nyilatkozatot lejjebb találod) 
+ Betöltött 12. életév.

Ha tetszik, csak egy mailt kell kell dobnod az abc@abcbuvar.hu mail címre :-)

 

Ebben a témában talál még 97 cikket: Tudástár

Következő búvártúrák

Daedalus-Fury Soal-Elphinstone búvárszafari
2024. május 31 - június 07.

Érdekel!

Fényes-források búvártúra - 04
2024. április 06.

Érdekel!

SzezonNyitó Trogir búvártúra és nyaralás

Érdekel!

Extra-akciós Maldív szigetek nyaralás-búvárkodás
2024. október 18-26.

Érdekel!

Kövess minket!

YouTube: AquanautaBC